Preplacniska kreditna kartica

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
NKBM. Ni stroškov nakazila, tako da te košta samo 5€ za virtualno...

Se pravi, če nimam tam računa si uredim VIRTUALNO debetno VISO kar pomeni da ne dobim kartice iz plastike temveč zgolj številko kartice in ostale podatke o kartici? Plačam 5€ za kako dolgo? Dokler kartica ne poteče ali 5€ letno? Se pravi grem na banko oz. na pošto in nakažem denar na to kartico in lahko iz nje črpam oz. kupujem? Lp

Odprejo ti TRR, ki je namenjen zgolj za nakazilo denarja na viso, dobiš spletni vpogled, ter plastično kartico, na kateri so podatki za nakazilo.

Razlika je, da ta za 5€ nima čipa in magnetnega traka, tista za 9 pa ima. Tako da sem jaz vzel slednjo, če bi recimo preko paypala denarja prenakazoval na viso, da lahko zapraviš
grin1.gif

OK, 9€ ni panike ampak za kako dolgo je to? 1 leto? Ali...?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
En info. od 1.8. kreteni na Abanki zahtevajo uporabo OTP generatorja za nakupa s predplačiniško Viso.
Tako da moram mojo spraznit, pa zabrista stran. Se selim ali na NKBM ali Hypo. Za Hypo vem, da imajo provizojo ob polnjenju (Abanka tega ni imela), kaj pa NKBM?
Pregledovanja stanja in podobnega ne rabim, en izopisek na mesec je čez glavo dovolj ...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Saj to bodo imele vse banke, tako da se ne splača menjati - visina genialna ideja.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.656
3.935
113
Ljubljana
hmpg.net
Gorenjska banka pravi:
Ob kartici še paket instrumentov za njeno udobnejšo uporabo

Predplačniški kartici bomo brezplačno dodali naslednje instrumente:
- generator gesel za varno spletno nakupovanje
- certfifikat za spletno banko Link
- brezplačano polnjenje kartice prek spletne banke Link do 30. 06. 2015
- 6 mesecev brezplačne uporabe varnostnega SMS
Ta paket je za ceno kartice (10,00 EUR) na voljo izključno tistim, ki boste predplačniško kartico naročili do 30. 06. 2015. V kolikor generator gesel že imate, pa bo cena paketa znižana na 5,00 EUR.

Naročilo za izdajo predplačniške kartice Activa MasterCard lahko oddate na spletnem obrazcu na tej povezavi.
Poklicali vas bomo, ko vas bo v najbližji poslovalnici Gorenjske banke čakala pripravljena predplačniška kartica.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.076
6.923
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
igi: kakšno obvestilo?

Spoštovani Hanzi ,

konec leta 2014 je EBA1 (European Banking Authority), neodvisen organ Evropske Unije, sprejela smernice za varnost spletnih plačil, ki stopijo v veljavo s 1. avgustom 2015. Namen smernic je opredeliti skupne minimalne zahteve na področju varnosti spletnih plačil, med njimi tudi izvrševanje spletnih plačil s karticami. Eno od priporočil je izdaja plačilnih kartic z avtomatično registracijo v spletno okolje 3D Secure2 in na ta način zadovoljitev zahtevam po močnem preverjanju istovetnosti oz. avtentikaciji imetnika kartice pri spletnem plačevanju. Postopek temelji na uporabi statičnega gesla (kode, identifikacijske številke) ter pametne kartice (ali mobilnega telefona).

S prvim avgustom 2015 bo Banka Koper uvedla močno avtentikacijo imetnika predplačilne kartice MOJA Activa Visa Electron. Za plačilo na 3D Secure spletnih straneh, ki podpirajo storitev Verified by Visa, bo nujna uporaba enkratno generiranega gesla preko prenosnega generatorja gesel za varno elektronsko poslovanje (OTP generator). OTP generator je naprava, ki generira naključno geslo OTP (One Time Password), s katerim se uporabnik varno avtenticira na daljavo. Pri potrditvi plačila na spletni strani se bo pojavilo sporočilo banke o zahtevi po vpisu osemmestne naključne številke sistema Verified by Visa. Številka bo ustvarjena s pomočjo OTP generatorja in kartice. Po vpisu številke in potrditve bo avtentikacija zaključena in nakup izveden. Varen nakup s 3D Secure standardom Verified by Visa je podrobneje opisan na naslovu:
http://www.activa.si/pametnaKartica/vbv.asp.

Sodobno zasnovana rešitev bo imetnikom predplačilne kartice »MOJA« Activa Visa Electron zagotavljala najvišjo možno stopnjo varnosti nakupovanja preko spleta.

V primeru, da OTP generatorja še nimate, se obrnite na najbližjo poslovalnico Banke Koper, kjer vam bodo obrazložili in prikazali način uporabe ter opisali varni nakup na spletu. V poslovalnici imate možnost nakupa OTP generatorja. Za dodatna vprašanja nas lahko pokličete na telefonsko številko

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik guardy pravi:

NKBM zaenkrat nima tega za predplačnike. Provizije za nakazilo ni.

Plačuje se brez OTA, pa imaš vpogled v stanje? Za 10€ ali koliko je že kartica? Ali moraš biti za vpogled na netu sicer komitent NKBM?

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Ne, dobiš vpogledni račun brez da si komitent. Sam imam samo kartico. Če rabiš samo za online je celo cenejša, mislim da je 5€.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Sem tudi pri Primorcih (Visa). Do zdaj zelo zadovoljen.
Koliko pa bo stala tista kišta?
Pri Volksbank je bila nekje 10 eur. A mi jo kdo scracka, da bo delala na koprski?
evil.gif

igi

Guru
13. okt 2007
5.638
1.224
113
Celje
Ne vem.... Ne spadam pod "mladina"
smile-1.gif

Obstaja en kup otp generatorjev za telefone. Enega uporablja tudi Sparkasse.
Zato mislim, da nebi smelo biti tezave to spraviti na telefon. Ce bo le banki v interesu....

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Ja banki.

Kolikor sem razumel dopis, bomo morali to napravico kupiti.

Saj mene ne moti. Do zdaj si jo (ali "klik" itak plačal).

Banka KP se mi zdi ok. Sicer imam tam samo Viso, in račun že desetletja na LB, samo mogoče pa je čas za spremembe.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Ne, dobiš vpogledni račun brez da si komitent. Sam imam samo kartico. Če rabiš samo za online je celo cenejša, mislim da je 5€.
Odlično. Ta teden skočim do njih, itak so mi čisto blizu. Samo da mi povedo, da ne bodo slučajno tudi oni začeli z OTP težit.

Še dobro, da sem pri KP dobil kartico v akciji zastonj, drugače bi moral še zahtevat povračilo sorazmernega deleža cene ...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.076
6.923
113
pri taščici
Naj ti dajo na pisno do kdaj bo brez OTP. Če pa imaš gre preko Androida bi bilo pa sploh super.
Glede na to da mi čez eno leto poteče na BK, se zna zgoditi da bom tudi jaz šel na nkbm po informacije. Všeč mi je spletni dostop. Tako ves ali ti je kitajc že kaj vrnil ali se ne.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.830
139
63
NLB naj bi v kratkem pričela z izdajo predplačniške MasterCard.
Ima kdo kaj več info
sprasujem se.gif