Preimenovanje firme in posledice

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Dober večer,

zanima me kako preimenovanje firme (v tem primeru trgovine) vpliva na nadaljni promet in prepoznavnost? Trgovina obratuje pol leta.. Je to tako kot bi začel na novo ali ni neke sile? Stalne stranke me tako ali tako poznajo osebno, glede zmanjšanja prometa pa se pomoje ni za bati, saj je to edina trgovina s tem blagom centru mesta (kraja). Če pa se seliš na novo lokacijo z drugim imenom je po moje ta strah manjši.. Kaj menite vi?

Hvala in LP.

sad

Guru
24. avg 2007
21.174
9.809
113
Če davčna ostane ista potem z vidika bonitete ni spremembne...

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Da, gre za isti d.o.o., le za menjavo firme-imena, s katerim podjetje posluje.

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
Da, gre za isti d.o.o., le za menjavo firme-imena, s katerim podjetje posluje.

to ne gre skupaj
z menjavo firme se spremenijo tudi vsi ostali podatki

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
To seveda ni res.

klemen_, mirno lahko preimenuješ le ime podjetja. Kakšen vpliv bo to imelo na prodajo pa moaš oceniti sam, glede na prepoznavnost ipd..

Silvio

Pripravnik
11. okt 2007
689
1
16
Normalno... Komot spreminjaš ali dodajaš dejavnosti, kapital, sedež, firmo družbe, družbenike...

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
to mi je jasno, da se nekatere stvari lahko spreminjajo/dodajajo/ukinjajo, davčna številka pa ostane ista, ali?

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Davčna in matična številka podjetja sta edini, ki se pri posameznem podjetju ne spreminjata.
Vse ostalo se lahko spreminja, matična in davčna pa ostajata vedno enaki in se po njima v resnici identificira posamezen pravni subjekt.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Npr. da se preselim na novo lokacijo, v čist nek drug kraj..najbrž izgubim precej strank, ki me poznajo po starem imenu. Če ne drugega me pogooglajo in vidijo: "aha, preselil se je, gremo pa tja".
smile-1.gif

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Uporabnik softi pravi:
v pol leta si kiksnil ime..not good.

ime trgovine, blagovno znamko obdrži. firma nima veze.

Če je tvoje ime dobro postavljeno in prepoznano (to ne pomeni nujno "par strank" ampak kaj širše) potem imena trgovine ne spreminjaj, kaj delaš s imenom podjetja je tako ali tako vseeno.
Če misliš, da trenutno ime ni dobro zamišljeno in tudi še ni prepoznavno pa dobro razmisli in lahko res spremeniš.

Drugače pa vnaprej razmisli o tem kako stranke prepričati, da ti pustijo svoje podatke (mail, naslov) in jih boš lahko o takih zadevah obvestil in si s tem naredil še malo reklame (npr. preselili in preimenovali smo se ... vse naše dosedne stranke dobijo to in to po taki in taki ugodni ceni). Sicer, če njihovih podatkov trenutno nimaš boš to težko naredil a vseeno - za naprej: začni načrtovati.

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
To je brezveze. S punco imava doo, ki ima popolnoma brezvezno ime (tri črke) potem sva pa vsak za svojo stvar razvila brand name, ki pooseblja tisto kar pač vsak na svojem področju delava. Tisto kar rabiš ti je brand name in zato ne rabiš menjat ime firme.