Prekinitev prejemanja otroškega dodatka

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
41
Nekje v naši ljubi kokoški
Novembra lani sem se prvič zaposlil in še sedaj dobivam otroški dodatek. Na www strani od centra za socialno delo maribor sem zasledil le podatek, da "Pravica se prizna za dobo 1 leta." Nebi rad dobil pošte vrni x EUR + kazen.

Nekako se ne morem pripraviti do tega, da stopim v mlin birokracije samo zato, da se denarju odpovem.
bonk.gif

Torej moram javiti ali ne?
confused-1.gif

hondas

Pripravnik
4. dec 2007
131
0
16
Seveda moraš javiti.
Otroški dodatek naj bi vsak dobival do takrat, ko se šola, ima status dijaka/študenta, ko pa se zaposliš pa MORAŠ sam to javiti naprej.
Seveda opravičeni do tega dodatka so STARŠI in ne ti.

Čimprej se pozanimaj na socialni in ne odlašaj.

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
So starši, če vsaj približno skrbijo za otroka.... , če pa otroci skrbijo "sami zase" pa naj jih kar otrok dobi....
Jaz sem jih od srednje šole naprej dobival jaz.... in mi je žal da že prej z bratom nisva fotru spulila dokladov

Sicer pa pokliči na tvoj CSD in ti bodo več povedalli...kar odpovej se jim, bolje sedaj kot pa čez dve leti vračati z obrestmi. ZAse bodo posrbeli.... ko foter enkrat za naju ni predložil potrdil o šolanju sva bila nekaj mesecev brez (dokler nisem jaz uredil). Foter je rekel da bodo dali, ampak tistih nekaj mesecev nisva nikdar dobila....najraje bi jih fotru spulil
jezen.gif

Nazadnje urejeno:

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
41
Sem bil na CSD, me je čudno pogledala ko sem rekel, da sem se pred 5 meseci zaposlil hehe. "To bi morali takoj javiti!" Sedaj po vsej verjetnosti dobim položnico za nekje 500 EUR. Ampak na srečo ni problema pa itak sem nekako pričakoval tole in nisem porabil denarja.

hondas

Pripravnik
4. dec 2007
131
0
16
Citat:
Uporabnik zmerni_radikalec pravi:
Sem bil na CSD, me je čudno pogledala ko sem rekel, da sem se pred 5 meseci zaposlil hehe. "To bi morali takoj javiti!" Sedaj po vsej verjetnosti dobim položnico za nekje 500 EUR. Ampak na srečo ni problema pa itak sem nekako pričakoval tole in nisem porabil denarja.

Saj pri štipendiji je še huje, če ne narediš letnika moraš vrniti vso štipendijo za 1 šolsko leto.

as21

Pripravnik
18. dec 2007
787
21
18
edino pravilno, čeprav ne drzi v vseh primerih. imam frendico, ki letos pavzira, pa ji ni treba vrnit nič.
bonk.gif

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.091
3.593
113
41
Lj
Citat:
Uporabnik as21 pravi:
edino pravilno, čeprav ne drzi v vseh primerih. imam frendico, ki letos pavzira, pa ji ni treba vrnit nič.
bonk.gif

Mogoče je pa že vrnila v kakšni drugi obliki
rolleyes-1.gif
*khm*

hondas

Pripravnik
4. dec 2007
131
0
16
Citat:
Uporabnik as21 pravi:
bonk.gif
, če govoriš za štipendijo je tako, da moraš narediti letnik, štipendija ej vezana na eno šolsko leto.
Ja lahko tisto leto ponavljaš, ampak moraš narest letnik tako ali drugače. Vse se da doli dogovrit.
Tud, če moraš vrniti se da an obroke.

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
41
Sem dobil odločbo, ki se malce čudno bere: pravi, da je zahtevek za otroški dodatek zavrnjen. Tako da zgleda ne bom rabil nič vrniti. Bi se res počutil kot [censored] če bi moral, ker koliko jaz razumem sploh ne morejo ugotoviti statusa. Skorajda mi je žal da sem sploh javil če ne morejo ugotoviti.
evil.gif

hondas

Pripravnik
4. dec 2007
131
0
16
No tok boljš.

Ampak sigurno bo kdo to prebral pa vseeno bom povedal. SAMI STE dolžni to sporočiti naprej, da nimate več statusa, ste prijavljeni an zavodu oz. ste se zaposlili.

Nazadnje urejeno:

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
41
Tako je, pridite sami in povejte da nočete denarja ker ga imaste preveč. Pa še bančni izpisek je manj pregleden.

Ampak resno, bi CSD lahko nekako pogruntal, da sem celo leto dobival otroški dodatek neupravičeno? Moje izkušnje z CSD kažejo, da jih je zelo lahko nategnit.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
zanimivo, ko sem bila še mladoletna, je mati vlagala prošnjo zame za otroški dodatek in ob začetku je bila brezposelna, sredi leta pa se je zaposlila. V roku dveh mesecev je prišlo obvestilo, da se bodo otroški dodatki znižali, ker se je zaposlila (pa ni javila tega osebno)

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik zmerni_radikalec pravi:
Tako je, pridite sami in povejte da nočete denarja ker ga imaste preveč. Pa še bančni izpisek je manj pregleden.

Ampak resno, bi CSD lahko nekako pogruntal, da sem celo leto dobival otroški dodatek neupravičeno? Moje izkušnje z CSD kažejo, da jih je zelo lahko nategnit.

bonk.gif

Za 1 leto-2 ja potem pa dobiš domov obvestilo, da moraš vrniti vse nazaj v tem in tem roku. Ne slepite se, ker majo v računalniku vse zabeleženo.
Že bral na drugih forumih dobival štipendijo, kar dvakrat za isti letnik...ah brezveze......

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik skorpy pravi:
zanimivo, ko sem bila še mladoletna, je mati vlagala prošnjo zame za otroški dodatek in ob začetku je bila brezposelna, sredi leta pa se je zaposlila. V roku dveh mesecev je prišlo obvestilo, da se bodo otroški dodatki znižali, ker se je zaposlila (pa ni javila tega osebno)

Vse se gre v dohodku, zakaj ej dobila potem menj s epa ve PLAČA prej

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
41
Zakaj pa potem mene niso 5 mesecev pogruntali in me morda sploh nebi? Koliko vem imajo zabeleženo tisto, kar si jim ti povedal oz. dokazal s papirji kakšne imaš dohodke.

Ampak sem se bal da bi potem davčna kaj skupaj povezala, nekdo te uveljavlja za otroški dodatek ti si pa zaposlen -->
10.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Baje da so se stvari v zadnjem letu ali dveh precej zaostrile - nimam sicer drugega argumenta, kot da je to rekel znanec, katerega tasca dela na CSD, a moza nima razloga, da bi se zlagal. Vcasih so (spet baje) to na veliko izkoriscali, zdaj pa naj bi lovili tudi veseljake, ki imajo prijavljene locene naslove ("mati samohranilka", da so dodatki vecji, ceprav z mozem zivita skupaj, le na istem naslovu nista prijavljena) in jih terjajo za nazaj. V bistvu je tako edino prav, le nekaterih zascitenih vrst bi se tudi morali lotiti.

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Imam podobno vprašanje na to temo;
v letu 2009 je bila mati samohranilka brezposelna in ni prejela nič dohodkov (tudi socijalne podpore ne), jaz pa sem prejemal dohodke preko študentskega servisa in pokojnino po očetu ter 31€ mesečno otroškega dodatka (skupaj je bilo okoli 400€ na osebo).
Ko sem danes oddal vlogo za otroški dodatek (dohodki za leto 2009), so mi rekli da morajo upoštevati dohodek mame, čeprav je po slabih dveh letih na zavodu službo dobila šele prejšni mesec. Skratka za leto 2009 bodo upoštevali kot da je bila mama redno zaposlena in posledično dobim najmanjši otroški dodatek. Je možna kakšna pritožba, kam bi se lahko obrnil?
confused-1.gif

Podobne teme