Prenosnik se sam izklopi

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Laptop dam po delu v sleep. Čez nekaj ur slišim kako se zavrti disk, računalnik pa se izklopi (ne gre nazaj v sleep). Nanj ni priključeno nič. V čem je finta?

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
slaba baterija.

v sleep modu se energija iz baterije še vedno troši, sicer minimalno, ampak se.

Daj ga v hibernacijo (mirovanje) pa ne boš tega doživel.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
aja, sem mislil da je brez napajalnika, ker si napisal tole

Citat:
... Nanj ni priključeno nič.

Kako se ti pa računalnik zažene ko ga vklopiš, ali se postavi v enako stanje kot je bilo preden si ga dal v sleep? Recimo da imaš odprt Word, ga daš v sleep. On se izklopi kakor si opisal. Ti ga vklopiš nazaj, ali je Word še vedno odprt al je računalnik dejansko zagnan čisto iz nič?

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Wake-up timerji. Nekaj normalnega pri win7 in win 8. Se zbudi, kako zadevo poštima in gre naprej spat.

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Najprej poglej sem (my computer > manage > event viewer), če piše kaj je povzročilo zaustavitev. Gonilniki posodobljeni? Poskusi ponovno namestit gonilnik za grafično, najbolje tistega iz strani proizvajalca. Preglej nastavitve za varčevanje, če je kje kaj čudnega.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Ni važno al je na bateriji al na štromu. Gor samo driverji, ki so se sami naložili z windowsom. Sm zdej updejtal driverje za grafično prek windowsa, bom probal še z uradne strani, če ne bo delalo. Mi je pa ratalo ujet, kako zgleda vse skupaj.. Računalnik je v načinu spanja, zavrti se disk, lučke zagorijo, črn ekran in zaustavitev sistema.

Zdej pa eno vrjetno neumno vprašanje..je to računalniku, da je vsak dan ponovil ta proces kakorkoli škodovalo?

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
vprašanje za druge ITjevce in poznavalce, a je možno da bi to kar je opisal povzročal kakšen wake-on-lan?

SimonS

Pripravnik
25. feb 2012
339
11
18
Pojdi Start-Nadzorna plošča-Možnosti porabe energije in tam pod Usklajeno/Varčevanje porabe idi pod spreminjanje nastavitev načrta, potem naprej do spremeni dodatne nastavitve porabe energije pa tam vklopi visoka učinkovitos delovanja + po potrebi/želji spremeni kake druge parametre. V 99% je to krivo,da se prenosnik po nekaj urah spanja izklopi. Če pa nočeš vseh parametrov spremenit,pa spremeni parametre samo v točki Spanje. Če ne pa nesi prenosnik na servis, pa daj tistih 5€, da ti nastavijo/pregledajo.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
Ni važno al je na bateriji al na štromu. Gor samo driverji, ki so se sami naložili z windowsom. Sm zdej updejtal driverje za grafično prek windowsa, bom probal še z uradne strani, če ne bo delalo. Mi je pa ratalo ujet, kako zgleda vse skupaj.. Računalnik je v načinu spanja, zavrti se disk, lučke zagorijo, črn ekran in zaustavitev sistema.

Zdej pa eno vrjetno neumno vprašanje..je to računalniku, da je vsak dan ponovil ta proces kakorkoli škodovalo?

Driverji, ki se naložijo z Windowsi, so navadno samo osnovni Microsoftovi driverji. Z interneta snemi tiste, ki so na proizvajalčevi strani.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Citat:
Uporabnik SimonS pravi:
Pojdi Start-Nadzorna plošča-Možnosti porabe energije in tam pod Usklajeno/Varčevanje porabe idi pod spreminjanje nastavitev načrta, potem naprej do spremeni dodatne nastavitve porabe energije pa tam vklopi visoka učinkovitos delovanja + po potrebi/želji spremeni kake druge parametre. V 99% je to krivo,da se prenosnik po nekaj urah spanja izklopi. Če pa nočeš vseh parametrov spremenit,pa spremeni parametre samo v točki Spanje. Če ne pa nesi prenosnik na servis, pa daj tistih 5€, da ti nastavijo/pregledajo.

Vse pod "spanje" je onemogočeno. Računalnik ni vroč. Driverji iz uradne strani so le neki stari (2010), tako da ti windows ponudi novejše, ampak ok, bom probal s temi starimi. Naprej se mi pa ne sanja več..