prenosniki z accelometrom!

22. jul 2007
13.596
1.774
113
124
Za tiste kateri bi svoj prenosnik žrtvovali v znanstvene namene KLIK
-na kratko z tem programom lahko vaš prenosnik zazna potresne sunke in jih pošilja v omrežje na univerzo stanford, kjer spremljajo potrese po celem svetu LPWWY

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
čak in kako moj laptop zazna sunek? oz. kolk jih ima accelometre vgrajene? pa zakaj na njihovi strani nič ne piše kake so kaj zahteve od pcja
smile-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Accerelometer imajo Tablet PC-ji, da se namizje obrne v smer kot ga nagneš, trdi diski, da se odmakne glava ob morebitnem padcu in tudi nekateri laptopi sami za isti namen.

Nisem pa sicer bral podrobno, ampak če ga jaz postavim v sobo, bo vsak dan javljen pošten potres, ko se hiša strese od tovornjaka, ki se pelje mimo
tongue-1.gif
Poleg tega bi ga moral (vsaj po moje) postavit na zemljo, da bi bilo (kao) točno.

22. jul 2007
13.596
1.774
113
124
zaenkrat, vsaj po zemljevidu sodeč še ni nobenega prijavljenega iz slovenije, drugače imajo nekateri boljši prenosniki vgrajen ta accelometer za zaščito trdega diskaLPWWY

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.157
4.143
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Accerelometer imajo Tablet PC-ji, da se namizje obrne v smer kot ga nagneš, trdi diski, da se odmakne glava ob morebitnem padcu in tudi nekateri laptopi sami za isti namen.

Nisem pa sicer bral podrobno, ampak če ga jaz postavim v sobo, bo vsak dan javljen pošten potres, ko se hiša strese od tovornjaka, ki se pelje mimo
tongue-1.gif
Poleg tega bi ga moral (vsaj po moje) postavit na zemljo, da bi bilo (kao) točno.

Tukaj tvoja meritev ne pomeni nič zato se pa iz omrežja lahko dobi koristne podatke. ČE npr. na isti (dovolj blizu) lokaciji pojavi enak sunek z enekim vzorcem gre za "potres" .. če pa tebi trese hišo tovornjak, dve ulici naprej pa nekomu dela potres 500W ozvočenje se da to tudi ugotovit (in neprikazat kot potres).

Večje kot je omrežje z večjo natančnostjo se lahko zazna potres in celo določi približno magnitudo ...

Nazadnje urejeno:

Avian

Pripravnik
7. sep 2007
359
0
16
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
zaenkrat, vsaj po zemljevidu sodeč še ni nobenega prijavljenega iz slovenije, drugače imajo nekateri boljši prenosniki vgrajen ta accelometer za zaščito trdega diskaLPWWY

evo prijavljen :D

sam upam da ne bo kak haiti al pa čile zaznal
ne-ne-1.gif

lp Avi