Prepaid VISA kartica?

ghibli

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
18. sep 2007
2.132
1
38
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
VISA Electron nima nobenih stroškov.

izdana iz strani ABanke ima. Zato sem jo zaprl;-) Potem so mi še pol leta pošiljali račune za vodenje računa...to je druga zgodba.

masevc

Guru
2. sep 2007
3.542
907
113
za dkb.de je že veliko napisanega na alterju, tak da malo preglej.
Drugače pa relacija paypal->MC tudi meni dela avtomatsko.

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.318
829
113
post je bil pobrisan, saj Darjan tega namena nima.
priden.gif

lp
Citat:
Darjan bi rad posloval mimo slovenskih bank, saj ima podjetje registrirano na Cipru. Na to podjetje je vezan elektronskik račun....

Nazadnje urejeno:

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
KSZ

ne vem kaj vam ni jasno, PAYPAL ne placuje na Master card, edino kar dobiš v minus je refund in to se ti potem pokaze kot minus na izpisku. Tisti ki pravite da vam placila padejo direkt na Master card , al lazete kolko ste dolgi, al pa nimate pojma kaj se dogaja z vasim denarjem...

anovak99

Pripravnik
8. maj 2010
255
2
18
Viso je omogočal epassporte pa se jim ni izslo, Visa se je umaknila http://krebsonsecurity.com/2010/09/visa-blocks-epassporte/
Je pa šlo ravno to kar ti želiš, za račun ni nihče vedel, paypal je deloval, bil je odprt na banki St. Kitts Nevis Anguilla National Bank pa še fizično si dobil Viso in si lepo dvigoval na vseh bankomatih.

Sedaj ti ostane kolikor gledam samo se mastercard preko recimo paxum.com ali pa redpass.com.

Mogoče poglej, za katero drzavo paypal omogoca mastercard, se registriraj kot nekdo od tam pa bo. Je pa vsako leto težje.

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Visa elektron ima mesečno nadomestilo 0,95€ za vodenje računa.
evil.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.284
9.909
113
Prodaš in potem tisto zapraviš na Ebay. Tudi tega SLO davčna ne ve
wink-1.gif
.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.891
778
113
www.jernej.org
Visa Electron nima nobenih stroškov... vodenje računa je ločen strošek. Če ti tvoja banka ne ponuja vise electron, je pa druga zgodba...

perssak

Pripravnik
15. feb 2009
66
0
6
koroska
js imam viso electron pri abanki pa do zdaj v 3 letih nisem plačal še nič za viso nobenih stroškov samo vodenje in abanet 2 evra

17. dec 2010
1.174
0
36
125
Zaposlji se ... Jaz sem ravno zaradi ebaya hotel narediti viso kartico. Potem pa mi je ona tam na NKBM začela, da morem biti za stalno zaposlen in biti na firmi najmanj 1 leto in 6 mesecev ... Ja itak ... kako naj bom kot študent kje zaposlen tako dolgo? ...
In potem mi je rekla, da bo zavrnila, da nič ne bo z vise ...

Sem šel na moneybookers, kjer sem izsledil, da lahko narediš Mastercard ... Sem si jo naredil, na moneynookers pošiljal denar ...

To, da se ne da preko Mastercard narediti Paypala .. ne nakladaj Jaz isem imel preko Mastercarda Paypal kreditno kartico potrjeno in sem lahko 7x kupil preko ebaya s kreditno kartico mastercarda .. Nahitro sem samo prebral kaj inkje so problemi, ampak vem, da jih ni ...

Greš na paypalu add credit/debit card, pa vneseš kartico mastercard in to je to.

Ne more biti Ebay oz Paypal tako zadaj, da ne bi mogel z mastercard ustvariti kreditne kartice, oz se registrirati z njo.

Če sem se jaz lahko, se lahko tudi ti ...

Sicer, od kar delam preko študenta, in veliko denarja našparam, sem si lahko ustvaril viso kartico, zato mam zdaj dve kartici .. mastercard preko moneybookersa in viso preko nkbm, kar je isto sranje.

In v NKBM, na primer, ti dajo kartico visa, samo vedno moreš imeti par stotakov na kartici, da vidijo, da nisi skos na ničli, ker itak takoj dobijo uslužbenici misel, da kaj ti bo kreditna kartica, ko pa denarja nimaš ...

Na VIsi in Masterardi imam nastavljeno, da si na viso pošljem denar preko svoje bančne kartice, in zapravim lahko samo toliko kolikor nakažem na viso, s tem, da ko nakažem na viso, imam takoj nakazan denar, preko moneybookersa pa traja nakazilo od 3 dni dalje.

Vprašanje, če še sploh kartica preko moneybookersa deluje, sicer ima trajnost do 2013, pa uporabljam je že ne leto dni, od kar imam viso.

In če veš pametno izrabljati denar ... na primer, da nekaj prodaš, na paypal ti nakažejo denar par deset evrov, preko moneybookersa ti ne dovolijo, da dvigneš denar, pa lepo greš spet na ebay, pa kupiš kar najbolj rabiš ...

Jaz sem si pač takrat viso naredil, ker me je moja napizdila, da bova potem popolnoma brez skrbi lahko kupovala prek neta ... Pač ... Visa ... se veliko lepše sliši kot Mastercard, na koncu pa sta obe kartici isto sranje ...

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
visa electron je zakon,četudi ti ukradejo stevilko in imas na racunu 0 eurov ti racuna ne morejo nabiti,ker je ločena in ni vezana na noben transakcijski racun,preden nekaj plačaš nanjo preko abaneta nakažeš znesek.Klasične vise pa ne uporabljam več.
Strošek visa electrn je 0.86 eura na mesec.

lp

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
moja visa electron pa je popolnoma kot maestro, torej debetna - odbija s trr takoj. ne stane pa nič, razen če to vtaknejo pod kreditno viso katera si decembra vzame cca 15eur (torej samo letno).

anovak99

Pripravnik
8. maj 2010
255
2
18
On bi rad iz paypala DVIGNIL, pa mu paypal kot nekomu iz Slovenije to omogoča samo na Viso.

Lahko imaš nastavljeno plačevanje z Mastercardom ali American Express, ko pa hočeš dvignit, pa zahteva Viso ali pa odprt račun v usa.

Iz njemu znanih razlogov bi se rad izognil dajanju podatkov Vise od svoje banke tukaj v Slo. Zato bi odprl virtualno Viso pri ponudniku izven Slovenije, ki mu da tudi plastično Viso. Na virtaulno Viso bi si nakazoval denar iz paypala, dvigoval pa recimo na bankomatih v ali izven Slovenije.

bokinakoki

Zelenc'
10. dec 2010
2
0
1
Entropay ponuja virtual Visa takoj ko odpreš račun, mam isti problem, ko imam samo moneybookersovo in netellerjevo prepaid mastercard in paypalov račun, ter hočem prenest sredstva na eno izmed kartic/računov, da lahko dvignem denar, ker nimam za kaj porabit dnarja na paypalu, saj se mi je nabralo že kar neki ga, in bi ga raje mel na kartici, da lahko plačam fizično s kartico v trgovini oz denar dvignem. Ravnokar se ubadam s tem, pišem na paypal in entropay, par odgovorov sem dobil, točnega pa ne še. Gre se za to ker je ta virtual visa brez fiksne številke kartice in se sproti generira ko hočeš z njo plačat, zato me zanima če se jo da dodat v paypal/moneybookers/neteller kot normalno kartico, in sredstva z nje uporabljat, ter, kar je bistveno, če lahko nanjo prenesem sredstva iz paypala... Je pa res, da še vedno potrebuješ mastercard, da lahko preneseš sredstva na entropay račun/kartico, saj ne podpirajo nakazila prek banke ali kake druge oblike, vsaj za Slovenijo ne.

Se pravi da potrebuješ obe, mastercard za financiranje vise, viso za prenos sredstev iz paypala (razen če imaš račun na kaki US banki, oz se registriraš na paypal.co.uk in imaš račun na UK banki...). Plačuješ pa lahko z eno ali z drugo, če se da to virtualno viso normalno dodat v paypal/skrill(mb)/neteller/... pač obe polinkaš z vsemi e-walleti ki jiš maš in je.

Je pa mislim da najcenejša netellerjeva prepaid kartica, vsaj za pridobitev, moneybookersova pa za normalno rabo (dvig na bankomatih, menjava valut...)

Bom pa natančno opisal ko dobim točne odgovore, kakšna je najboljša opcija, ker do sedaj še vedno nisem dobil točnih odgovorov na vsa vprašanja, da lahko potegnem točen sklep.

Lp

sad

Guru
24. avg 2007
21.284
9.909
113
Citat:
Uporabnik bokinakoki pravi:Bom pa natančno opisal ko dobim točne odgovore, kakšna je najboljša opcija, ker do sedaj še vedno nisem dobil točnih odgovorov na vsa vprašanja, da lahko potegnem točen sklep.

Lp
Se priporočam.
cool-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.453
7.096
113
Ja entropay ima tudi plastično mastercard, s katero lahko dviguješ na bankomatih, tako kot skrill/neteller.

Torej bi transakcija potekala takole: paypal -> virtualna entropay VISA -> plastična entropay mastercard -> ATM.

Ampak, če ima entropay visa vedno drugo številko, potem pa res ne vem, kako bi lahko s paypal nakazal na njo?

Tole sem sicer dobil od entropaya:

Thank you for your email.
Yes, you can use the EntroPay Virtual Visa at Paypal, both to spend and receive funds.
Upon registering your Virtual Card at Paypal, your card is charged a small amount-usually USD1. This is a pre-authorisation to check the card is valid and will be refunded back to your card within 7 days.
We have many clients who verify their cards with Paypal without any problems. Please check that they will allow clients from your country to use Entropay cards.
If we can be of any further assistance do not hesitate to contact us
Best Regards
Penny
Customer Support

Naj bi šlo...nisem pa še sprobal.

bokinakoki

Zelenc'
10. dec 2010
2
0
1
Sem preveril, naj bi delovalo kot sem rekel, prenos naj bi stal 2€ iz paypala na viso (katerokoli) in nato pri entropayu 0,15 evra na mastercard, edino ne razumem iz njihovega odgovora ali na njihovo ali na katerokoli, namreč napisali so mi:

Hi Bogdan,
Thank you for your email.
Should you wish to withdraw funds from your EntroPay account back to your Mastercard you must submit a withdrawal request by sending an email to support@entropay.com stating your EntroPay username and last four digits of your personal credit card and the amount you wish to withdraw.
Further note any refunds are subject to a fee of EUR4 as per our terms of use.
For a full list of our charges please see the following http://entropay.com/popups/terms.schedule.php

If we can be of any further assistance do not hesitate to contact us
Best Regards
James
Customer Support

Zdej pod dajatvami je pa dvojno(USD/GBP/EUR) :
Card to card transfer 0.20 0.10 0.15
Close EntroPay account / Withdraw to credit/debit card3 6.00 3.00 4.50

Ne vem kako naj bi se smatralo to, verjetno je card to card če uporabljaš njihovo in whitdraw če prenašaš na tujo, čeprav ko greš v meniju na entropay cards in klikneš transfer to card, imaš na izbiro tudi svojo tujega ponudnika :S

Sem pa odkril še eno rešitev, speedcard, ponuja tako plastično kot virtualno viso, mislim da je celo zastonj, tako virtualna kot plastična.

Lp

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.453
7.096
113
SpeedCard je zgleda najbolja rešitev, je pa to "prava" banka, zato omogoča viso:

Is Speedcard an e-wallet or like an e-wallet?
Speedcard is NOT an e-wallet. With Speedcard you have your own account, in your own name, at a bank.

Ampak je na cipru, daleš od naših dacarjev, tako da bo kar kul.
wink-1.gif

Hvala za tole.