Prehlad/gripa

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik alesn pravi:
Antibiotik in virus gripe???? To pa ne gre skupaj.
Dohtarca mi sicer ni povedala kaj mi je, ampak praktično vsi simptomi bolezni so enaki gripi, le vročine nisem imel tako hude. Možno pa je, da imam virozo?
Je pa tudi res, da sem v zadnjih dveh mesecih že četrtič bolan: v začetku decembra sem imel virozo, nato sem bil čez praznike prehlajen, po praznikih sem staknil pa še blažjo trebušno virozo. Zdaj pa sem spet nekaj pridelal.

Dobil sem pa Ospamox.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.921
-8.638
113
Gripa je viroza.
Antibiotik si verjetno dobil, ker se lahko virozi pridruži še kakšna bakterija. Še posebno pri otrocih in jim potem udari na ušesa

alesn

Pripravnik
19. jun 2012
391
12
18
Pri nas ni šans, da bi preventivno dobil antibiotik. Obvezno ti prej analizirajo kri in vodo.
Drugače pa v lekarno po lekadol, coldrex in piti čaj ter seveda počivati
smile-1.gif

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik alesn pravi:
Pri nas ni šans, da bi preventivno dobil antibiotik. Obvezno ti prej analizirajo kri in vodo.
Drugače pa v lekarno po lekadol, coldrex in piti čaj ter seveda počivati
smile-1.gif
Jaz sem dal kri v začetku decembra, ko sem imel neko virozo. Takrat sem dobil Sumamed in sem se nekako pozdravil.
Tokrat me niso dali ne na odvzem krvi ne vode, samo zdravila sem dobil.

dentex

Guru
20. sep 2007
2.756
648
113
@VAG, če si imel virozo in ti je dohtar predpisal antibiotik, je ta dohtar takoj za na cesto fuknt in še za tožit ti pa razmisli o menjavi. Na virozo se predpiše, če je potrebno virostatike. Na bakterijske stvari, če so kritične pa antibiotik. Ker teleta dohtaska predpisujejo antibiotike kar povprek, se razvija rezistenca in posledično antibiotik ne prime.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik dentex pravi:
@VAG, če si imel virozo in ti je dohtar predpisal antibiotik, je ta dohtar takoj za na cesto fuknt in še za tožit ti pa razmisli o menjavi. Na virozo se predpiše, če je potrebno virostatike. Na bakterijske stvari, če so kritične pa antibiotik. Ker teleta dohtaska predpisujejo antibiotike kar povprek, se razvija rezistenca in posledično antibiotik ne prime.
467716-post_slo.gif

Točno tako. Anitbiotik se predpiše pri recimo gnojni angini ali pa bakterijski pljučnici. Pa recimo po kakem zagamanem operativnem posegu, tudi kaka ostranitev modrostnega zoba bi pasala not (pa NE preventivno, ampak samo če pride do hujšega vnetja/gnojenja)

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Po moje mi je dohtarca to predpisala, ker imam grlo čisto vneto, dobesedno se vidijo notri vse žilice, ko se pogledam v ogledalo.
Notranjost je videt res grdo, verjetno sum na kakšno bakterijsko vnetje, ne vem, samo ugibam.
Težko sem požiral samo eno noč, grlo me tudi ni nič bolelo, le izkašljeval sem močno že nekaj dni in sililo me je na kašelj.

igi

Guru
13. okt 2007
5.594
1.201
113
Celje
in kdaj je "varno" za zunanje, da se naj nebi več okužili? Ker se letos ful izogibam vsem, ker je vsak drugi neki bolan in potem še 1 mesec kašlja....

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
C vitamin ne pomaga pri zdravljenju prehlada, dejansko nič ne pomaga, ko si enkrat fasal zadevo.

Pomaga pa C vitamin pri preventivi, katera je edina obramba proti prehladu.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Točno tako. Niti jaz, niti moji znanci, ki me poslušajo glede C vitamina, nismo že nekaj let niti kihnili.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
V DM imaš vit C v prahu, 100%, nekje 4 al 5 eur stane 100g.

Kupi tisto in vsak dan 1-2g rukni, za začetek priporočljivo s hrano. Vjutro in zvečer 1 gram, pa bo.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Nabavljam pri Vitacost . V tej obliki se C vitamin bolje absorbira in ne vpliva na občutljivejše želodce, tako kot čista askorbinska kislina.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Kako pa se pozna vpliv na občutljivi želodec? Jaz sem včasih na tešče ruknil 1-2 grama pa ni bilo problema...edino napelo me je potem, ker sem očitno overdosal pa je vitC vodo na sebe potegno v črevesju
wink-1.gif

nacek

Guru
13. okt 2012
2.936
572
113
v razmislek

Če ne bi nosili mask, bi si v primeru epidemije, kakršna zdaj razsaja pri nas, Japonci v svojem gostem in tesnem življenju tako hitro podajali viruse, da bi v treh dneh v posteljo spravili pol države. Vsakdo, ki v Deželi vzhajajočega sonca samo zasluti kak virus, se zamaskira in solidarno rešuje sonarodnjake.

http://www.delo.si/mnenja/blogi/dobro-jutro-japonci.html