Citat:
Uporabnik stein pravi:
Kaki status ima kolesar na prehodu za pešče ?
Torej če na kolesu prečka cesto preko prehoda ?
Se obravnava enako kot pešci ?
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Kaj pa če je ?Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
če ni tiste luknje v prehodu, kot na sliki spodaj,
Citat:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
če ni tiste luknje v prehodu, kot na sliki spodaj, mora it čez peš in tiščat kolo, samo kjerkoli je kolesarska steza na pločniku, naj bi bili tudi prehodi primerno označeni, če se na drugi strani nadaljuje kolesarska steza
edit: če se pelje čez, je v prekršku
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Kaj pa če je ?Citat:
če ni tiste luknje v prehodu, kot na sliki spodaj,
Pa velja to isto v Avstriji ?
Se je pred mano namenil en na kolesu prevozit prehod, pa je nekaj mahal za mano, ko mu nisem ustavil
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Jaz sprašujem za ravno vožnjo.
Torej jaz vozim, pred mano prehod, pol pa se spravi kolesar čez ta prehod. Kdo ima prednost ?
Kaj pa če je takoj za prehodom križišče (torej je prehod v bistvu del križišča). (spet vozim ravno).
Aha.Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Sem ti že odgovoril. Kolesar pri prečkanju čez tak prehod nima prednosti:
Če vozi v napačni smeri po kolesarski, ne boš kriv ... Poznam 2 primera (oba iz Lj), ko se je to zgodilo. Voznik avta nobenkrat kriv, kolesar v enem primeru dobil globo, v drugem pa fasal sodnika za prekrške in kasiral še večjo kazen. V obeh primerih sta plačevala tudi škodo na vozilu ...Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Stein: če ti zavijaš desno in če s tem sekaš pot pešcu, kolesarju.... ga moraš čakat pa ne glede na to ali je zebra, ali je kolesarska steza, ali pa če ni nič od tega....tudi če se vozi v napačni smeri- Če ga boš zbil bo najmanj kar bo deljena krivda ali pa boš celo ti kriv....