Prenosna klima :)

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
3
38
Jaz sem mel 2 leti Zibro P328 pa sem jo dalje prodal. Je bla precej glasna, premalo hladila kljub 2.8kw, pa še ta nerodna cev je poleg, ki jo moraš ven speljat...

Stenska klima ali pa ventilator na led, haha. Led lahko naredite v plastenkah, ki jih postaviš za navaden ventilator
wink-1.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Zgolj hipotetično, če bi odklopil napo in tja priklopil "prenosno" klimo, bi porinila vroč luft ven, oz. vsaj do prvega soseda, ali ima premalo moči?
grin1.gif
V bloku so vsaj tu razmišljali in imamo rostfrei odvode za napo, je tudi dimnik, ampak ne morem do njega...

Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Zgolj hipotetično, če bi odklopil napo in tja priklopil "prenosno" klimo, bi porinila vroč luft ven, oz. vsaj do prvega soseda, ali ima premalo moči?

tkole..a maš na tisto odvodnik - cev, kamo rimaš priklopljeno napo, priklopljeno še kaj drugega? recimo kak ventilator v kopalnici itd? Jaz ne bi tvegal sploh, ker če majo tud drugi priklopljene gor nape prihaja mešanja tokov in le-ti so lahk velika prepreka za tisto kar klima odvaja ven.

edin, če cev od luknje potegneš dol do klime in med klimo in cev ndaš nepovratbno loputo (v merkurju je ene 12,13 €)..to bi mogoče šlo skozi, ker klima ne bi odvajala direta v odbodnik....

grin1.gif
V bloku so vsaj tu razmišljali in imamo rostfrei odvode za napo, je tudi dimnik, ampak ne morem do njega...

Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
V mojem stanovanju je samo napa priključena na to. So pa v vertikali najbrž še ostala stanovanja, glede na to, da včasih kaka čebul čez vžge
grin1.gif

glej, če maš kje opcijo vzet n aposodo prenosno klimo, te takale pustolovščina lahk košta recmo 20, 30 € (pač nova cev od luknje do tli, pa nepovratna loputa)..

tko za začetek

je pa še opcija da montiraš ventilator direta na lukno, v steni, gor cev in potem klimo. In ko vplaš klimo vpalš še ventilator, da ti odsesava zrak od klime v odvodnik, če bi recimo klima (ventilator )mel premalo moč..zdaj ali bi to šlo skoz in kako je pa druga pesem. taki sistemi s eponavadi uporabljajo pri centralnih (prisilni vlek)

malo poglej okrog prisilnega vleka, mogoče pa ti rata kaj skombinirat

grenivka

Pripravnik
1. avg 2007
616
0
16
kzs

Mogoče kdo ve, kje se dobi tisti nastavek za montačo cevi skozi okno?

Hvala in lp

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.636
727
113
KSZ

vsi pozabljate, da prenosne klime rabijo tudi zajem zraka.
V praksi pomeni, da za ves vroč zrak, ki ga spustite skozi okno,
pride od nekje drugje malce manj vroč zrak z zunanjo temperaturo

nasvet:
kupite invertersko klimo in jo v prehodnem času uporabljajte tudi za gretje, ali pač nič
wink-1.gif

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.825
648
113
KSZ: obstajajo tudi prenosne klime, ki imajo notranjo in zunanjo enoto, zunanjo daš na balkon, notranjo pa v prostor. Deluje zelo dobro, samo nekako moraš rešit problem cevi (priprta vrata ali kaj takega).

primer:

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.850
2.633
113
ksbpvv (ker sem bil prvi v vrsti.
v kot sem stisnil sosedovo hčerko - nič se ni pritoževala.
njen ata je lagal moji ženi v zvezi s tisto cevjo pri prenosni klimi.
imajo jo, pa sosed je jezen, ker so ga okoli prinesli.
pa je mislil da bo mene in alterjevce okol prinesel.