Prenosnik do 1200eur!

mlacar

Pripravnik
29. avg 2007
441
5
18
dejan mogoče veš kje bi se dal vidt sonyevo BZ in FW serijo? Sem klical na vshop pa se mi cel dan niso javili?!?

nakoruzi

Pripravnik
8. mar 2008
209
0
16
Citat:
Uporabnik mlacar pravi:
dejan mogoče veš kje bi se dal vidt sonyevo BZ in FW serijo? Sem klical na vshop pa se mi cel dan niso javili?!?
Če že delate reklamo za vshop naj povem, da je to en tip, ki ima s.p. in šverca računalnike.
Na edino telefonsko številko, ki jo ima objavljeno se še nikoli ni nihče javil, računalniki imajo angleško tipkovnico z vgraviranimi nekaterimi slo znaki (niso vsi, tisti, ki pa so, so šlampasto postrani), slovenske viste ni (lahko pa imaš nizozemsko), garancija je po moje zelo vprašljiva, itd.
Cena je pa res ugodna.
17758-icon_confused.gif

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.765
167
63
Sem preveril na bonitetah, očitno je res.
Ima pa lepo stran, to pa ni kaj za rečt.

lp

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
902
91
28
select 1 from dual;
Glede Vshop-a nimam pojma, lahko pa povem, da ko sem dobil Vaiona od CHS-a (ki naj bi bil uradni uvoznik), sem imel na računalniku nizozemske nalepke, pri izbiri jezika viste pa sem lahko izbiral med nizozemščino in angleščino. Tipkovnica pa je dogravirana.

Me pa osebno to ni motilo.

vshop

Zelenc'
25. nov 2008
1
0
1
Zelo žalostno, da se določena podjetja skrivajo za (ne)znanimi uporabniki in poskušajo na tak način konkurenco metati v slabo luč.

Glede na vse napisano je žal bilo potrebno, da se razjasnijo določene zadeve, vsekakor pa to ne smete smatrati kot komercialno sporočilo in upam, da bo tako tudi sprejeto.

O vshop.si spletni trgovini je bilo napisano zelo veliko neresnic in padlo veliko lažnih obtožb.

Spletna trgovina vshop.si je zaživela leta 2007 (takrat še pod starim lastnikom) z namenom, da ponudi strankam to, česar v sloveniji še ni bilo. Ugodne Sony VAIO izdelke. Do takrat je bilo namreč možno kupiti Sony VAIO izdelke le preko peščice spletnih trgovin, prenosniki so bili "uvoženi" iz nemčije, z nemško viso in nemško tipkovnico.

Spletna trgovina je požela lep uspeh in temu je sledila menjava lastnika, širitev ponudbe, sprememba lokacije, razširitev ponudbe, uvedba brezplačne 080 številke za stranke, etc ... zaradi vseh teh "transferjem" je občasno res prihajalo (in žal še prihaja) do krajšega izpada telefonskih linij. V kolikor nas stranke slučajno ne dobijo na telefon, pa se vedno potrudimo biti korektni in poklicati nazaj.

Naši prenosniki imajo angleški operacijski sistem, kar je tudi napisano v opisu pri vsakem prenosniku, slovenska vista je možna, a le pri modelih, kateri imajo Ultimate verzijo tega operacijskega sistema, kajti le-ta omogoča dolpoteg iz spleta in namestitev slovenskega vmesnika.

Tipkovnice so v osnovi z UK/US layoutom, zraven katerih strojno graviramo slovenske šumnike in znake. Razlog za to početje je v tem, da sony vaio ne nudi original slovenskih tipkovnic. Kaj moremo, (pre)mali trg.

V kratkem bo na novi lokaciji urejen tudi manjši razstavni prostor, kjer bomo ponudili opcijo t.i. "show room"-a in bodo lahko stranke v živo pogledale vse prenosnike in ostalo opremo.

nakoruzi

Pripravnik
8. mar 2008
209
0
16
Nisem nobeno določeno podjetje, je pa kolegica pred časom pri vas kupila Vaiota.
Vem, da je želela določene informacije po telefonu že pred nakupom in po nakupu, vendar v nešteto poskusih ni dobila nikogar na telefon. Vsak normalen človek si lahko misli, da je prodajalec, ki ne želi tel. komunikacije s stranko, malenkost sumljiv in za to ni kriv noben skriti uporabnik na forumu. Zakaj se pa nihče ne javlja na edini objavljen telefon, pa mene niti ne zanima. Me prav zanima kako se odzivate na morebitno uveljavljanje garancije?

Prenosniki s Home Visto imajo "angleški ali nizozemski" operacijski sistem. Le zakaj ni namesto nizozemščine na izbiro slovenščina? Aha, sivi uvoz....
Tisti, ki vam gravira tipkovnice bi lahko malo manj spil, da bi bile črke vgravirane naravnost, poleg tega je na marsikateri znak enostavno pozabil.

To, da Sony ne dela slovenskih tipkovnic je zame samo ena izmed stvari zaradi katere ne bi nikoli kupil Vaiota. Poleg drugih zadev, ki jih niti ne bom našteval, saj to tukaj sploh ni tema pogovora, pa še ne da se mi več. Že to je bilo preveč... čau čau
smirk-1.gif

mlacar

Pripravnik
29. avg 2007
441
5
18
Zdj sem se odločil za Elitbooka, bega me samo še resolucija.

Model z 1280x800 ali 1680x1050

Ok, danes sem pogledal oba z različnimi resolucijami in je tako, če imam z višjo reslolucijo pred sabo, moram biti kar blizu ekrana da dobro vidim, če bom imel pa še dodatno tipkovnico vmes bo pa kr panika. Kako je s povečavo pisave in vsega, se da? Vem da se nastavlja z dpi-ji, kako je pa z gumbki in ostalim? Slike in detaljne slike so res lepše, a da bom ves čas matral oči pa ni vredno... Oči nimam že tako najboljših, tako da nebi rad še kaj pokvaril z naprezanje. Kaj menite?

Hvala

LP

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113
Sam sem imel 15.4 z 1680x1050 in je bila kombinacija super. Je pa res, če misliš dodatno tipkovnico, pa bo malce premalo že vse. Pisavo se da povečat, a potem nima smisla, da vzameš večjo resolucijo
smile-1.gif

Zato imam sedaj 13.3, dodatno tipkovnico in zunanji LCD. Upam pa, da bom enkrat imel 13.1 z 1600x900 - kar je nekje enako 15.4 z 1680x1050, ker je res ogromno prostora na namizju - seveda, če ga potrebuješ.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113
Za nekoga je zgleda to, če se iz ene EU države, v drugo "pre-prodaja", sivi uvoz.

Sony VAIO v slo NI uradno zastopan. Zato v SLO ni uradnega uvoznika. So samo uvozniki na "lastno" pest, ali pa pre-prodajalci.

Glede na zgoraj napisano so zgleda vsi sony VAIO v SLO uvoženi iz nizozemske.

Zakaj ni slovenske viste, verjetno ni potrebno pametovati, ne? Slo trg je tako mali, da sony sploh ne razmišlja o vstopu k nam, kaj šele o slovenski visti.

Glede tipkovnic pa...v nekaj EU državah, kjer sony JE URADNO prisoten, imajo angleške tipkovnice, sploh nimajo "nacionalnih". Pri nas pa je vsaj gravura, že to je nekaj.

Servis je pa spet tako, kot uvoz. Ker ni uradnega uvoznika, ni uradnega serviserja in ima vsako podjetje, katero "uvaža" ali "pre-prodaja", urejen lasten servis, oz grejo vsa popravila "preko njih". Lahko pa se zadeva tudi servisira preko meja, saj ima sony t.i. "mednarodno" garancijo.

nakoruzi, če pa je ta "gospa" tako nesposobna, da si ne mora urihtati popravila prenosnika, pa ga niti ne rabi. Saj ni vse telefon, so še maili, pošta, osebni obisk, etc... če pa jo je to tako motilo, da je le parkrat poklicala, potem pa že ni tako hudo.

nakoruzi

Pripravnik
8. mar 2008
209
0
16
Poglej gospod darjan, mene v bistvu sploh ne zanima kdo je uradni uvoznik in zakaj kdo ni, poleg tega pojma nimam kaj je s Sonyjem v Sloveniji, povedal sem samo izkušnjo, ki jo je imela ta "gospa" z vshopom.
Glede na to, da pa obstaja uradna sonyjeva stran www.sony.si in obstaja celo podjetje Sony Slovenija, sem predvideval, da Vaioti pri nas niso biznis garažnih švercerjev.
Glede nesposobnosti "gospe"... Ona je potem vse uredila preko maila. Kar verjetno ni bilo popolnoma enostavno, ker med drugim nekateri računalnik kupujejo, zato ker ga nimajo. Aha, na mail se da takoj odgovorit, telefon je pa težko dvignit?
Zato pa jaz nikoli ne bom kupil Vaiota, poleg tega so to zame navadni polizdelki, vse kar imajo je plastik fantastik dizajn, ki je všeč predvsem nežnemu spolu.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113
Poglej na www.sony.si če se najdejo vaio prenosniki. Ne.

Zakaj bi bili švercerji, potem je tuš telekom tudi švercer, ker je ponudil sloveniji iPhone, ker ga v sloveniji uradno ni bilo?

"Garažni švecerji" nimajo vaio-tov, vsaj ne da bi jaz vedel, večina podjetij, katera pri nas prodajajo sony vaio, so normalno stacionirane.

Sony prenosniki sodijo med najbolj kvalitetne prenosniki, držijo vrh skupaj z IBM. Vse ostalo je slabše. Če si nekdo naredi mnenje na podlagi enega modela, to veliko povedo o tem.

Bi bilo bolje, če bi se ljudje držali tistega tako znanega reka: "le čevlje sodi naj kopitar" ?