Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik stop pravi:
https://www.hofer.si/sl/posebn...-racunalnik-13/
A ve kdo za kaj boljšega, iščem prenosnik v zgornjem rangu in bi rad čim boljšo kupčijo naredil v roku 3 dni... kateri asus je alternativa zgoenjemu?
od brandov bo bestbuy HP ,ki ga ima trenutno v akciji.... ima pa tisti:
- 2 leti garancije manj
+ 2x vecji SSD
- brez OSa
+ mat ekran
+ vec rama
+ boljsi gpu
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
LP! Mene pa zanima če ima kdo izkušnje z Asus prenosniki? Je to solidno roba ali...? Namreč gledam, price/performance bi naj bili kar dobra izbira. Prav tako sem malo primerjal displaye v podobnih rangih in ima Asus neprimerljivo boljši Full HD ekran kot pa kak HP, Lenovo. Torej kaj menite? Npr. serija N? Model N552VX za cca. 1000€? Aja išče se izključno 15,6 opcija.
Da je tole pecica pri kateri ti bo TT delal stalno... Ce ga bos imel za gledat multimedijo potem je 15.6 malca fail, za igrice je gpu presvoh. Za vse drugo je pa overkill.
The CPU in the Asus N552VX-FY103T review sample performs the Prime95 Large FFTs + FurMark stress test (runs for at least one hour) almost consistently at full speed in AC mode (4 cores, 3.1 GHz). Throttling, i.e. clock rate drops to below the base speed of 2.6 GHz, is not observed. The graphics core stably maintains its full clock of 1124 MHz. The CPU and then the GPU run at full speed, quickly alternating (battery state: < 60%). The graphics core remains at 281 MHz when the battery state drops to below 60% (and then rarely fluctuates between 600 and 1124 MHz); the CPU then clocks at 800 MHz (and also rarely fluctuates to 3.1 GHz). Outcome: Throttling - unfortunately yes in both processor and graphics core, but not due to critical temperatures and not in AC mode. As soon as the power supply is connected, the CPU and GPU clock at full speed again. The temperatures do not reach critical rates in normal use or during games. Throttling is still recorded in battery mode (see Gaming Performance). Presumably Asus has made modifications to compensate for the battery's low capacity at the cost of performance in battery mode. Fortunately, these performance losses are only an issue in battery mode when performing tasks that load the CPU and GPU simultaneously. The subsequent 3DMark 11 (with power cord) achieves the full score after the Prime95 Large FFTs + FurMark stress test.
cez leta gre to samo se na slabse....
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
jaz že kapiram, ti ne kapiraš kaki mikro trg je naša kura
Citat:
Uporabnik stop pravi:
Sory sam to ni nek podatek ( tudi če bi bil pravilen.
Citat:
Uporabnik stop pravi:
Ali je bil nakup dober bom še videl...ker računalnika ni nikjer v prosti prodaji, niti ga ne moreš videt v hoferju. Po specifikacijah in za moje potrebe sklepam da je to best buy...Bomo videli.
Pri stacionarcih je pa res še najmanj bojazni, da ne dela. Saj praktično ni nič po meri narejeno in je skupaj nametano glih tako kot to ljudje sami delamo, ko novega našraufamo.Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Mi smo kupili kako leto nazaj na firmi enga desktop, bil takrat dalec najboljsi nakup z licencnimi Windowsi, deluje super odlicno, tako kot treba! Tudi dobro je skupaj sestavljen.