(Pre)hitra policistka

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.176
16.447
113
ja iz nas. kot vedno. če bi bil pa ti v taki situaciji, bi se pa spet delali norca, kakopak spet iz tebe. zaradi neprilagojene hitrosti.

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Zdaj en mesec niso pisali kazni, pa mislijo, da se bodo priljubili ljudem. Meni se ne bodo, ker itak vsi vemo, da imajo navodila čimveč pokasirati na dan. To je tisto kar jih hebe, sej mogoče drugače ne bi bili tako nepopularni....

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik mobifrik99 pravi:
Zdaj en mesec niso pisali kazni, pa mislijo, da se bodo priljubili ljudem. Meni se ne bodo, ker itak vsi vemo, da imajo navodila čimveč pokasirati na dan. To je tisto kar jih hebe, sej mogoče drugače ne bi bili tako nepopularni....
Zdej en mesec niso pisali kazni samo za tiste prekrške neznatnega pomena, za katere bi tudi prej lahko izrekali samo opozorila. Pa jih niso ker radi kasirajo. Danes so povedali izvedeli da je bilo teh opozoril za 4 miljone, torej v tem tempu letno znese 50 miljonov. Kar potrjuje moje trditve, da največ pokasirajo prav od majhnih nepomembnih prekrškarjev, velike pa večinoma pustijo pri miru.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Največ pokasirajo od "tamalih nepomembnih" prekrškarjev zato, ker je teh prekrškov največ (tel, pas, 10-20 prehitro v naselju in podobno).

Nazadnje urejeno:

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.817
555
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik Firing_Nukez pravi:
To že en čas krožijo neke govorice, da policaji nimajo ne za gume ne za menjavo olja.
Glavno da imajo za Tuarege, pa za nove jopiče, čeprav še starih niso nikoli oblekli.........

Tuaregov je 10 bili so cenejši do puchov oz mercedesov G, jopiče jim je pa sodila vojska ker nimajo denarja, da bi si kupili svoje.
Te ki imajo zdaj so zastareli in se ne moreš gibat v njih kaj šele sedet za volan pa imajo ene 12-15 kil

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Jopiči so ravno prav 13 letnim otrokom...

Kdo jim pa dobavlja municijo?

Ker imajo na F92 dosti zastojev, imajo v saržerjih staro municijo...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.406
7.521
113
na M92 FS je tocno toliko zastojev kolikor cistis orozje. Zaradi municije jih definitivno ni. Pa tezko govoris o stari municiji, glede na to da se je lani menjalo polno oplascene naboje za deformacijske.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.406
7.521
113
sem, ampak to ne spremeni dejstva, da se zastoji ob rednih letnih streljanjih dogajajo zaradi slabo vzdrzevanega orozja ter neznanja ravnanja z orozjem in ne zaradi zanic municije. Ce je zanic municija pac ne pride do vziga smodnika. Ce je zanic izvlecni zob, slabo mece ven tulce, ce je zjahan nabojnik potem slabo podaja naboje v cev ampak vse to slednje je problem orozja in ne streliva.

Kar se tice neprebojcev.... Res je da so nekateri premajhni, ampak ce za to tezavo ves, potem pac pred zacetkom dela vzames iz parkiranega avta ven dovolj velikega in ga das v svoj avto... Debata o neprebojcih se je zacela po korytkovi ko pac ranjena policista nista imela neprebojcev. Ampak nista jih imela na sebi, ne da jih nista imela. In od tega eden ni izstrelil niti enega strela, drugi pa je spraznil nabojnik. Prvi ni niti naboja spravil v cev... Tam ni bil bistven problem neprebojci

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.479
5.681
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
sem, ampak to ne spremeni dejstva, da se zastoji ob rednih letnih streljanjih dogajajo zaradi slabo vzdrzevanega orozja ter neznanja ravnanja z orozjem in ne zaradi zanic municije.

To sem se vedno spraševal kako ma lahko policist nevzdrževano orožje......al pa še hujše....da ga ne zna vzdrževat!
bonk.gif

Al pa 1x ko je bla tema o službenih M70ab2....da so že iztrošene....od česa
sprasujem se.gif

A je tolk težko nabavt 1kg tekoče litijeve masti za konzerviranje v OLMI al pa na petrolu....pa v merkatorju par plastenk stelexsa za nevtraliziranje kislin po streljanju
sprasujem se.gif
10eur maš vrh glave za vse to...

Nazadnje urejeno:

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.406
7.521
113
Ne, prislo je navodilo, da je treba nove HP umakniti iz uporabe ker naj bi prihajalo do zastojev. Zato so vsi menjali naboje z borbenimi kompleti iz zalog na postajah. Posledicno se bo opravil preizkus ali res prihaja do zastojev in na podlagi tega bomo govorili ali je strelivi res zanic ali pa je problem v cem drugem (kar sem opisoval ze prej).

Jaz sem reagiral na patriota zato, ker mi gre v nos, da se sedaj pisari o zastojih na berettah, ki so bili prisotni ze prej, ne pisari pa se, da so se v zadnjih par letih vsaj trije policisti poskodovali zaradi nepravilnega ravnanja s strelnim orozjem. Ko na policijskih igrah (kjer naj bi se zbrali najboljsi strelci s posameznih PU) dozivis, da policistka ne ve ali ima naboj v cevi ali ne, da pistolo obraca po strelski liniji in povzroci da se isti na njeni desni dobesedno filmsko mecejo po tleh in se zraven derejo "naboj v cevi", se vprasas koliko je se takih in ali so zastoji res problem streliva.

Bomo videli, saj mogoce je municija res zanic. To da je v policiji nekaj zanic ni nobena redkost =/

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
Nikjer ne zasledim njenega imena. Lahko bi na njena vrata stopil Traven in jo zasliševal v stilu kot je Mačka. Upam na odpoved delovnega razmerja, ker imam že poln kufer teh presranih šmrkavih policajev in policajk.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.406
7.521
113
Zdaj pa razlozi za koji k.urac bi ti rabil njeno ime? Kaj bi imel od tega? Razen da očitno želiš da bi jo javnost obravnavala enako kot mačka.

No da razjasniva kje je bistvena razlika: Maček je ubil 3 ljudi, ona je povzroæila meterialno škodo in lahko telesno poškodovala sodelavca.
Maček je bil pijan in je zapeljal v nasprotno smer na avtocesti, ona je pripeljala prehitro in ni bila pijana.

Ko postaneš policist ne dobis nadnaravnih sposobnosti in obdrzis vse svoje napake. Tako da je nekaj logičnega da se tudi policistom dogajajo nesreče in da so te nesreče posledica kršenja zakona (ker tudi policisti delajo prekrške - kdor misli da je to nekaj totalno abnormalnega naj odraste).

Da pa se boš bolje počutil in da ti polepšam nedeljo pa ti lahko povem, da je nekaj mesecev nazaj pijan policist v sloveniji v svojem privatnem času zapeljal v nasprotno smer avtoceste in povzrocil smrt tuje drzavljanke. Takoj je dobil odpoved delovnega razmerja, sedaj caka na sojenje (ki pa bo bistveno prej kot pri obicajnih drzavljanih - policiste namrec obravnava poseben oddelek VDT). In ja, njega komot primerjamo z mackom, tudi ce bi ime slo ven, me ne bi motilo.

Da pa hoces ime od nekoga ki je zaradi prehitre voznje zletel s ceste pa samo dokazuje da nimas nekega normalnega odnosa do represivnih organov drzave. Saj mas vso pravico da policije ne maras - je pa malce cudasko da ocitno sovrazis same ljudi ki opravljajo ta poklic.

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
Lepo napisano. Brcnil som na prvo žogo, ker mi tlak dvigujejo, ko jih vidim.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Pisarijo o tem na "vašem" forumu. Ti pa ser obnašaš tako, kot da si med tistimi, ki naročajo strelivo.

Kar se "sposobnih" policajev tiče-saj ne more bit drugače, če pa poberejo ves šrot s ceste, ki se ni sposoben zaposlit kje drugje...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.406
7.521
113
Ne, nisem emd tistimi ki narocajo strelivo in se mi zdi velik problem ce se izkaze da je res to kar sedaj preverjajo. Ampak neumni se mi zdita dve stvari - da se potem vse napake (tudi policistov samih) razlozijo na ancin da je itak strelivo zanic in da potem javnost pograbi take informacije in iz tega nastane cisto tretja zgodba.

Zdaj o pobiranju srota s ceste ne bi... Je pa dejstvo da ce bi bile place priemrne zahtevnosti poklica bi se marsikdo bolj primeren verjetno prijavil.

Je pa ta "nas" forum cisto ok, samo kmalu bos ugotovil da je porazdeljenost uiporabnikov podobna ostalim forumov.... mas dolocen procent konstruktivnih pisceh, potem nabijacev, bebcev in jamracev....se jado z nasega foruma se najde med njimi... Tko da ne vsega jemat za suho zlato.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
In ce je prehitra voznja tolk nevarna, zakaj je potem dovoljena vozilom na nujni voznji? Lih tko se lahko spipa in ubije ali poskoduje kogarkoli....Navadna klinceva dvojna merila.....sam da pokasirajo.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
In ce je prehitra voznja tolk nevarna, zakaj je potem dovoljena vozilom na nujni voznji? Lih tko se lahko spipa in ubije ali poskoduje kogarkoli....Navadna klinceva dvojna merila.....sam da pokasirajo.
bonk.gif

ZATO PA MORAŠ PRIŽGATI LUČKE IN SIRENO DA TE OSTALI SLEPCI V PROMETU VIDIJO !!!