A ja, pa se nekaj v T imam SIM kartico. Lahko bi se sicer povezal preko telefona, kot pri Macu, ampak mi potem full baterijo na telefonu zre. Pa prednost ce imas SIM v racunalniku je, da racunalnik ve, da imas prenos podatkov preko GSM omrezja in lahko omejis, kaj racunalnik takrat dela. Npr. avtomatsko izklopi si sinhronizacijo z OneDrive., da ne kuri podatkov, ce to ne zelis. Ce ga povezem preko telefona, te moznosti ni. Res pa je, da se nikoli nisem poglabljal, kako ima to resen Mac.
no, SIM kartico bi res lahko počasi dodali not, to se pa strinjam. sploh recimo Macbook ali novi Macbook Air bi lahko to imela vsaj opcijsko. pa žal nima noben Apple tega, je pa res, da hotspot v kombinaciji z iPhonom (načeloma) deluje vrhunsko. kako je z omejevanjem prenosa podatkov v tem načinu pa tudi sam ne vem, bom pa, če bo le čas, to probal preverit.
aja, še to - v bistvu, ko se enkrat navadiš donglov, je dejansko ok. no, ni idealno, vseeno bi raje videl, da bi recimo lahko imel na vsaki strani en USB-C in en USB3, ampak ima USB-C tudi svoje prednosti. recimo, Anker in Mophy imata battery pack, kateri je majhen, a vseeno zadosti, da baterijo preko USB-C porta napolniš 2x. ampak, ko prenašam fotke iz 64GB ali celo 128GB kartice, je pa hitrost očitna - sploh recimo z XQD karticami, ki so pošastno hitre. v petek sem 70GB materiala pretočil v cca. 5 minutah, včasih bi to trajalo konkretno dlje ...
Carbon X je bil tudi meni pred časom izredno zanimiv, zelo dober prenosnik, vendar se na koncu zanj nisem odločil zaradi nenatančnosti zaslona. takrat enkrat je Apple predstavil tudi retina zaslon, ki je v bistvu še danes dobesedno "industry standard". če štima na retina zaslonu, bo štimalo povsod.