No evo, iz prve roke glede NLB d.d.
Hčera je leta 2011 najela stanovanjski kredit na NLB d.d. Potem je nekje leta 2012 zamenjala banko in šla na UniCredit. V pogodbi z NLB d.d. Ni nikjer napisano, da mora imeti pri njih odrt TRR zato niso delali nobenih težav. Dali so ji TRR od NLB in sklic, kamor je hčera vsak mesec nakazovala mesečno anuiteto iz UniCredit na NLB d.d.
Ker je bila kasneje z UniCredit zelo nezadovoljna (customer care) je šla nazaj na NLB d.d., kjer je še danes in ima še vedno hipotekarni kredit. Sedaj ji že leta NLB d.d. vsak mesec trga pogodbeno dogovorjen znesek.
Ko sem bral vaše poste o poplačuli sem se odločil, da ji bom vsak mesec dal 500 EUR, ki naj jih nakaže na NLB d.d. (Podatke o TRR in sklic ima, ker kot sem napisal je pred časom iz UniCredita nakazovala sredstva). Kljub temu, da mi je brat, ki dela na banki (ne na NLB d.d.) to odsvetoval, ker to naj ne bi bilo tako enostavno je hčera prejšnji mesec nakazala denar na NLB d.d. Danes jih je klicala, ker v Kliku teh 500 EUR ni bilo poknjiženih. Odgovor banke je sledeč:
Zadeva ni tako enostavna. Lahko nakazuje mesečno brez problema, ampak je potrebno za vsako nakazilo narediti aneks k pogodbi, kaer zaračunajo 15 EUR. Poleg tega pa je problem, ker če želi, upoštevajo teh 500 EUR lahko to naredijo v mesecu, ko ne bi plačala mesečne anuitete, ki je dogovorjena s pogodbo. Pomeni, da bi mirali sedaj na banki ročno ustaviti avtomatizem, da ji en mesec ne trgajo mesečne anuitete in bi tako poknjižili teh 500 EUR.
Zaključek zgodbe; teh 500 EUR ji bodo nakazali nazaj na račun in bo to naredila takrat, ko se ji bo nabralo več denarja, kot to dela
Jabe