Predlog za prvi avto

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.823
121
63
Sin, star 18 let bo ravnokar naredil izpit in kupujemo prvi avto.
Pogoji so starost do nekje 10 let, bencinar, do 150k km, čim cenejše vzdrževanje in da je malce večji (kakšen Clio, Polo, C3 odpadejo, ker je visok 195cm)
Budget ima širok razpon od 3k do 7k€. Iščem kakšen pameten predlog? Hvala!

Piton

Guru
11. apr 2022
2.069
108
113
Pogoji so starost do nekje 10 let, bencinar, do 150k km, čim cenejše vzdrževanje in da je malce večji (kakšen Clio, Polo, C3 odpadejo, ker je visok 195cm)
prva stvar ki mi pade na pamet je kak megane

jello

Guru
22. sep 2008
11.450
4.596
113
Še klobuk na glavo pa bo ata ponosen da je sin že pri 18-ih ko en star foter. S kapelco lahko še kakšno desetletje ali dve počaka.

Še en glas za folf 7.

• Všeč mi je
Reactions: Hondi

sajkek

Guru
16. mar 2008
40.253
14.248
113
daj kontaktiraj me, se zmenima za normalno ceno. Avto je BP. Bodo solze ko gre od hiše, ampak en avto pač mora it, ker se je guzva naredila. aja tudi sam sem preko 190 in je to to. Ergonomsko top.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.613
5.046
113
daj kontaktiraj me, se zmenima za normalno ceno. Avto je BP. Bodo solze ko gre od hiše, ampak en avto pač mora it, ker se je guzva naredila. aja tudi sam sem preko 190 in je to to. Ergonomsko top.
Jaz navijam za tega - ker ni ga lepšega kot soforumaša j.bat ker se je po pol leta nekaj pokvarilo na starem avtu, čeprav ne dvomim, da je krasno ohranjen. ;)

sajkek

Guru
16. mar 2008
40.253
14.248
113
krasno ni ohranjen..vizualno 16 let je vseeno nekaj naneslo na laku in podobno. Je pa tehnično BP in servisiran tako kot mora bit. ;)
Hvala za skrb, če bo support za dušo, bo to na alterju. Ne dvomim. :evil:

• Všeč mi je
Reactions: k0cbek in Samo Svoj

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.567
4.925
113
Ne vem kaj je sedaj problem, ampak Polo recimo je čisto spodobnen avto za 195 cm visokega voznika ... povprečna višina "arijca" je 10 let nazaj bila 180+cm, tako da po pravilu da mora it v nemški "das avto" človek brez da sname klobuk velja tudi za polota. Tudi clio 4. generacija je dovolj visok.

Če tamali nima težav s hrbtenico potem bo itak zic dal čisto navzdol ker je tako bolj "športno" pa z višino ni problema, 100% pa zica ne bo dal čisto nazaj ker niti pri 195cm ne boš več (varno) dosegel pedalk.

Sam kar sem vozil avtov (188cm), nisem pri avtih zadnjih 20 let leti nikoli rabil v B-klasi vozil dat sedeža čisto nazaj zaradi dosega pedalk po "PSu", čez šibedah mi pa nikjer ni bilo treba gledat da sem kaj videl, je višine dovolj.

(zdej na "starejša" leta priznam da je bolj problem da se v take avte težko vsedem in poberem ker so prenizki, tako da SUV in prej razni enoprostorci so popularni tudi zaradi tega dejstva)

AndrejEnej

Guru
13. okt 2016
4.331
-629
113
150.000.000 km away

Super, hvala da si odprl tole.
"Tamal" bo star čez pol leta 18, pa imam enake "težave". Je 197 cm, pa precej "kompakten" (ne debel, je natreniran).
Sem mislil enga E-twingota, pa ne bo šlo, razen, če vzamemo kabrio E-Twinga :p

Bom spremljal temo naprej in mogoče celo dobim kako dobro idejo.
Zaenkrat sem pa mislil na kako Kio Ceed (z osnovno opremo, AB, ABS ter klimo), vsaj za 1 leto, da se odvadi "luščit lak z avta" :evil: ...