Android je glede prenosa/restavracije podatkov še vedno v kameni dobi. Meni še nikoli, ampak res nikoli še ni uspelo prenesti vseh podatkov nazaj na telefon. Imam vključen backup na Google, ko sem imel še Samsunge sem imel vključen backup še k njim in sem imel pri vsakem telefonu za nekaj ur ročnega dela, da je telefon vsaj približno podoben prejšnji verziji.
Prej sem pač razumel, da je možno, da programi za prenos ne omogočajo vsega, ker so pač vezani na znamko in sem bil zato toliko bolj razočaran pri zadnjem prehodu iz Oneplus 7 Pro na Oneplus Pro 9, torej prenos znotraj iste znamke. Z uporabo OneSwitch mi je preneslo vse datoteke iz notranjega spomina (slike, klice, SMSe, morda še kaj, ...) in 0 (nula) uporabniških nastavitev.
V telefonu imam več računov za Google account, Facebook, Oneplus, Ofiice, Bolha, eAsisten, Viber. Noben se ni prenesel. Manjkajo vsi znani WiFIji, Bluetooth seznanjene naprave, VPNji, da ne govorim, da Klikin in KlikPro javita, da "aplikacija ni bila prenesena iz Google Play", manjkal je Authenticator, ...
Katastrofa. Nujno rabiš delujoč star telefon in potem aplikacije eno po eno nastavljaš/kopiraš podatke.
Prenesla se ni niti melodija zvonenja kontaktom.
Kot kaže sem prezahteven uporabnik, glede na to, da ostalim vse to dela!?