Preklopni vojaški nož

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Kako pa lahko imajo zbiralci bodala, ki so brušena z obeh strani?

Sicer pa bi bil ta nož za v vitrino in ne za uporabo; narejenih je bilo 24 komadov po naročilu Brežnjeva.

Ne vem točno. Če imaš status zbiratelja, imaš lahko določene stvari, ki jih ostali ne mroejo imeti, recimo avtomatsko strelno orožje, ki ni več v uporabi, domnevam, da imaš lahkot udi kakšno srednjeveško bodalo, ampak tega področja ne poznam dobro, saj me zbiranje starega orožja ne zanima, vem samo, da bodala oz a bajoneta brez zbirateljskega statusa ne moreš imeti. In kot sem že omenil, tudi tukaj morajo biti zadeve, ki niso več aktualne.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Ker gre za prepovedano...tisto pa ne vem. če je ravno bajonet, dasiravno ima tako ime...3. člen zakona o orožju hladno orožje opredeljuje kot prepovedano orožje 4. člen pa kot hladno orožje med drugim našteva bodala in bajonete.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.863
396
83
Jaz sem si zraven postelje naslonil sekiro, pa je. Povsem legit, vlomilcu pa lepo odpre glavo. :D

Vi pa tud komplicirate, nisem še slišal, da bi srna koga prijavila. Lih za v šank zapičit pa res niso noži.
smile-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.461
7.592
113
pri bajonetih je pomembno tudi ali je bajonet namenjen za orozje ki je se v aktivni uporabi v vojski ali policiji. V tem primeru gre za vojasko orozje in je prepovedano.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.934
675
113
V Marcator tehnika imajo tak mini štant Bear Grylls opreme. Z 20% popusta pride 64€.

Nazadnje urejeno: