em ... strinjam se zgolj s tem, da osvetlitev tipkovnice deluje šele po vpisanem geslu (tega problema v bistvu ni več, odkar je tipka za on/off tudi touch ID, ker samo pobožaš in se odklene, tipkovnica pa gre na on) in da potrebuješ vrečo donglov. v bistvu enega, pa vseeno - preden sem našel tistega enega, ki je res pravi, sem kupil še vsaj tri. nepotreben strošek, se strinjam. menjanje baterije bi mi prišlo prav zgolj na terenu, ampak tam bi ga težko obdržal v delujočem stanju in da bi dodatno nosil še kakšno baterijo s sabo ... mi ni ravno idealen scenarij, ko ima v povprečju foto nahrbtnik blizu 20kg.
uporabljam Office, ker ga moram imeti zaradi enega od mailov - nobenega problema, dela normalno, tudi ljudje na drugi strani, ko kaj pošiljam, se ne pritožujejo, da bi bilo karkoli "izven". tako, da to bi ovrgel. tudi Word in Excel delata brez problemov, so pa Pages in Numbers precej bolj intuitivni in enostavnejši za uporabo.
večkrat spotoma vodim programe za obdelavo fotografij - Photo Mechanic, Lightroom in Photoshop. nič zatikanja, nič počasnosti. včasih, ko delam v LR oz. LR izvaža fotke, v Photo Mechanicu že pripravljam fotografije za naprej ali brskam po internetu ali pišem v Pages. brez problemov.
po drugi strani, 5 let nazaj, ko sem imel še Dell z Win7 in kasneje Win8, med izvažanjem v LR nisem mogel početi nič drugega ... je pa res, da od Win7 je preteklo že veliko MB in verjamem, da so se stvari normalizirale. a vseeno - morda sta končno oba sistema enakovredna.
dock je ponavadi specifično vezan na znamko (vem, da ima HP denimo specifičen dock), pri Applu vem za vsaj tri izredno dobre docke in vsi delujejo izredno dobro, plus, da so za pol cenejši.
vzdržljivosti ne morem primerjat, vem pa, da sem videl že marsikaterega Macbooka na tleh, tudi moji Macbooki so preživeli marsikatero zlorabo, pa se nič ne pritožujejo ... po drugi strani pa sem ravno zadnjič na tiskovni konferenci videl, ko je novinarka odprla nekega HP-ja, in je odletel pant. brez česar koli ...
btw - veliko je odvisno tudi od tega, kakšno drobovje ima T in kakšno Macbook. recimo, med Macbookom in Macbook Projem (že samo osnovnim), so konkretne razlike. ki so najverjetneje konkretno zaznavne v omenjenih situacijah ...