Prenosniki Asus

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik stop pravi:
https://www.hofer.si/sl/posebn...-racunalnik-13/

A ve kdo za kaj boljšega, iščem prenosnik v zgornjem rangu in bi rad čim boljšo kupčijo naredil v roku 3 dni... kateri asus je alternativa zgoenjemu?

od brandov bo bestbuy HP ,ki ga ima trenutno v akciji.... ima pa tisti:
- 2 leti garancije manj
+ 2x vecji SSD
- brez OSa
+ mat ekran
+ vec rama
+ boljsi gpu

Hoferjev ma 6 GB rama ... disk ima ssd res manjši samo ima zraven 1tera sata

Ips zaslon

proc in grafo bi moral preverit

- 2 leti garancije to je cca+ 30€ ?
+ 30 € dražji po sami ceni

= 60€ dražji

je neka alternativa...

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
proc je boljši na medionu
+2gb rama na medionu
medion nebleščeč zaslon, tkao da isto kot hp
hp je low budget, ohišje je plastik fantastik, medionovega ne poznam, verjetno kaj podobnega

Imho se hoferjev bolj splača.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
LP! Mene pa zanima če ima kdo izkušnje z Asus prenosniki? Je to solidno roba ali...? Namreč gledam, price/performance bi naj bili kar dobra izbira. Prav tako sem malo primerjal displaye v podobnih rangih in ima Asus neprimerljivo boljši Full HD ekran kot pa kak HP, Lenovo. Torej kaj menite? Npr. serija N? Model N552VX za cca. 1000€? Aja išče se izključno 15,6 opcija.

Da je tole pecica pri kateri ti bo TT delal stalno... Ce ga bos imel za gledat multimedijo potem je 15.6 malca fail, za igrice je gpu presvoh. Za vse drugo je pa overkill.

The CPU in the Asus N552VX-FY103T review sample performs the Prime95 Large FFTs + FurMark stress test (runs for at least one hour) almost consistently at full speed in AC mode (4 cores, 3.1 GHz). Throttling, i.e. clock rate drops to below the base speed of 2.6 GHz, is not observed. The graphics core stably maintains its full clock of 1124 MHz. The CPU and then the GPU run at full speed, quickly alternating (battery state: < 60%). The graphics core remains at 281 MHz when the battery state drops to below 60% (and then rarely fluctuates between 600 and 1124 MHz); the CPU then clocks at 800 MHz (and also rarely fluctuates to 3.1 GHz). Outcome: Throttling - unfortunately yes in both processor and graphics core, but not due to critical temperatures and not in AC mode. As soon as the power supply is connected, the CPU and GPU clock at full speed again. The temperatures do not reach critical rates in normal use or during games. Throttling is still recorded in battery mode (see Gaming Performance). Presumably Asus has made modifications to compensate for the battery's low capacity at the cost of performance in battery mode. Fortunately, these performance losses are only an issue in battery mode when performing tasks that load the CPU and GPU simultaneously. The subsequent 3DMark 11 (with power cord) achieves the full score after the Prime95 Large FFTs + FurMark stress test.

cez leta gre to samo se na slabse....

Hja to se strinjam da se oz. da se bo grelo ampak problem je v tem da če hočeš prenosnik višjega ranga še not tiščijo samo i7-mke. Sicer pa sem se zdaj že morda malo ogrel za UX501VW serijo ampak zopet... zgolj i7.

https://www.asus.com/us/Notebooks/ASUS-ZenBook-Pro-UX501VW/

Prenosnik ne bo za igrat igric (če bi bilo po mojem bi vzel z integrirano Intel grafiko ampak ne obstaja pri Asusu), niti ne bo za gledanje nekih filmov, bo za domačo uporabo, surfanje, biznis, delo.... ampak naj te to ne zmede, pač trenutno stanje na trgu je bolj ali manj takšno da če hočeš višjo klaso prenosnika pač dobiš vse to kar ne rabiš v paketu... verjamem pa da se zadeva pri normalnem delu ne bo kaj dost grela. Sicer pa se priporočam tuti za kak nasvet za kaj drugega? In sicer najbolj pomembna sta ekran + da je prenosnik kvalitetno skupaj narejen. Za ostali HW mi je nekako vseeno ali je 4 jederni i7 ali 2 jederni i5. No, pa tudi baterija je relativno pomembna kar na tem N552VW ravno ni biser... lp

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
jaz že kapiram, ti ne kapiraš kaki mikro trg je naša kura
grin1.gif

Ni pomembno kak mikro trg smo, sramota za nek HP je v tem da ne more niti v LJ razstavit svojega modela ki je pač malo boljša srednja klasa.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.690
9.904
113
40
MB
daj te pa na svoji odisejadi poglej še, če imajo kje kak pameten surface razstavljen, ker v mb je tema
grin1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Pa mas v Harveyu MB razstavljene tudi prenosnike za 2k+ zato pa pravim da se mi zdi butasto...

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
Sem spljunil danes za hoferjevega... za stacionarca bo upam da dober...me zanima koliko časa bo trajalo da ga dostavijo.

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Asus je imel 2015 za vec kot dva slovenska proracuna cistega dobicka. Ampak ne, kupi medion iz hoferja...

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.624
113
trosiš bedarije, ki jih sploh ni težko preverit

asus je imel leta 2015 17 miljard tajvanskih dolarjev profita, en tajvanski dolar pa je vreden 3 ameriške cente. zdaj pa računaj. v grobem si falil za 30x.

medion po drugi strani je v lasti lenovota

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.624
113
trosiš bedarije, ki jih sploh ni težko preverit

asus je imel leta 2015 17 miljard tajvanskih dolarjev profita, en tajvanski dolar pa je vreden 3 ameriške cente. zdaj pa računaj. v grobem si falil za 30x.

medion po drugi strani je v lasti lenovota

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
Ali je bil nakup dober bom še videl...ker računalnika ni nikjer v prosti prodaji, niti ga ne moreš videt v hoferju. Po specifikacijah in za moje potrebe sklepam da je to best buy...Bomo videli.
pozdrav.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Mi smo kupili kako leto nazaj na firmi enga desktop, bil takrat dalec najboljsi nakup z licencnimi Windowsi, deluje super odlicno, tako kot treba! Tudi dobro je skupaj sestavljen.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik stop pravi:
Ali je bil nakup dober bom še videl...ker računalnika ni nikjer v prosti prodaji, niti ga ne moreš videt v hoferju. Po specifikacijah in za moje potrebe sklepam da je to best buy...Bomo videli.
pozdrav.gif

ce ti ni vsec ga pac vrnes bp, sicer pa imas 3 leta mir... vsekakor vec kakor dobis pri vecini trgovcev
pozdrav.gif

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Mi smo kupili kako leto nazaj na firmi enga desktop, bil takrat dalec najboljsi nakup z licencnimi Windowsi, deluje super odlicno, tako kot treba! Tudi dobro je skupaj sestavljen.
Pri stacionarcih je pa res še najmanj bojazni, da ne dela. Saj praktično ni nič po meri narejeno in je skupaj nametano glih tako kot to ljudje sami delamo, ko novega našraufamo.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.624
113
si ti sploh že videl stacionarca od kake "firme", ko tako samozavestno trdiš, da ni nič po meri in je vse skupaj nametano?