Kakšna je medicinska razlaga za dejstvo, da če en dan preveč spiš, si potem še par ur ves mutav in tudi zmatran? Danes sem po dolgem času spal 10 ur in pol in sem ves smotan že ves dan, pa me firbec matra.
Zato, ker pač ne zaspim takoj, ko zaprem oči, tako kot večina. Jaz že od kar pomnim, rabim minimalno 15 minut, da zaspim (ampak to je strogi minimum), v povprečju pa vsaj pol ure. Nima veze, lahko je temno kot v rogu, tiho kot v spalni komori, temperatura pa med 0 ali 40, nima veze. Pravzaprav če sem zelo utrujen, zaspim še težje. Da bi zaspal podnevi, je pa tako redek dogodek kot lunin mrk.Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Zakaj pa ne moreš zaspati? Imaš popolno temo, primerno temperaturo in tišino? Jaz sem slednje edino rešil s uporabo čepkov za uho, drugače sem tudi imel probleme s premalo spanja, sicer jih še vedno imam, ampak je malce bolje...
Kaj ti vem jaz. Pač ne morem. Očitno mi notranja ura pravi, dan je.Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Mogoče sem malce nerodno vprašal. Zakaj ne moreš zaspati nazaj, ko se enkrat zbudiš?
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Meni daj ene tri ure kdaj pa kdaj, jaz spim največ do 7 ur, tudi če nimam nobenih motenj za zbudit se.