Presneti piškoti in njih opozorila.

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik retro pravi:
Ni tolik problem v piškotih problem je v dosadnih obvestilih ki se pojavljajo ob vsakem kliku na stran, je res potrebno da se pojavijo vsakokrat in ali ni možnosti da si z klikom da se strinjaš stran oz računalnik to zapomni?

Narejeno tako, da ti gre toliko krat na živce dokler jih ne potrdiš
grims-1.gif

Sam jih bom potrdil tisti trenutek, ko mi bo goole predlagal, da nakaže nekaj cvenka
grims-1.gif

Če bo kakšna internetna stran vztrajna s svojimi obvestili, potem bom pa enostavno pozabil na njo.

Lp.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika

Sam jih bom potrdil tisti trenutek, ko mi bo goole predlagal, da nakaže nekaj cvenka , prej ne

Če bo kakšna internetna stran vztrajna s svojimi obvestili, potem bom pa enostavno pozabil na njo.

Lp.
SI siguren da to drži z potrjevanjem? sem jih že stokrat potrdil in vedno znova se pojavljajo na tistih straneh ki sem jih potrdil-

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik retro pravi:

Sam jih bom potrdil tisti trenutek, ko mi bo goole predlagal, da nakaže nekaj cvenka , prej ne

Lp.
SI siguren da to drži z potrjevanjem? sem jih že stokrat potrdil in vedno znova se pojavljajo na tistih straneh ki sem jih potrdil-

Če uporabljaš stealth mode, brišeš kukije (zgodovino) ali uporabljaš recimo CCleaner (in imaš nastavljeno brisanje), je tako tudi prav.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik crnobog pravi:
Po naših regulah lahko kuki, ki nosi informacijo da nočeš kukijev spečeš brez eksplicitnega dovoljenja. Ta kuki namreč ne bo nosil nobenih osebnih podatkov in bo ostal samo za tvojo domeno. Pade torej v kategorijo kukijev, ki so "potrebni za delovanje strani". Isto kot session kukiji.

OK, vsaj malo zdrave pameti.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
ksz
Meni pa osnove niso čist jasne....
a imajo kukiji iz enega brskalnika kakšen vpliv na drug brskalnik, rečmo da imaš 2 ali 3 brskalnike naenkrat odprte in si za nekatere strani na enem, za kere druge strani pa na drugem brskalniku?
ne glih vpliv,... če si lahko izmenjujejo kakšne podatke, če rečmo lahko kuki iz enega brskalnika vidi, kje sem bil z drugim brskalnikom?, nekaj v tem smislu.....

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Citat:
Uporabnik capl pravi:
ksz
a imajo kukiji iz enega brskalnika kakšen vpliv na drug brskalnik, rečmo da imaš 2 ali 3 brskalnike naenkrat odprte in si za nekatere strani na enem, za kere druge strani pa na drugem brskalniku?
ne glih vpliv,... če si lahko izmenjujejo kakšne podatke, če rečmo lahko kuki iz enega brskalnika vidi, kje sem bil z drugim brskalnikom?, nekaj v tem smislu.....

Cookiji se med brskalniki ne prenašajo. Mislim da spletna stran ne more ločiti dveh brskalnikov na enem računalniku in dveh brskalnikov na dveh različnih računalnikih (1 IP ni nujno ena oseba).

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik capl pravi:
ksz

Noup. Vsak brskalnik je zgodba zase.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Hvala obema
Se prav, da se da potem kr dost pomagat, če si paranoičen
tongue-1.gif

pa gledam-, če samo skripte blokiraš, ti niti piškotov ne ponuja, ko se pa hočeš prijavit ali video videt, pač vklopiš al pa greš na drug brskalnik...pa da si čim več v privatnem načinu ...pa redno brišeš piškote....itd
Mislim da ni glih takšne panike okol tega, kot jo zganjajo in je tole dovoljevanje kukijev, res malo brez veze, kdor se jih hoče ubranit, se jih je itak lahko že vsa leta.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Še za brskanje po internetu bomo po novem raje "hodili v tujino"...
Seveda, saj smo včasih tudi hodili po slaščice v Italijo, ker so bile boljše od naših
wink-1.gif

Nekaj pa ni nihče izpostavil: 'kukije', 'piškotke' oziroma cookies dobivamo redno na naše mašince vseh vrst že vse od leta 1994!
Polnih devetnajst let!
Si kdo lahko sploh predstavlja, kakšne količine so to in koliko škode so naredile že vsaj dvema, če ne trem generacijam?

Je bil res že skrajni čas, da se je o tem problemu pričelo pisati in govoriti in da se enkrat to popolnoma zaustavi, zraven pa še prepove uporabo VSEH spletnih strani, forumov, prodajaln in kar je še te navlake, ki se pojavi ko 'gremo na net'.
Domačih in tujih, ker tiste prej omenjene slaščice iz Italije prav tako redijo kakor naše, tuji kukiji pa se prav tako kopičijo na naše uboge mašince, ne?

(sarc. off)

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik capl pravi:
ksz

Flash ne deli (svojih) kukijev čez browserje?

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik jolko pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik capl pravi:
ksz

Flash ne deli (svojih) kukijev čez browserje?

http://stackoverflow.com/questions/5095936/are-flash-cookies-the-same-as-http-cookies

http://stackoverflow.com/questions/2153943/can-two-different-browser-share-on-cookie

Rešitev je pa tu:

http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/settings_manager07.html

Nazadnje urejeno:

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik retro pravi:

Lp.

Nisem ugotovil pri sebi, da bi se ponavljalo, razen v primeru če sem potrdil, da ne želim
wink-1.gif

Lp.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Saj to je ta problem na katerega opozarjam, ko enkrat obklukam in potrdim je za tisti čas mirno ko grem ven in se vrnem nazaj opet isto, ko grem jutri na tisto stran isto. Čeprav ga soprejmeš in potrdiš me vedno znova utruja z potrdilom in takih strani ni malo.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
In podjetni spletkarji so že v akciji.
Tole sem dobil na mail, čeprav prvič slišim za njih:

piskotki.jpg

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Nekateri imamo narejeno, da ko zapreš brskalnik se ti izbrišejo vsi " keksi " in vsa zgodovina brskanja in ko ponovno zaženeš brskalnik moraš zopet na vsaki strani klikat ta presneta opozorila.
Iščem kot bedak neko pametno rešitev za onemogočit ta opozorila pa zaenkrat brez uspeha.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Nekateri imamo narejeno, da ko zapreš brskalnik se ti izbrišejo vsi " keksi " in vsa zgodovina brskanja in ko ponovno zaženeš brskalnik moraš zopet na vsaki strani klikat ta presneta opozorila.
Iščem kot bedak neko pametno rešitev za onemogočit ta opozorila pa zaenkrat brez uspeha.

Zakaj bi to sploh hotel?