Predlog za prvi avto

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.002
9.217
113
poslovni partner ima 197cm (ali neki tacga, z lasmi ima 2m) in mu Zoe ni delala nobenih težav veliko let.

AndrejEnej

Guru
13. okt 2016
4.324
-642
113
150.000.000 km away
poslovni partner ima 197cm (ali neki tacga, z lasmi ima 2m) in mu Zoe ni delala nobenih težav veliko let.
Ne vem sicer, na koga je to letelo, ampak "tamal" se v A4 dotika z glavo stropa (s frizuro vred).
Tko, da ne vem, kakšne konstrukcije je tvoj poslovni partner, ampak očitno ni take kot naš "tamal".
Za Zoe ne vem, ker me niti ne zanima BEV za otroka, za Twingota pa že vem, da ne gre ...

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.002
9.217
113
ne na tebe konkretno, ampak na vse, ki višino človeka pogojujejo z rastjo avtomobila v vse tri dimenzije. Pač se bo treba v vsakega usesti, tudi pri malih jajčkih so imeli lahko nekateri v mislih, da jih bodo vozili visoki ljudje. Vsekakor pa bi bilo lahko jasno komurkoli, da ne govorim o tem, na kaj avto gre. To sploh ni bila debata, še manj moj point.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.551
4.922
113
Ne vem sicer, na koga je to letelo, ampak "tamal" se v A4 dotika z glavo stropa (s frizuro vred).
Tko, da ne vem, kakšne konstrukcije je tvoj poslovni partner, ampak očitno ni take kot naš "tamal".
Za Zoe ne vem, ker me niti ne zanima BEV za otroka, za Twingota pa že vem, da ne gre ...
Ker sedaj odkar so uvedlli (obvezno) šolo varne vožnje si ne zna noben sedeža prav nastavit.

Če imaš v A4 sedež na max. višini pa naslonjalo na 90 stopinj je logično da z glavo butneš v strop. A bomo obnovili kako se sedež nastavi?

AndrejEnej

Guru
13. okt 2016
4.324
-642
113
150.000.000 km away
Ker sedaj odkar so uvedlli (obvezno) šolo varne vožnje si ne zna noben sedeža prav nastavit.

Če imaš v A4 sedež na max. višini pa naslonjalo na 90 stopinj je logično da z glavo butneš v strop. A bomo obnovili kako se sedež nastavi?
Še dobro, da imamo tebe, ki vse veš in vse znaš :cheer:

Ne gre samo za višino avta, pač pa tudi za količino prostora v njem. Če malce karikiram: če v avto posedeš Rodneya T. (Nicholas L.) , je malce drugače, kot če vanj posedeš Dwayna J. Namenoma nisem pisal priimkov, ker itak vem, da boš ugotovil za koga gre ...

Aja, sedež je čisto OK nastavljen, najnižje in najbolj nazaj. Da z nogami ne buta ob atmaturko.
Nisem pa vedel, da obstaja popoldanski mojster poučevanja nastavljanja sedežev v avtomobilih.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.551
4.922
113
Še dobro, da imamo tebe, ki vse veš in vse znaš :cheer:

Ne gre samo za višino avta, pač pa tudi za količino prostora v njem. Če malce karikiram: če v avto posedeš Rodneya T. (Nicholas L.) , je malce drugače, kot če vanj posedeš Dwayna J. Namenoma nisem pisal priimkov, ker itak vem, da boš ugotovil za koga gre ...

Aja, sedež je čisto OK nastavljen, najnižje in najbolj nazaj. Da z nogami ne buta ob atmaturko.
Nisem pa vedel, da obstaja popoldanski mojster poučevanja nastavljanja sedežev v avtomobilih.
Ne sedež + volan mora bit nastavljen po PS kar je tko po spominu:
a. sedalni del daš toliko nazaj da imaš v končnih položajih pedala z zavoro (ali sklopko) nogo še vedno rahlo pokrčeno
b. višino sedeže nastaviš tako da imaš (vsaj) za pest placa nad glavo
c. potem naslonjalo spustiš toliko da imaš roke na volanu na 12h točno na točki zapestja
d. volan nastaviš da vidiš na števce oz. da ti ne ovira pogleda na cesto (c in d. točko moraš ponovit mogoče večkrat izmenjaje)
e. potem nastaviš ogledala tako da kaj vidiš ....

... da v a4 ne gre 2m visok človek po teh pravilih me pa ne prepričaš.

• Všeč mi je
Reactions: tony

AndrejEnej

Guru
13. okt 2016
4.324
-642
113
150.000.000 km away
Takole sem napisal.
Nikjer ni napisano, da v A4 ne more sedet, ampak, da ni za v Twingota .... če bi se ostrigel, bi bilo še mal prostora med stropom in glavo :p

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.551
4.922
113
Za twingeca ne vem, samo recimo pri teh superminijih meni ponavadi zmanjka prostora po širini (pa imam BMI še znotraj "zelenega"). Višina je problem če misliš na zadnji klopi vozit še nekoga (pa četudi ima samo 160cm).

sajkek

Guru
16. mar 2008
40.185
14.206
113
bemo mater, sej je prav, da se išče avto velikosti C segment... ne pa nek jajcek.. da se pubec lahk pelje normalno tudi v Poreč (ko človek s tisto torbo, pa od lubice 4 torbe) in da je varnostno štengo višje. No brainer. Cenovno v rangu 5 kilo je tak vse živo.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.551
4.922
113
Seveda mora bit SUV al pa karavan, SUV zato da bo lažje izstopal in vstopal ker danes imajo pri 18h že vsi poškodbe hrbtenice od gledanja v zaslon telefona, karavan pa zato ker bo pri 34h dobil prvega otroka (toliko je uradna starost očeta ob prvem otroku po naši statistiki). Tako da C klase se ne gleda več za prvi avto, vsaj rang višje.

Pa avto mora bit varen, zato ga danes sončkom fotri kupujejo. Včasih si šel v srednji šoli čez poletje "delat" pa se domov pripeljal z najcenejšo kripo, ki je bila vozna in si jo lahko kupil s tistim denarjem, kar si ga zaslužil. Če je v pol leta nisi sesul (in očitno preživel) potem si zgrešil 1000 učnih ur praktične vožnje.

.... fotra si pa za benz fehtal, to pa ja. V dobi (ne)e-redovalnic se je še dalo kakšnih 1000 sit nafehtat ker si se zelo učil pa rabiš za vikend skočit v portorož.

• Všeč mi je
Reactions: Mr_NO

CLIO15

Guru
1. nov 2007
15.671
5.522
113
Boljše da mu Teslo 3. Kupiš bo vsaj lahko štrom kradel in se vozil, kot pa čukasto doma gledal cajger za bencin na 0

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.002
9.217
113
Point je, da ga je treba tudi vzdrzevat. Bo tudi ata? Pol naj mu kupi, kolikor je ata pripravljen plačevati. Če bo fant sam na svoje stroske vzdrževal, se pa pustite mulcem presenetiti, kaj bodo izbrali. Izkusenj in modrosti res tem fantom manjka, ampak glupi pa niso.