Prenovljena severna obvoznica

alesn

Pripravnik
19. jun 2012
391
12
18
Sedaj se vsako jutro, ko je še tema, vozim po prenovljeni severni LJ obvoznici. Vsakič, ko se zapeljem na ta (prenovljeni) odsek, se avto začne tresti. Na enem delu so nov asfalt štukali tako površno, da se kar močno zatrese, kot bi zapeljal v manjšo luknjo. V glavnem, nova asfaltna površina je katastrofalna. Sramota za izvajalca del.
Se bom zapeljal še po dnevi, da vidim kako izgleda.

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
kater odsek, katera smer?
jaz se vozim od rondoja tomačevo do bežigrada in nazaj, pa je občutna razlika glede na star asfalt (gume manj šumijo, ko zapeljem na novi asfalt).

alesn

Pripravnik
19. jun 2012
391
12
18
Na voznem pasu iz smeri Brda proti Bežigradu. Takoj, ko grem na novi asfalt začne tresti. Nekakšna luknja pa je blizu izvoza za Bežigrad.

Nazadnje urejeno:

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Meni pa je prenovljen asfalt fin. Naslednje leto bodo, po moje, morali prenoviti ce del od rondoja Tomacevo pa do razcepa avtocest. Asfalrt poka in se pogreza, tudi na prehitevalnem pasu.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
Mislim da je prva luknja pri dunajski če se peljes proti Šiški. Pa je ob odprtju ni bilo čutiti, ali pa sem peljal po voznem in je tam ni. Bojim se da bo vedno večja.

Sem bolj redko na tem odseku, bom pa vsakič pozoren.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
Škoda da zidar se ni v grobu, da bi se tam okoli obračal, glede na to da mu njegove paradne konje popravljajo podjetja iz ex juge

Nazadnje urejeno:

s_samotar

Fizikalc
5. feb 2010
556
91
28
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Škoda da zidar se ni v grobu, da bi se tam okoli obračališče, glede ja to da mu njegove paradne konje popravljajo podjetja iz ex juge
Včasih so oni delali za njega, sedaj oni delajo za nas.In v čem je razlika?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
Da so si nekateri nagrabili kaksno mrd kapitala na račun gradbenistva v slo, v propad pognali lahko recem vsa slo gradbena podjetja z nekaj znanja in opreme, med brezposelne poslali nekaj 10 tisoc ljudi, podizvajalcem ostali dolzni miljone (marsikdo je zaradi tega propadel, nekateri so še vzeli zivljenja), bankam pa ostali dolzni mrd, katero bos tudi ti odplaceval.
V tem je "razlika".

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik alesn pravi:
Sedaj se vsako jutro, ko je še tema, vozim po prenovljeni severni LJ obvoznici. Vsakič, ko se zapeljem na ta (prenovljeni) odsek, se avto začne tresti. Na enem delu so nov asfalt štukali tako površno, da se kar močno zatrese, kot bi zapeljal v manjšo luknjo. V glavnem, nova asfaltna površina je katastrofalna. Sramota za izvajalca del.
Se bom zapeljal še po dnevi, da vidim kako izgleda.
Res iz smeri Kosez proti BTC-ju asfalt nekaj brenči (v mojem vozu se ne čuti nič
cool-1.gif
), tam okrog izvoza za Šiško se mi zdi.
To se bo v prvem vročinskem valu zglihalo samo ob sebe.
Kvaliteto bo pokazal čas, zaenkrat se mi zdi čisto ok. Krivi so tudi proizvajalci avtomobilov, ker iz leta v leto proizvajajo trše kočije, za hrbte polomit. Za naše ceste imam idealen avto
cheer.gif

gufy

Pripravnik
11. apr 2009
620
18
18
To, kar polagajo zadnje čase je katastrofa. Res mi ni jasno kako ne znajo položit ravnega asfalta. A je to res tako zajebano delo, da se ne da naredit? Al pa ujet višine jaškov z ostalo površino.
Sej, naroænikom se pa itak jebe, sej ni njihov denar. To plača raja, ni važna izvedba.

tony

Guru
23. jul 2007
9.664
1.482
113
ksz...

Smešno je, da niso preplastili asfalta od izvoza do semaforja na izvozu Ind. cona Lj-Stegne (v smeri Kranja), ki je že dolgo poln razpok in kolesnic.

Po drugi strani pa so preplastili izvoz Lj-Stegne v smeri Maribora, ki sploh ni bil kritičen, s tem da so luknje kanalizacijskih jaškov sedaj narejene slabše kot prej. Sedanje stanje je spet podobno času nekje pred letom 2009, ko so en vikend v piko poflikali samo tiste tri luknje od jaškov. Sedaj pa so luknje spet tu...
13.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
Jap...asfalt je precej valovit (za moje pojme se ne bi smel znajti takole zapeglan na AC).

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.525
957
113
Običajno (ko se je gradilo odsek vzhodne AC) se je pod grobi asfalt polagal še "tampon" ki je bil mešan s cementom in ta se je polagal s finišerjem. Pri nedavni obnovi obvoznice pa so zgolj z grederjem poravnali tampon in povaljali. Meni se je to zdelo hudo čudno za obnovo tako pomembne in obremenjene ceste kot je Ljubljanska obvoznica.

Skratka gre za velik korak nazaj v kvaliteti izgradnje. Čas bo verjetno pokazal, da je Zidar delal kvalitetnejše ceste.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
Jaz sumim da je rahlo valovit namenoma...da imaš bolj nežen prehod, ko zapelješ dol z AC
grin1.gif
.