Prehod na android

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Po treh letih se selim nazaj na android. Zanima me kateri oblak naj si nastavim za slike. Saj to se da nastaviti da jih potem samodejno nalaga? In pa katero navigacijo priporočate. Še kakšen must have programček? Hvala.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.722
6.615
113
dropbox, google drive za syncanje

za navigacijo sygic oz here ali google maps če si nezahteven pa šparaš/ne kradeš

Steve

Guru
13. avg 2007
9.999
1.890
113
Sem sprobal za slike dropbox in drive. Oboje ni svoh, ampak google photos je cista zmaga, precej boljsi. Navigacija pa je igo za moje pojme najjaca.

kwa1

Fizikalc
12. jul 2013
437
33
28
za slike definitivno Flickr...maš 1TB prostora za slike...jih takoj naloži če imaš tako naštimano....
ali pa Google photo, neomejen prostor za sinhronizacijo iz telefona....

vse ostalo je OK, samo današnji telefoni hitro nafilajo 5-10-15...GB..;)

navigacija je pa stvar okusa...;)

hermann

Guru
19. mar 2014
9.722
6.615
113
pri google photos me ne vem zakaj vedno skrbi za svojo zasebnost
smile-1.gif

drugače dobra reč

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Zakaj bi bil Google glede tega kaj bolj nevaren kot Dropbox, Flickr (Yahoo)...?

Kaj je meni must have? OdpiralniČasi, Dež, Keep, potem pa se skoraj konča, ostalo je pa tak že gori (Gmail, Maps, Koledar...).

hermann

Guru
19. mar 2014
9.722
6.615
113
eno je shranjevanje, drugo pa indeksiranje obrazov in ostale neumnosti, ki jih počne google photos. vključno z obsedenostjo s sharanjem.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Ni posebne panike:
When you upload, submit, store, send or receive content to or through our Services, you give Google (and those we work with) a worldwide license to use, host, store, reproduce, modify, create derivative works (such as those resulting from translations, adaptations or other changes we make so that your content works better with our Services), communicate, publish, publicly perform, publicly display and distribute such content. The rights you grant in this license are for the limited purpose of operating, promoting, and improving our Services, and to develop new ones. This license continues even if you stop using our Services (for example, for a business listing you have added to Google Maps). Some Services may offer you ways to access and remove content that has been provided to that Service. Also, in some of our Services, there are terms or settings that narrow the scope of our use of the content submitted in those Services. Make sure you have the necessary rights to grant us this license for any content that you submit to our Services.
Our automated systems analyze your content (including emails) to provide you personally relevant product features, such as customized search results, tailored advertising, and spam and malware detection. This analysis occurs as the content is sent, received, and when it is stored.

https://www.google.com/intl/en/policies/terms/

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Pri katerem pa v štartu dobiš največ prostora? Pa so te strani sigune? Za Google lahko predvidevamo da bojo tukaj še en čas, kaj pa za ostale? Za navigacijo nisem posebej zahteven, saj jo potrebujem le nekajkrat v letu... Do sedaj sem imel Here na WP.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Maps je čisto ok, vedno je posodobljen, nekih hudih podatkov ne pokuri. No razen če potuješ po tujini, potem zna bit problem, čeprav se da tudi shranit zemljevide željene rute na telefon.

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Koliko prostora pa se dobi na dropboxu, syncanje fotografij se nastavi v njihovi aplikaciji?

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Koliko prostora pa se dobi na dropboxu, syncanje fotografij se nastavi v njihovi aplikaciji?

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Citat:
Uporabnik dem pravi:
Ne vem kako je sedaj v 2016, ampak v osnovi je bilo samo 2GB, potem pa si moral pripeljat družinske člane, prijatelje, povezave na social media. jih oceniti, preiti na PRO, etc. da si pridobil več prostora. Zato zame no way in Drive kliče.

Nazadnje urejeno:

neo5468

Pripravnik
17. maj 2016
73
0
6
Dropbox je fajn za kakšne beležke, dokumente in stvari z manjšo velikostjo, ne pa za slike iz telefona ker ima malo prostora pa tudi njihovo syncanje ni neki tekoče.

Za shranjevanje slik je Google Photos najboljši saj ima neomejeno prostora, degredacija se pa ne pozna.

Navigacija kot so drugi omenili je stvar okusa, najbolj popoljena je pa meni osebno TomTom, saj ima popolnoma vse. Traffic info, offline maps, lane in junction guidance, najbolj posodobljene mape, tekoče delovanje brez štekanja in delay-a, itd.. Edina slaba stvar je da so mape večjih velikosti saj ne morš downloadat posameznih držav, ampak regije.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik dem pravi:

Če kupiš Samsungov telefon, dobiš na Dropboxu 50GB za dve leti. Sync nastaviš v aplikaciji in dela brez problemov.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Citat:
Uporabnik neo5468 pravi:
Dropbox je fajn za kakšne beležke, dokumente in stvari z manjšo velikostjo, ne pa za slike iz telefona ker ima malo prostora pa tudi njihovo syncanje ni neki tekoče.

Za shranjevanje slik je Google Photos najboljši saj ima neomejeno prostora , degredacija se pa ne pozna.

Navigacija kot so drugi omenili je stvar okusa, najbolj popoljena je pa meni osebno TomTom, saj ima popolnoma vse. Traffic info, offline maps, lane in junction guidance, najbolj posodobljene mape, tekoče delovanje brez štekanja in delay-a, itd.. Edina slaba stvar je da so mape večjih velikosti saj ne morš downloadat posameznih držav, ampak regije.
Choose a storage size

You can choose between 2 storage sizes to back up your photos and videos to your Google Photos library.
High quality

Unlimited free storage.
Regular cameras: Recommended for phones or point-and-shoot cameras that are 16 megapixels (MP) or less.
Uses: Good for typical printing and sharing.
Size: Saves high-quality photos and videos while reducing size.

Original

Limited free storage: Uses storage in your Google Account, regardless of photo or video size.
DSLR cameras: Recommended if you take photos with a DSLR camera and want to maintain the exact original quality.
Uses: Recommended for printing large banners or to store original files.
Size: Stores your photos and videos exactly as you captured them.

+1 za Google Photos in v kombinaciji z Drive

Nazadnje urejeno:

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik dem pravi:

Če kupiš Samsungov telefon, dobiš na Dropboxu 50GB za dve leti. Sync nastaviš v aplikaciji in dela brez problemov.

In kaj po dveh letih ? Lahko podaljšaš ?

PS: hvala za info! V katerem appu to nastaviš? Dropboxu ? Nič ne najdem v svojem Note, morda je tik prek eksplozijo in nič ne kaže
smile-1.gif

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.172
489
83
Zastonj google photos varianta ti slike zmanjša če so prevelike, hkrati pa jih kompresira, tako da jih v vsakem primeru poslabša.

neo5468

Pripravnik
17. maj 2016
73
0
6
Sem prebral veliko testov te kompresije, koliko poslabša fotografijo in so vsi prišli do zaključka da se v 99% nič ne pozna.

Tukaj imaš dve sliki. Prva je cela, druga je 100% crop. Leva slika je kompresirana z Google Photos algoritmom, desna je pa uncompressed. Vidiš razliko?

http://images.huffingtonpost.com/2016-01-01-1451631423-7665610-Beach.jpg

http://images.huffingtonpost.com/2016-01-01-1451631515-2060334-BeachCrop.jpg

O kompresiji slik se sploh ne rabimo pogovarjati, če ne slikamo z 3k€ dslrjom, on bo pa uporabljou androida.

Kar se tiče dodatnega prostora na oblaku za 2 leti ti pa ne priporočam, ker te imajo potem na vrvici. Ko sem dobil s7 sem tudi imel možnost 100gb dodatnega prostora na OneDrive za 2 leti, pa nisem aktiviral. Kaj se pa zgodi po 2 letih ko imam 90gb polnega prostora, dodatnih 100gb pa poteče? Res je da ne brišejo datotek, ampak storitve ne boš mogel uporabljati dokler ne zbrišeš toliko prostora, da imaš tisto originalno "free" verzijo ki je v OneDrive-u 10 giga. Tega seveda ne boš delal, ampak boš rajši plačal tistih 5€ dodatnega na mesec, da boš obdržal 100 giga. Isto je pri DropBoxu in Google Drive. Preprosto ne priporočam teh "limited" free storage.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Po dveh letih sem nabavil novega Samsunga in ponovil vajo.
smile-1.gif
Potem ti počasi manjšajo. Trenutno imam še 10GB. Seveda pa lahko prostor dokupuješ. Camera uploads pa nastaviš v Dropbox aplikaciji. Pritisneš tri črtice in desno zgoraj zobato kolo. Odprejo se ti nastavitve.