Citat:
Uporabnik johannes pravi:
Če znajo, ne vem. Kakšno stvar naredijo seveda v redu. Velika večina izdelkov pa je pofl.
Saj drugače ne more niti biti, če vse, kar ponujajo, naredijo za 0.5 do 8 evrov... Govorim tudi o slabih, neprimernih materialih. Recimo o plastičnih kroglicah za ležaje koles...
Velika večina izdelkov, ki jih TI kupuješ, so pofl. Tako bo izjava pravilna
.
Ravno Alpina je cca. 15 let nazaj začela ''outsourcat'' proizvodnjo in so šli na Kitajsko preverit trg. So Kitajcu dali model čevlja in jim je rekel, da naj pridejo naslednji dan, da jim bo pokazal njihove izdelke. In prinesel jim je nekaj modelov s ceno od 2 EUR do 25 EUR (pišem na pamet, zgolj razmerje je važno). Tisti za 25 EUR je bil boljši kot njihov original.
Zadeva iz prve roke.
Citat:
Uporabnik johannes pravi:
Poučeni pa recimo kupujejo hi-fi stolpe iz 1975, 1980, 1985, ki so težki po 12 do 20 kg in več.
In vse to še špila, le kakšmo gumico na kakšnem kasetofonu je treba zamenjati. Pa mogoče kakšen kondenzator.
Pa zadeve spet špilajo naslednjih 10-15 let.
Edino, kar je, je, da ti ojačevalci nimajo USB vhoda... Prava katastrofa, kajne...
In da se ti ojačevalci, stolpi, ne morejo povezat z internetom.
Evo, to je moj komentar na ta tvoj sestavek, ki je totalen bullshit. Sem ga že enkrat prebral, pa sem se takrat zadržal. Ti bom pa sedaj pojasnil zadevo.
To, da je nekdo plačal 200 EUR ali pa 500 EUR ali pa 1000 EUR za nek star stolp, radio ali karkoli že je, je plačal zaradi neke sentimentalne vrednosti ali pa drugega ''čudnega'' razloga. Jaz tudi zbiram stare GSM telefone, pa mi tudi na pamet ne pride, da bi rekel, da je tisti telefon boljši kot pa ti novejši za 30 EUR. Morda po vzdržljivosti, to je pa vse.
In da sva si na jasnem: tisti, ki plača 200 EUR za tako ''kanto'' ni delavec s 600 EUR-i plače, to upam, da ti je jasno.
Sedaj pa beri tole: tile tvoji radiji za 200 EUR in primerjava s ''kitajčki'' za 50 EUR, ki se pri nas prodajajo. Upam, da sediš
Samo toliko.
In pa še tole: preprodajanje pofla za 1 EUR nabavne in potem prodajanje naprej za 10 EUR ti bo v Sloveniji prineslo samo stečaj. Ker je enostavno premajhen trg, poleg tega pa je folk kar razgledan in kupuje direktno, saj nima visokega standarda. In pač raje čaka 1 mesec za 9 EUR prihranka.
In pa, moram še tole dodati: te tvoje grožnje z rakom: glede na gnev in vso negativno energijo, ki veje iz tvojih prispevkov, si očitno na zelo dobri poti do njega. Pa ti ga nikakor ne privoščim, da ne bo nesporazuma.