Prebitje metrske stene

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

igi

Guru
13. okt 2007
5.643
1.226
113
Celje
Sem kar nekaj sten prevrtal in ti povem, da s krono za doze ne boš naredil nič na kamnu in betonu. To je namenjenu ciglu pa še brez vibracij se vrta.

Če imaš kaj železa not potem najdi nekoga z diamantnim vrtanjem in plačaj. Drugače ne boš prišel skozi. Je pa tam zraven seveda voda in nekaj packarije.

Lahko pa se lotiš s svedrom (sam imam 55mm za klima instalacije). Ce je kamen ali trd beton in da gre relativno lepo lahko računaš dobro uro za 40cm. Če nimaš dovolj dolgega pac kupiš še en tanek dolgi sveder da prideš skozi in potem iz druge strani naprej.

Pod črto, zadeva ni čist simpl in najlazje gre z diamantnim vrtanjem. Ampak pri tej globini je potrebno stroj fiksirati na steno...

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik digg pravi:
Pozdrav,
V kleti moram prebiti steno debeline meter za odtočno cev. Vodovodar pravi premera 60mm. Material delno beton, delno kamnita stena.
Je kdo že izdelal kak home made pripomoček, diamatno krono + podaljšek? Ima kdo na sposojo? Imam štemarco SDS priklop se mi zdi.
Ti profesionalci ki se ukvarjajo s tem imajo cene da te kap, 2eur/cm in več. Zlatarji.

"zlati" niso. Če ti ni odveč pa reči vodovodarju da si naredi luknjo sam. Mi si navadno sami vrtamo luknje ki so v mejah maših sposobnosti ,take luknje kot je tvoja pa pokličemo stručnjake ki imajo zato take mašine.

pozdrav.gif

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.531
2.291
113
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Drugace se te luknje vrta z svedrom narises luknjo in vrtas 20 lukenj okoli dokler ne prebijes skozi okrog in okrog. Samo spet treba v vaservago vrtati, rabis mocno masino....

20 lukenj v krogu z vaservago pa metrskim svedrom - dej lepo te prosim.....

Ne piši če nimaš pojma. Človek rabi luknjo za odtočno kanalizacijsko cev PP fi 50mm, se pravi se vrta luknja fi 60mm.
Take luknje v steno debeline 1m se naredi tako da se pokliče firmo ki se s tem ukvarja. In nikakor drugače

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.636
727
113
Pridobi še par ponudb za diamantno vrtanje.

Drugače ti ostane samo štemanje z dleto (lahko na elektriko), ampak tu boš naredil luknjo vsaj 500mm.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.153
6.966
113
pri taščici
Vrtanje z vijacno krono 85/m1. Se pravi bi najbrz moral dobiti za manj kot 200.
Kako zgleda vijacna krona?
vrtanje_gozdna_66-4.jpg

Nazadnje urejeno:

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.531
2.291
113
Citat:
Uporabnik Matko pravi:
Pridobi še par ponudb za diamantno vrtanje.

Drugače ti ostane samo štemanje z dleto (lahko na elektriko), ampak tu boš naredil luknjo vsaj 500mm.

Joj fantje pa kakšne ponudbe, na papirju al kaj. Pokličeš par vrtalcev poveš kaj bi rad in ti povejo kdo ima čas zate in pa kakšna je cena. To je to.
Na roke čez meter steno ne gre, vsaj ne v normalnem času in da je normalna luknja.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.636
727
113
Seveda rabi ponudbo.
Dovolj sta dva emaila. To je varovalka za obe strani, da ni potem nateg... z dodatki.

Janez Novak iz Zg. Kašlja 1A, bi imel preboj fi __mm, dolžine ___m v steno iz materiala ____, pod stropom,
vodoravno/poševno,....

Torej ceno za komplet: pridejo, zvrtajo, pospravijo, odidejo.

2) tudi skozi metrsko steno gre s štemanjem, saj pravi, da so kamni, ne armiranobetoska in dostopna z obeh straneh.
Le, da bo porabil veliko ur, se pošteno nadelal in imel veliko luknjo, ki jo bo moral zazidat.

ginek

Fizikalc
21. sep 2007
545
54
28
Moje mnenje- Če se boš sam lotil boš hitro čez 200 EUR že po času in živcih, kaj šele glede kakršnekoli nabave potrebne opreme.

SeriousSam

Pripravnik
2. jun 2009
839
3
18
ksz

Če nameravaš zadevo opraviti "na roke", si priskrbi še dober sesalnik in prostor dobro zaščiti. Ker prahu bo toliko, da se ti tistih 200 EUR sploh ne bo zdelo več tako veliko.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Stvar je taka, če boš sam kupoval, boš tudi kar nekaj denarja stran zmetal, naredil bolj bogo, pa ne dosti kaj ceneje, o času ne bom govoril. Jaz sem marsikaj prevrtal in poštemal, tega se pa ne bi upal sam narediti. Že krona in sveder za vpetje le tega te stane pol tega denarja. Tukaj boš s poceni kronami verjetno samo do polovice prišel, kjer ti bo šla u kur.ac.
Kolega to vrta z mokrim vrtanje, kjer je mašina sidrana v steno in valda vodo se sesa...
Sej kontakt sem ti poslal na pm in je cenejši kot ostali, lahko pokličeš kadar koli.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.645
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
ne-ne-1.gif

Samo ustrezen sveder (pa še tega dobiš s "samo" 85 cm delovne dolžine) te pride toliko kot te računa firma - ne samp pol.

Tole je najcnej kar sem našel. Pa še ustrezni vrtalnik rabiš.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
http://www.bolha.com/stroji-or...diamantna+krona

Jst bi zvrtal do 400mm z ene strani. Potem bi poštemal do enih 150mm, lahko tudi več, če se da in ponovno poglobil do 600mm oz kolikor boš poglobil s štemarco, nato pa isto naredil še iz druge strani.
Ti kar verjamem, da še nikoli nisi s takšno krono poskusil prevrtati kamna. Ti predlagam, da si kupiš krono, prevrtaš meter kamna in se nato vrneš na forum.

PS- RIP nikoli se ni vrnil.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.153
6.966
113
pri taščici
Avtor:da peljes odtok skozi kaksna vrata ( pravzaprav pod vrati) pa ni variante? Za dvesto evrov ze nekaj metrov pvc cevi dobis pa se kak jašek lahko postavis.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
dejan, vse je v glavi. Če se glava odloči, da se ne da, se ne da. Če se glava odloči, da se da, potem se da. Tako je v vseh stvareh in tvoja se je odločila, da se ne da.

Hanzi: ja, maš prav. Lahko poštemaš luknjo na začetku toliko, da pride bor mašina do 150mm.

Sicer sem pa pripel link od privatnika, ki ti to naredi malo bolj poceni, kot 2€/cm, tako, da se v lastni režiji ne splača delati.

off: Poznam doktorja, ki si je bajto sam naredil. Sicer je rabil 20let, vendar si jo je naredil...pa doktor je bil. Njegova glava se je odločila, da se da. Tudi v Egiptu so se davno tega odločili, da se da narediti piramide in so jih...brez strojev. Tako, da se stavim, da če bi te čakalo v 1m zidu 1mio €, bi čisto vsak na alterju prišel do njih, pa magari s "pipcem". Malo pretiravam, vendar s kronskim nastavkom sigurno, da ja.
zmaga.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.