Predvajanje glasbe javni prostor

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Jaz bi vpeljal pravilo po katerem mora Sazas javno izkazovati prihodke in odhodke. Da se vidi koliko dobijo denarja, koliko ga dajo in komu. Zakaj to ni javno dostopno?

B81

22. jul 2007
37.735
11.009
113
Tudi mene zanima, sem pogledal na bonitetah, pa je to združenje, ki ni javno dostopno, kar je navadna svinjarija, tudi za Elektro LJ recimo lahko pogledaš...

hitra_kaca

Pripravnik
8. avg 2007
106
0
16
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
prasice

2. Frizerski saloni
SIT / €
a) radijski ali televizijski sprejemnik 15.905,84 / 66,37
b) gramofon, kasetofon, CD ali
glasbeni stolp 31.811,67 / 132,75
Avtorski honorar se plača polletno.

http://www.sazas.org/Portals/0/Pravilnik%20o%20javni%20priobcitvi%20glasbenih%20del.pdf

Sem preletel pravilnik in bi skoraj crknil od smeha, kasirajo tudi za kasarne
hysterical-1.gif

Avian

Pripravnik
7. sep 2007
359
0
16
pa malo se glede talanja dobičkov ... ko dosežeš kvoto začneš kasirat ... ampak če je pa ne pa si tvoj denar razdeli med une, ki so kvoto dosegli, in še to, večja je kvota več dobiš... bando za postrelt ... če že delijo nej to vsaj fer delijo

lp Avi

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
KSZ /ker si zadnji)
wink-1.gif
(izvedel zadnjič).

Skratka ti lopovi računajo tudi avtorjem skladb za njihovo dobrodelno nastopanje.
13.gif

Začeli pa so srati nekje leta 1997.
Sem imel lokal in šel na ta njihov ****** SAZA-s na Viču v Ljubljani (malo za tovarno Ilirijo in malo pred prvo črpalko na poti iz mesta), samostojna stavba. Mesec december. Ko sem vstopil so bili vsi pijani (prišel sem jih vprašat, kaj sploh hočejo). Pili so buteljke, šampanjec, jedli pršut z melonami, zadeti pa do konca. To je bilo nek petek, kot sem omenil decembra 1997, ob 14. uri.
13.gif

V glavnem je to horda nesposobnih debilov, ki želijo služiti na osnovi nekega kao zakona.

Enako računajo tudi, če vrtiš samo glasbo nekega tujega izvajalca, ki od njihovih požrtij nima nič. Pač še neko nepotrebno sranje več, da ljudje niso na cesti. Dela itak nihče nič. Še kontrolo so obesili drugim.
10.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Tako je mafijsko leglo maše mafijske vlade......nesposobna do amena.

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Še precej pred Janšo.
Pahor ni tu nič kriv.

Krivi so debili, ki so to izposlovali.

Ne spomnim se pa več kdo.

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
ksz...

Tale tema o Sazasu je bila najmanj 100x na Alterju.

Dejstvo je, da zaračunajo vsakomur, ki javno predvaja glasbo. Nekdo je vprašal kako to izračunajo. Simpl. Recimo, da so na koncertu 3-je bendi. Ti kot organizator moraš na list napisati kaj bodo predvajali in poslati na Sazas. Glede na to oni preračunajo, koliko je vse skupaj vredno.
stupid-1.gif

Če boš tiho in ne boš prijavil koncerta, te bodo najdli. Zakaj? Ker imajo "zaposlene" pridne študente, ki prebirajo vse časpoise, revije, internet in iščejo kje je objavljen kakšn koncert. Potem počakajo do določenega datuma (odvisno kdaj je koncert)in potem pošljejo obrazec z prijavo koncerta. Večino organizatorjev se ne zmeni za to in po koncertu dobijo položnico z trikratnim zneskom - kao kazen .

Lokali. Itak da plačaš. Še bolj noro je to, da če imaš ti lokal, zraven tebe pa je frizerski salon. Salon nima radia, ima pa odprta vrata (ponavadi večji trgovski centri). Če imaš ti prižgan radio in se sliši v frizerski salon, bo plačal tudi frizerski salon. Pa zapri vrata, če nočeš plačat.
uf-1.gif

Sem delala na Sazasu in vem, da je to največja svinjarija kar jih je. Tist k je reku, da morajo tudi glasbeniki od nečesa živet je pa tako za lase privlečeno, da je joj. Nekateri glasbeniki posnamejo 1 komad na 3 leta in po vseh vezah in poznanstvih dobijo noro veliko predvajanj na radijih. S tem posledično tudi denar. Bruh...

Dejstvo je, da tukaj ni nobenega nadzora. Inšpekcije se samo smejijo, saj ni logike, da bi nadzorovali nekaj kar tudi nnjim prinaša razne večerje in denar. Bljakkk
uf-1.gif

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.978
40
48
In kaj ce "javno" predvajas open-source glasbo? Skratka od tistih posameznikov in bendov, ki so javno razglasili, da lahko z njihovimi stvaritvami pocnes (skoraj) karkoli?

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
eee, plačaš javno predvajanje. Kokr jst vem, če se avtor strinja, da lahko z njihovo glasbo počneš kar želiš, naj bi pomenilo da jo lahko predelaš oziroma sam izvajaš.

Nisem prepričana. Je že nekaj let od tega kar sem delala tam in tole mi je iz glave ušlo. Žal...

B81

22. jul 2007
37.735
11.009
113
Ko sem imel lokal, sem dobil prijavnico, imel stolp s 5 zvočniki...
Jih kličem, da je to smešno, pa kdo ste vi (nisem vedel) in da tega ne bom izpolnil, pa so rekli, da mi bodo inšpekcijo poslali in sem rekel: kar pošljite in odložil. V 2-eh letih ni bilo obiska inšpekcije (tudi prijavnice nisem poslal), razen, ko me je konkurent prijavil zaradi kelnarce, ki je na črno delala in jo je vabil v svoj lokal delat.
Toliko o njihovi kontroli znotraj sazasa.

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Ma ja, ta kontrola je slaba. Imajo (mislim da) 2 zaposlena, ki hodita okrog in nadzorujeta lokale. To je vse. Glede koncertov je lažje, saj morajo biti koncerti javno reklamirani, če hočejo da kdo pride
grin1.gif

Avian

Pripravnik
7. sep 2007
359
0
16
Citat:
Uporabnik Maxi25 pravi:
Ma ja, ta kontrola je slaba. Imajo (mislim da) 2 zaposlena, ki hodita okrog in nadzorujeta lokale. To je vse. Glede koncertov je lažje, saj morajo biti koncerti javno reklamirani, če hočejo da kdo pride
grin1.gif

majo pa cel kup ovaduhov
10.gif

tako da zaposlenim ni treba revčkom delat