Da poročam naše izkušnje iz LJ ulic...
Bili v soboto, prehodili od Prešernovega trga do novega trga, potem čez Ljubljanico in mimo mestnega trga do tržnice, potem spet čez ljubljanico in nazaj do prešernovega trga.. Gužva kar precejšnja.. V Mb ni niti približno toliko ljudi, se pozna, da je LJ glavno mesto...
Glede okrasitve pač kaj komu paše - nevem, mogoče smo pričakovali kaj več, ampak nismo bili ravno razočarani..
Smo se imeli fajn...
Glede muzike: ko smo prišli do prešernovega, so res trubači sekali.. Ampak so imeli kar množico okoli sebe, tak da če so pritegnili kar dosti ljudi, bo že ok.. Pa ravno so sekali Đurđev dan, ki mi je ena boljših štiklov trubačev (pa nisem nek fan te muzike), tak da me ni motilo...
Po koncertu okoli 23:30 smo se še vrnili na prešernov trg in videli ljudi, ki so uživali ob južnjaški muziki (čeprav ni bili več gužve) in sem mnenja, da če veliko ljudi uživa ob neki muziki, naj jo vrtijo in naj ljudje uživajo.. Zdaj če ni v duhu božiča, pač jebi ga, ampak osebno raje vidim, da veliko ljudi uživa ob neki muziki (da se ljudi poveselijo) kot pa da vrtijo božične in ljudje samo prepešačijo mimo in je vzdušje bolj turobno.. Pa kot sem že omenil, nisem nek fan južnjaške muzike..
Sem pa pristaš, da vidiš ljudi, kako se imajo fajn na trgih in uživajo...
Glede "Mastercard pravljične vasice" na Novem trgu pa hrano ponuja samo "Hiša Polonka" - sam sem mislil, da je več ponudnikov hrane na tem trgu.. Drugače je ponudbe hrane na ulicah kar dosti (večina čevapi, burgeri, itd), na tržnici pa ni bilo nič ponudnikov hrane..
Glede arene stožice je bus št. 20 peljal iz centra do stožic in še vedno je tak, da samo pokažeš karto od eventima in se pelješ brezplačno.. Če mogoče kdo ne ve, tudi po koncertu so organizirani avtobusni prevozi, čeprav jih razpored na LPP ne kaže. Mi je en šofer povedal, da če je v stožicah kaka prireditev, LPP organizira par avtobusov, ki so namenjeni samo za prevoz ljudi iz dogodka do centra (oz. bo Bavarske, kjerkoli pač to je)...
In ti avtobusi počakajo do konca prireditve, tak da nimajo neke ure, ampak peljejo po koncu dogodka.
To je to iz moje strani.. Ponovno hvala lepa vsem za pomoč..
So bili odgovori zelo koristni..