Prevajanje - biseri in kdo jih dela

barvica

Rent-a--MILF
11. feb 2013
1.601
144
63
Evo še en biser, kako poceni prodajajo svoje storitve.
Dobila po mailu.
Prevajalsko agencijo sem pobrisala.
»Smo prevajalska agencija s poudarkom na ruskem jeziku. Želeli bi si sodelovanja z vami, zato vam lahko ponudimo ugodno ceno prevajanja jezikovne kombinacije angleščina-ruščina in obratno za samo 9,00 EUR/1500 znakov +DDV.«

Kvaliteta prevoda je pa verjetno zelo vprašljiva, gleda na ceno, verjetno sam prevajalec dobi cca 4,5 EUR na stran.

Anubis

Fizikalc
4. nov 2007
524
108
43
Evo, lep primer.
smile-1.gif

Pri prevodih v slovenščino je pa pogosto še težje stopiti v stik z avtorjem/naročnikom, ker so posrednik tuje agencije. In če je naročnik ravnodušen, potem sam veš, kaj dobiš na mizo. Kot sem že povedal, "dobra" podjetja imajo svoje oddelke oziroma vsaj sodelujejo s točno določenim freelancerjem, ki ga tudi ustrezno usposobijo itd.

Anubis

Fizikalc
4. nov 2007
524
108
43
Citat:
Uporabnik barvica pravi:
Evo še en biser, kako poceni prodajajo svoje storitve.
Dobila po mailu.
Prevajalsko agencijo sem pobrisala.
»Smo prevajalska agencija s poudarkom na ruskem jeziku. Želeli bi si sodelovanja z vami, zato vam lahko ponudimo ugodno ceno prevajanja jezikovne kombinacije angleščina-ruščina in obratno za samo 9,00 EUR/1500 znakov +DDV.«

Kvaliteta prevoda je pa verjetno zelo vprašljiva, gleda na ceno, verjetno sam prevajalec dobi cca 4,5 EUR na stran.

bonk.gif

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.130
5.073
113
Nuku`Alofa
"Dobrih" pa je za prevode v slovenščino koliko? Dve? Ali sploh imamo inštitucijo, ki bi sankcionirala neuporabne prevode? Ker dokler bo v igri samo najcenejši prevod, da se zadosti zakonu, bomo dobivali gugltranslejt prevode.

Anubis

Fizikalc
4. nov 2007
524
108
43
Nimamo. To področje je povsem neurejeno. Zakonsko "zaščiteni" so samo sodni tolmači, in sicer z Zakonom o sodiščih in Pravilnikom o sodnih tolmačih. In če ne bi bilo lanskega revolta, bi politika zaj... tudi njih. Ni fajn, verjemi. Žal se zadeve ne bodo spremenile, dokler se ne bo tudi širša javnost zavedala dejanskih problemov. Mnogi nimajo pravih predstav o tem poklicu ...