Prenos garancije?

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.062
109
63
Sosed se seli in prodaja susilec. Ima 3 leta garancije, ki velja se dve leti in pol. Ali bo meni veljala garancija ce kupim od njega, ali velja garancija samo za prvega lastnika ?

Na racunu je naveden on, naslov bi pa ostal skoraj isti (ena hisna stevilka naprej)

P

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Garancija je vezana z nakupom aparata, dokaz pa je račun, ni važno kdo je kupil.

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.062
109
63
Vem, da ne velja za nakupe koles, kjer v garancijskih pogojih pise da garancijo uveljavlja kupec, ki je kolo kupil od pooblascenega distributerja. Vem tudi da npr podaljsana garancija pri fotoparatih velja samo za prvega lastnika (npr pri Besenicarju).

Pri vecini zadev, tudi ce kupis aparat preko spleta je na racunu ime kupca in jaz nisem ta kupec iz racuna.

Rad bi da mi kak pravnik pove,kaksni so pogoji in kaj moram narediti, da bo papir o prodaji med nama nadomestil oz dopolnil originalen racun. Npr, da mi na servisu ne bodo rekli, jaz sem aparat pobral nekje.....

P

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Pri tovarniški garanciji mislim da ne sme biti problemov. Tista podaljšanja garancija niti ni garancija ampak je neko jamstvo ali zavarovanje. Večina reklamacij gre preko zavarovalnice (se zgodi, itd) in tam niso vezani na garancijske predpise. Pač je potrebno pogledati splošne pogoje, kdaj to jamstvo velja. Drugače je pa zelo priporočljivo pri nakupu rablene stvari sestaviti neko kupoprodajno pogodbo, kjer so navedeni vsi podatki kupca, prodajalca in predmeta prodaje. Predvsem v izogib kasnejšim težavam, ko je bilo pred časom z mobiteli. Oseba A je vzela anks, kupila mobitel, isti dan ga je preko bolh prodala osebi B. Nato je oseba A na policiji prijavila tatvino gsm, preko operaterjev so pogruntali kdo ta GSM uporablja, policaji so prišli na dom, ter ti to odvzeli. na koncu si skoraj brez dokazov, da si zadevo kupil. Sej morda na koncu gre zadeva v tvojo korist, maš pa en kup nezaželenih poti, da to tega prideš.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.487
1.051
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Primzi pravi:
Vem, da ne velja za nakupe koles, kjer v garancijskih pogojih pise da garancijo uveljavlja kupec, ki je kolo kupil od pooblascenega distributerja. Vem tudi da npr podaljsana garancija pri fotoparatih velja samo za prvega lastnika (npr pri Besenicarju).

P

Za original garancijo, ki jo predpiše prodajalec (eno ali dve leti) nima veze, kdo je kupec, važno je le, da imaš to s čim dokazati. Isto velja za kolesa kot za elektronsko robo...

In to, da ti nebi upošteval garancije ker pač nisi ti na računu je bullshit, ki pade pri prvem inšpektorju, če mene prašaš.