Spet ne vidite gozda zaradi dreves, ampak to je človek že tukaj navajen. Jasno je, da pirotehnika kot taka poka, onesnažuje (pa vaša peč na "les" v katero tlačite vse kar pod roke pride, tudi, ampak pustimo), ne paše živalim in še kaj bi se našlo.
AMPAK
To se prepove v začetku leta ali najkasneje nekje jeseni. Zato, da firme, ki jim to prinaša večji del prodaje (ali celo večino v tem mesecu) NE naročajo in NE nabavljajo robe. Da imajo čas se organizirati drugače, itd. Ne moreš pa kot resna država (haha) to prepovedat tik pred polnočjo. Tu je bistvo problema, kar se mene tiče.
Druge del problema, o katerem pa lahko debatiramo do onemoglosti pa je ali je res potrebno prepovedat take stvari. Ker potem lahko prepovemo vse, vključno z zrakom, saj se bo vedno našla grupa ljudi, ki jih to moti in se jim zdi nesprejemljivo in neumno. Meni osebno so bili vedno lepi veliki ognjemeti, ki jih očitno ne bom nikoli več videl. Mali pa so bolj "meh". Sem tudi sam že kdaj nabavil kaj, predvsem za otroke, dokler nisem ugotovil, da so se skrili za bajto, kot sem baterijo prižgal. In po tistih nekaj sekundah študiral kam je šel ves denar (in naslednje jutro pobiral ostanke). In tako se je nehalo. Še vedno pa simbolno prižgemo tiste ročne kresničke (res smo badass)