Prenosnik 15' poceni

netko

Guru
25. jul 2007
6.977
2.264
113
Ne razumem zakaj tiscis s tem ssdjem ce ne znese. Gledas ene polprocesorje in njihove manjke mislis da bos nadoknadil z ssdjem kar je za mene neumnost. Oseba ki je tako nezahtevna kot si jo opisal tega niti cutila ne bo plus je ne briga kako hitro se bo masina butala ker ostalega res ne bo opazil. Medtem pozabljas se na eno stvar da racunalniki nimajo cisto vsi prostor za dva diska m2 pa je tudi nekaj drazji kot navadni.

Tista masina pa je btw 14 incna kar bo po moje prej minus kot vse ostale kolobocije ki jih zelis z ssdjem

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Ampak SSD se bolj pozna kot pa CPU... Chrome npr. ti zafila 4GB RAM-a 123, potem pa ti i3/i5 pri praskanju podatkov iz počasnih diskov ne koristi popolnoma nič.

Sniper

Fizikalc
24. jul 2007
169
34
28
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Sjtv
Kaj pa tale za 280?
https://www.hofer.si/sl/posebn...ik-356-cm-14-1/
Mogoce bo problem v tem da bo med zelenjavo na polici. (v resnici gres direkt na blagajno in ga gre iskat v "ozadje")
Dodaš /zamenjas ram, pa hdd porines v dodatno rezo, na original mesto pa ssd.
Pa tri leta garancije. Moj je star 4 leta, servisa se ni videl.
Ima pa eno leto ssd, ob priliki dobi se updejt na 10.

u, super. upam d ane bo prec zmanjkalo. disk ni problem not dat, kolk pa ram stane?

Pazi. Če hočeš zamenjati disk in ram je treba razdreti računalnik. Vprašanje če garancija ostane. Tudi baterije se ne da odstraniti.
Tule je debata o upgradu. Zgleda da tudi z določenimi ssd diski zadeva ne dela.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.370
1.239
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik netko pravi:
Ne razumem zakaj tiscis s tem ssdjem ce ne znese. Gledas ene polprocesorje in njihove manjke mislis da bos nadoknadil z ssdjem kar je za mene neumnost. Oseba ki je tako nezahtevna kot si jo opisal tega niti cutila ne bo plus je ne briga kako hitro se bo masina butala ker ostalega res ne bo opazil. Medtem pozabljas se na eno stvar da racunalniki nimajo cisto vsi prostor za dva diska m2 pa je tudi nekaj drazji kot navadni.

Tista masina pa je btw 14 incna kar bo po moje prej minus kot vse ostale kolobocije ki jih zelis z ssdjem

14 inčev je minimum, je pa to res minus (zato tudi ne gledam le full hd zaslonov). Dveh diskov se ne rabi, en SSD je dost, ko bo, če bo.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.370
1.239
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
Oprosti, ampak ne morem razumeti, da bi kdo na račun licenčnega OS (za domačo uporabo!) za isti denar kupil še 1x slabši/manjši računalnik. Še malo manjka pa ti bom dal licenčno kodo..
Težko ti je razumet, da kdo hoče legalne stvari? Tudi prav ...
rolleyes-1.gif

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Ja klinc, OS je najlažje ukrasti. :D Al pa, če greš v bigbang pa si SSD v žep spraviš...

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Hodi kakšen od otrok na fax/dela žena v javni ustanovi? Zastonj licenčni OS.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Eno stran al dve nazaj sem dal link do enakih v Jagru - samo Jager ni Spar - ane?

Imajo pa tam še enak model z 1TB diskom za 299€.

Uporabljam doma tudi enega takega od lani in moram priznat, da do sedaj res BP, tudi Wins 10 lepo laufajo. Celo GoPro Studio je zmlel vse kar sem rabil.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
To je poceni, ni pa neka dolgoročna rešitev, je le dvojedrni atomček... Verjetno imajo sedaj zmoglivejši cpu v prenosniku.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Dve strani nazaj sem dal link z i3 procesorjem in 3 letom garancije za 299€. Nima pa Windowsov..

Nazadnje urejeno:

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Malo boljši, je vsaj štirijedrni atom in pa GPU ima malo bolj "navit". Sigurno pa Dell gladko zmaga proti sparu in hoferju, če OS ni nujen (si študent pa dobiš na faksu wimse).

dotore

Pripravnik
18. avg 2007
438
3
18
KSZ

Kako bi se pa tole obneslo.... Hofer od 28.8.dalje
Za pisarniško delo, pregledovanje crno-belih slik, občasno kak špil prek neta ( WoT
evil.gif
)
thnx
ps: downgrade na W7 možen?