Predebeli slovenski otroci

barvica

Rent-a--MILF
11. feb 2013
1.601
144
63
Tja, pa smo spet nekje na vrhu,.... naši otroci so predebeli, pred nami so le Grki, Italijani in Novozelandci,.... mater še Američani so za nami,... hudo....
Link:
http://www.24ur.com/specialno/nega_in_zdravje/zmigovalci-smo-narod-debelih-otrok.html

Ja tudi sama opažam, da je v naši okolici ogromno predebelih otrok. Smo imeli že sestanek sveta staršev na to temo. Naši otroci so menda prvi na svetu po pitju sladkih pijač
confused-1.gif
.
Kaj pa pravite??
Aja, pa da se ne bo spet Štibla v tole vtaknila
10.gif
, moji otroci imajo normalen ITM index.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Se ne čudim.

Otroci za večerjo jedo poli salame in sir, za kosilo pice in špagete, tankajo sokove, če ne marajo pojest kosila jim starši dovolijo jesti čokolado, da vsaj kej pojedo...

Namesto vikend izletov v hribe imajo vikend izlete v City park, namesto igranja na igrišču imajo televizijo, namesto prijateljev pa računalnik.

Nič čudnega.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ko bi le jedli poli in sir za večerjo...
crazy1.gif

Ne pa fakin sadne jogurte, kupljene pijače (razne juice boxe), od mami kvazizdravo nič maščob sranje, velike količine sadja...

Polnomastno mleko, kuhanje na kokosevem maslu, polnomastno mleko in mlečni izdelki, večino časa nesladkano pijačo čaj/vodo ipd.

Nobenih frutkov, čokolinotov ipd. sranja pa ne bo nobenih problemov. Kaj bo pa moj fasal v vrtcu in šoli me pa že konkretno skrbi.
crazy1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Jaz pa ne vidim debelih otrok, pomojem imamo samo kake butaste kriterije, kjer je vsak otrok, ki ni kot iz koncentracijskega taborišča že predebel.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Tudi meni se jih ne zdi veliko.

Hodimo pa na plavanje za dojenčke/otroke, so pa skoraj vsi kar zavaljneni. Če še ne hodijo je baby fat čist normalen, če pa že hodijo kake pol leta se pa morajo kar potegnit.

barvica

Rent-a--MILF
11. feb 2013
1.601
144
63
Jaz grem samo na skupinsko šolsko fotografijo pogledat, jih je od 16 v razredu vsaj 10 predebelih
frown-1.gif

Pojdi malo na otroška igrišča pogledat, če imaš seveda otroke... pa boš videl s čim vse jih mamice hranijo, čipsi, smokiji, razni fruci in cole.
Pa se pogovarjaš kaj bodo nardile za kosilo oz. večerjo... ja nič a ne, saj so v šoli/vrtcu jedli, ona pa v službi, bodo kakšen hot dog ali pa kebab kupili potem...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.771
6.760
113
pri taščici
Meni je skoraj film počil, ko je psiholginja pri 3 letih rekla da je presuha (poje precej sladkega, pa skoraj nič zelenjave, sadje pa ja, ne bojim se kil, bojim se sladkorne, predvsem zaradi vseh umetnih sladil v cukru) . Sem rekel da imam midva dovolj zaloge namesto nje..
Na srečo se zaenkrat dobro držita, midva sva večji problem..(kot otrok pa tudi nisva bila zavaljena)

Nazadnje urejeno:

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Jap, pa punčke, ki še ne hodijo v šolo in jim trebuščki visijo čez hlače
frown-1.gif
.

Ni problem samo debelost, problem je tisto, kar debelost psihično potegne za sabo.

Zajebavajo pa debeluščkov verjetno ne več, ker so v večini
10.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Citat:
Uporabnik barvica pravi:Pa se pogovarjaš kaj bodo nardile za kosilo oz. večerjo... ja nič a ne, saj so v šoli/vrtcu jedli, ona pa v službi, bodo kakšen hot dog ali pa kebab kupili potem...
To ne more biti glavni razlog, če smo za Američani. Pri nas otroci dobijo v šoli kuhane obroke, v Ameriki pa si jih nosijo s sabo. Za Kanado vem, da starši otrokom spakirajo hrano že za v vrtec za cel dan s seboj. Torej jedo samo suho hrano ali pa nekaj ur staro. Mislim, da vrtec tam hrano lahko pogreje. V ZDA sigurno ni nič bolje. Nekaj časa smo jemali kosilo v šoli za domov. To je bila kalorična bomba in višek slabe priprave za niti ne tak strašno nizko ceno in ob kar lepi količini osebja. Ampak ne more biti bolje. To so javne službe, dokaj udobne kar se tiče dela, edino tisti nad tabo te lahko spravijo v prerani grob, pa nič ne moreš.
Težava pri nas je lahko edino manjša količina gibanja, ki smo jo na nek način tudi uzakonili. Do nekega leta otroci ne smejo sami prihajati in odhajati iz šole in potem ta navada ostane. Namesto, da bi skupnost omogočila varne prometne poti, izbere pač cenejšo možnost in vrže problem na starše, da naj spremljajo otroka v šolo. To pa v večini primerov pomeni prevoz.
In še marsikaj bi se našlo. Baje se ponekod telovadbo gredo bolj teoretično zaradi možnosti poškodb, nevarnosti pedofilije zaradi pomoči pri gimnastičnih vajah in podobnega. Na šoli kamor hodijo moji otroci ni tako. To so mi starši od drugod trdili.

barvica

Rent-a--MILF
11. feb 2013
1.601
144
63
To je res, ni glavni razlog je le eden izmed mnogih, kot si že napisal premalo gibanja, preveč pripravljene hrane,....
Se bomo morali starši zamislit....
Od kar imamo novo šolo in imamo tudi svojo lastno kuhinjo se v naši šoli zelo trudijo kuhati zdravo in nimajo več pripravljenih jedi, so se začeli otroci pritoževati, da hrana ni dobra, pa vem, da naredijo vse obroke od začetka, torej brez raznoraznih dodatkov. Očitno smo/ste straši krivi zato, ker tudi sami ne znamo/znate pripraviti zdravega obroka, mogoče zaradi neznanja, ampak v večini primerov zaradi prikladnosti.
Enako je z gibanjem otrok, enostavno nam/vam je najlažje, da otroka posadimo pred računalnik s vrečko čipsa v roki.
Starši sami bi morali biti zgled otroku tudi v pravilnem prehranjevanju.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Šolska kuhinja se ne sme podrejati temu, kaj so otroci navajeni jest in jim ostalo "ni dobro". Žal pa so marsikje popustili pred tem, da peljejo naprej tisto, kar bi veliko otrok jedlo, da manj hrane ostaja. Številčnejše šole bi lahko imele malo tudi več vrst obrokov. Naša ima nekaj čez 400 učencev, za tako maso bi že lahko pripravili dve vrsti kosila, ki ga naročijo dan prej. V nobeni birtiji ni več samo ene malice, če greš jest.
Zlorablja se pojem "otroku prijazna šola" v škodo otrok. Pri hrani in v razredu. Nekateri starši mislijo, da so ne vem kaj, ko so tistega edinčka spravili do šole in mislijo, da jim v šoli nihče ne more nič pametnega povedati.

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Me too.
Samo to bi še dodal:
tudi starejša populacija, mislim starši otrok, je precej zajetna, no obilna. Torej ni problem samo v šolski prehrani in gibanju, ampak in predvsem tudi doma. Starši so namreč dober zgled otroku in če pri starših ne štima, ne štima tudi pri otroku. To je isto kot vzgoja.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Žal otroci ne poslušajo naših besed, temveč "snemajo" naša dejanja
smile-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
No, saj tudi tvoj ITM baje ni ravno zgleden...

ampak fora je v tem, da ITM ne pove, kakšen delež maščobne mase ima posamezen primerek, lahko imamo 2 orangutana z enakim ITM, od tega je eden mišiæast crossfiter (čeprav to tudi ni najbolj zdravo) eden pa zavaljena svinja.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik barvica pravi:
Tja, pa smo spet nekje na vrhu,.... naši otroci so predebeli, pred nami so le Grki, Italijani in Novozelandci,.... mater še Američani so za nami,... hudo....
Link:
http://www.24ur.com/specialno/nega_in_zdravje/zmigovalci-smo-narod-debelih-otrok.html

Ja tudi sama opažam, da je v naši okolici ogromno predebelih otrok. Smo imeli že sestanek sveta staršev na to temo. Naši otroci so menda prvi na svetu po pitju sladkih pijač
confused-1.gif
.
Kaj pa pravite??
Aja, pa da se ne bo spet Štibla v tole vtaknila
10.gif
, moji otroci imajo normalen ITM index.
normalen index zvišaš za 2 točki pa hitro pademo par mest dol. tako se to pravilno dela.
grims-1.gif

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
kr se hrane tiče... v večini šol je kr lepo sodexo... to pa vemo kaj je.... Nekje starši zaradi slabe prehrane že vlagajo pritožbe oz jih množično izpisujejo od kosil.

Mogoče te zanima kako sodexo prinese hrano?

tko da.... malo šolj ima lastne kuhinje..

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
krivi so/smo izključno starši.
včasih smo kot otroci cele popoldneve letali naokrog...danes popoldan pa ne vidiš skoraj nikjer nobenega otroka in ne starša.
Starši rajši otroku kupijo telefon/tablico/računalnik pa imajo mir pred njim.

Kolk je na forumu takih staršev, ki se res aktivno posvečajo otroku??

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.235
2.831
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik gloglo pravi:
kr se hrane tiče... v večini šol je kr lepo sodexo ... to pa vemo kaj je....

Resno?! Njihovih pomij pa res nikomur ne privoščim. To njihovo sranje sem v službeni menzi jedel štiri leta, resnično sem imel probleme zaradi njihove hrane, slabo počutje, težave z zgago, celo pri zdravniškem pregledu je bilo vse narobe, na srečo ne delam več v tisti firmi kjer so imeli sodexo malice in vse težave so izginile.