Presneti plin

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.122
6.950
113
pri taščici
Kolikor sem slišal, ukrajina ne more ukrast toliko plina kot ga rusija pošlje evropi? Razen če ga skladišči v prazna ogromna skladišča?
Se mi zdi to tudi logično, da evropa popapa več plina kot pa ukrajina!?
Mogoče so celo rusi in ukrajinci zmenjeni za škandal, (mogoče bi radi dosegli naftni balonček)
Sicer pa Ravno zdele pop tv po STA: Rusija je zavrnila EU opazovalce na ukrajinskem plinovodu? ZAKAJ? ZAto ker ukrajina krade njihov plin?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.122
6.950
113
pri taščici
industrija je ponekod že brez plina, gospodinjstva so baje zadnja na vrsti.
Problem vidim v tem, da ima avstrija za "pol" evrope skladišče plina....in da so lajtnge iz skladišča prešvoh za pol evrope- vsaj tako pravijo po medjihi

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
jaz nism paničarka, ampak že prejšnji tedn je peč parkrat sama od sebe ugasnila... Kot da ni bilo dovolj pritiska.
Zdaj pa dajemo na ful, pa nikol ni ful toplo. Jutri bo dragi šou po en ekstra el. radiator za vsak slučaj.
Ziher je ziher, ne vem če se ne bo zgodlo, nemreš zaupat.

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
ksz

Sam sem 'ogrevan' s strani TE-TOL
smile-1.gif
).

Pa, kot sem bral, tudi papirnica Količevo stoji zaradi težav s tem energentom.

marburg81

Pripravnik
6. jan 2009
136
0
16
Še to sem zasledil toliko plina ,ko Slovenija uvozi v 1 letu toliko v 1 dnevu zaradi slabih napeljav pobegne Rusom v zrak.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Sicer pa Ravno zdele pop tv po STA: Rusija je zavrnila EU opazovalce na ukrajinskem plinovodu? ZAKAJ? ZAto ker ukrajina krade njihov plin?
Kolikor sem prebral po naših in tujih medijih, je Rusija zavrnila predlog EU, ker ta ne predvideva da bi bili med opazovalci tudi Rusi (zakaj že ne bi smeli biti???) oz. ker tega ne dovoli Ukrajina (ki ji je to odličen izgovor).

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Jaz tem kolobovijam med Rusijo in Ukrajino ne zaupam prav nič. Rusi so že mnogokrat dokazali, da znajo zelo fino manipulirati z dogodki, ne glede na posledice, le da ustreza Putinu in njegovi FSB kliki, ki vodi celo državo. Evropa bi se morala usmeriti na jedrsko energijo in poskrbeti za samozadostnost.

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Sliši se super. Kdaj je to možno? Čez dvajset let (če smo zelo optimistični)? Ljudi v Bosni zebe danes.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.598
1.123
113
Titograd
EU izgleda dela ravno nasprotno, Slovaki so morali pred dnevi ugasniti edino jedrsko elektrarno, avstrijci pa tudi ne skrivajo da jim gre naša v nos. Bosanci se mi smilijo, klinc pa taka država ki nima zalog niti za en dan
bonk.gif
poleg vsega pa politiki javno apelirajo na trgovce da naj ne dražijo električnih peči v trgovini ker so seveda bistre glave hitro prišle na to idejo.

Predvsem bi bilo treba poskrbeti da nisi glede energenta odvisen samo od enega dobavitelja, ampak nekje enakomerno od recimo 3.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Panika je za gospodarstvo. Ljudje se doma lahko grejejo na drva, premog, olje, elektriko... bo pač treba po kak električen kaloriferček (ali več njih), pa ne bo ogrevana garaža in dvorišče, ampak samo bivalni prostori...