Pravna zaščita Arag

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
bom še vir navedu.. http://ovpn.mojforum.si/ovpn-post-972.html

PrispevekObjavljeno: 23 Okt 2007 11:18 Naslov sporočila: Ko te zavrne 70 odvetnikov! Odgovori s citatom
Odziv državnih organov in služb na temo pravne pomoči je razviden iz prejšnjega prispevka

V časovnem obdobju 7. let nas je zavrnilo okoli 70 odvetnikov, ker je v celotno zadevo vpleten upokojen odvetnik. V takšnem primeru ti ne preostane drugega, da se znajdeš kakor veš in znaš. To jim dovoljuje tudi Zakon o odvetništvu, ki v 5. členu navaja, da odvetnik prosto odloča, ali bo prevzel zastopanje stranke, ki se je nanj obrnila.

Pravilo je, da se Odvetniki ščitijo med seboj, da lahko nemoteno obirajo za denar pravno neuke stranke, ki se k njim zatekajo po pomoč. Odvetniki pa na tak način izkoriščajo stisko ljudi in si polnijo žepe. Zelo zanimivo bi bilo izvedeti koliko ljudi se na leto pritoži na Odvetniško zbornico zaradi nevestnega dela odvetnikov in tudi ni podatkov, da bi kateri od njih bil kdaj kaznovan ali ob licenco.

Torej iz nadaljevanja prejšnega prispevka: odvetniška zbornica nas je pozvala, da nam bo dodelila odvetnika v kolikor izkažemo, da ga sami ne moremo dobiti in jim posredujemo podatke, kateri so bili ti odvetniki. To določa tudi Statut odvetniške zbornice, ki v 32. členu točka 5 navaja, da predsednik zbornice določi odvetnika za zastopanje stranke, ki zaradi posebnosti svojega primera sama ne more dobiti odvetnika.

- Odvetniški zbornici je bil poslan spisek 49 odvetnikov iz MB, CE, LJ, ki so nam zavrnili zastopanje (nekaj razgovorov je bilo opravljeno še kasneje tako, da je skupna številka okoli 70 odvetnikov) klikni za povezavo http://shrani.si/f/F/13M/1ljVgRf/odvetniskajan07.doc

- Odvetniška zbornica je odgovorila: sporočamo, da smo vam v vaši zadevi zoper upokojenega odvetnika iz Maribora, postavili odvetnico …. , ki vam bo svetovala morebitne pravne rešitve. Predlagamo, da se v vaši zadevi obrnete neposredno na imenovano odvetnico.

- Opravljen je bil razgovor s to odvetnico in pri tem smo bili seznanjeni, da nam je odvetniška zbornica dodelila odvetnico, ki se dobro pozna z upokojenim odvetnikom saj je skupaj z njim študirala, zahtevala pa je tudi predpalčilo za njene storitve. Torej bi morali plačati vnaprej, da bi nas zastopala proti nekomu, ki ga osebno pozna. Kako bi to izgledalo si lahko vsak sam zamisli.

Prejšni zakon je bil pač tak, da so ti je BPP izbral odvetnika (kar je bilo boljše).... zdej odvetniki zavračajo BPP in to ni osamljen primer.......

in to brez razloga........ sklicujoč se na člen Zakon o odvetništvu, ki v 5. členu navaja, da odvetnik prosto odloča, ali bo prevzel zastopanje stranke, ki se je nanj obrnila.

toliko o BPP........ sicer pa ti gotovo maš izkušnje stem....

aja pokaž mi to novo.. prosim..

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
pa si si ti prebral 5. člen zakona o odvetništvu?
Ko si ga boš prebral boš videl kako neumnost si napisal.

aja pokaž mi to novo.. prosim.. (kaj si mislil s tem?)
Drugače pa nimam preveč izkušenj s tem čeprav sem imel na faksu tut določen del prava! Mimogrede še vedno čakam da me razsvetliš o mojem faksu kot si nekje pisal!

Nazadnje urejeno:

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Torej je 70 odvetnikov....... naključje zavrnitve................
Glede nato, če država določi odvetnika po uradni dolžnosti, tukaj govorimo o prosti izbiri posameznika... tega pa ne določi država oz zbornica...

Če določi zbornica izbira ni prosta.......

gre se za tvoj katerikoli.............

kr se tiče fakultete ne delaš nobene, še enkrat dvomim, da maš srednjo narjeno...

Nazadnje urejeno:

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
še vedno si nisi prebral zakona o odvetništvu, ker če bi ga bi videl kaj pišeš! Jaz ne govorim o nobeni uradni dolžnosti ampak o BPP li tudi nekaj piše v 30 členu ko boš oboje razumel boš videl kaj pišeš! Moja katerikoli še vedno drži in podlaga so zakoni in ustava!
KAr se tiče fakultete pa se izredno motiš, na podlagi česa si se tako odločil kot si se? Da ti malo pomagam imam narejeno srednjo poslovno šolo in moj študij je šel tudi v tej smeri naprej! o študiju pa mogoče kaka beseda kasneje.
Tako da pravnik res nisem sem pa za eno gospo urejal na sodišču BPP, ker me je prosila, pa še ravno zaradi nje sem spraševal v temi o ARAGU kako to gre, in podatek o odvetnikih je iz enega sodišča!

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
potem, gotovo misliš o gospodarskem pravu.....,

Ok tkole... da BPP je bolj utopija kot realnost.........., zadeva je podobna kot povsod, recimo v zdravstvu, ko so zobozdravniki kocesionarju, ker te uradno ne smejo zavrnt.... dejansko, te pa na vratih odslovijo, v koncesijo pridejo le izbrani, ponavad z poznanstvi...

tko je tudi pri odvetnikih... itak nategujejo folk.... je pa res da je sploh izbira omogočena šele pred kratkim, prej so ti iz BPP določili odvetnka, kar je bilo bolje kot sedaj, ko se vsi branijo.........

Mnogo blogov je napisanih na to temo... še najblolj pa to BPP (učinkovitost) občutijo azilanti........

Skratka men se ne da več filozofirat stabo..... res ne.....

Moje mnenje je, če rabiš odvetnika ga plačaš.... z zavarovalnicami je vedno križ..... z odvetniki pa tudi, če hočeš, da nekaj delajo uradno po tarifah in ne po dobičku, kot bi oni radi........

Tako je tudi v javnem zdravstvu - stomatologija... so tarife, pa je večina samoplačnikov --- pr stomatologih..... in storitve nikakor niso enako ovrednotene... za isto stvar

Kr se pa tiče odvetniške zbornice pa itak držijo z odvetniki, tako tudi druge zbornice (recimo zdravniška).... te organizacije ne ščitijo človeka ampak svoje......

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik reality pravi:
bom še vir navedu.. http://ovpn.mojforum.si/ovpn-post-972.html

PrispevekObjavljeno: 23 Okt 2007 11:18 Naslov sporočila: Ko te zavrne 70 odvetnikov! Odgovori s citatom
Odziv državnih organov in služb na temo pravne pomoči je razviden iz prejšnjega prispevka

V časovnem obdobju 7. let nas je zavrnilo okoli 70 odvetnikov, ker je v celotno zadevo vpleten upokojen odvetnik. V takšnem primeru ti ne preostane drugega, da se znajdeš kakor veš in znaš. To jim dovoljuje tudi Zakon o odvetništvu, ki v 5. členu navaja, da odvetnik prosto odloča, ali bo prevzel zastopanje stranke, ki se je nanj obrnila.

Pravilo je, da se Odvetniki ščitijo med seboj, da lahko nemoteno obirajo za denar pravno neuke stranke, ki se k njim zatekajo po pomoč. Odvetniki pa na tak način izkoriščajo stisko ljudi in si polnijo žepe. Zelo zanimivo bi bilo izvedeti koliko ljudi se na leto pritoži na Odvetniško zbornico zaradi nevestnega dela odvetnikov in tudi ni podatkov, da bi kateri od njih bil kdaj kaznovan ali ob licenco.

Torej iz nadaljevanja prejšnega prispevka: odvetniška zbornica nas je pozvala, da nam bo dodelila odvetnika v kolikor izkažemo, da ga sami ne moremo dobiti in jim posredujemo podatke, kateri so bili ti odvetniki. To določa tudi Statut odvetniške zbornice, ki v 32. členu točka 5 navaja, da predsednik zbornice določi odvetnika za zastopanje stranke, ki zaradi posebnosti svojega primera sama ne more dobiti odvetnika.

- Odvetniški zbornici je bil poslan spisek 49 odvetnikov iz MB, CE, LJ, ki so nam zavrnili zastopanje (nekaj razgovorov je bilo opravljeno še kasneje tako, da je skupna številka okoli 70 odvetnikov) klikni za povezavo http://shrani.si/f/F/13M/1ljVgRf/odvetniskajan07.doc

- Odvetniška zbornica je odgovorila: sporočamo, da smo vam v vaši zadevi zoper upokojenega odvetnika iz Maribora, postavili odvetnico …. , ki vam bo svetovala morebitne pravne rešitve. Predlagamo, da se v vaši zadevi obrnete neposredno na imenovano odvetnico.

- Opravljen je bil razgovor s to odvetnico in pri tem smo bili seznanjeni, da nam je odvetniška zbornica dodelila odvetnico, ki se dobro pozna z upokojenim odvetnikom saj je skupaj z njim študirala, zahtevala pa je tudi predpalčilo za njene storitve. Torej bi morali plačati vnaprej, da bi nas zastopala proti nekomu, ki ga osebno pozna. Kako bi to izgledalo si lahko vsak sam zamisli.

Prejšni zakon je bil pač tak, da so ti je BPP izbral odvetnika (kar je bilo boljše).... zdej odvetniki zavračajo BPP in to ni osamljen primer.......

in to brez razloga........ sklicujoč se na člen Zakon o odvetništvu, ki v 5. členu navaja, da odvetnik prosto odloča, ali bo prevzel zastopanje stranke, ki se je nanj obrnila.

toliko o BPP........ sicer pa ti gotovo maš izkušnje stem....

aja pokaž mi to novo.. prosim..

bonk.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
ZGD poznam dokaj dobro pač zaradi študija, čeprav mi ti tega ne pripisuješ ampak meni je vseeno kaj si ti misliš o meni!
To da se ti ne da debatirat pa je posledica tega da si ugotovil da tisto kar sem napisal na začetku drži o ..... vstavi poljubno!
cheer.gif

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
no če že hočeš, enostavno odvetnik reče da je prezaseden z drugimi obravnavami..ali primeri in jo pošlje ven.....

isto kot bi šu z kartico k zobozdravniku, privat z koncesijo....
imajo dve fori
te naroči čez 2 leti, ali pa reče da ima vse zasedeno, da je kvoto dosegel.....

tko da je to to....... odvetnik si bo pa že najdu izgovor, da ne more zastopat klienta... premalo časa, zaradi priprave na svoje primere ali da ima obravnave, lahko tudi zdravstvene težave...

tko gre v realnosti......

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
no če že hočeš, enostavno odvetnik reče da je prezaseden z drugimi obravnavami..ali primeri in jo pošlje ven.....
Če govorima še o BPP mora o tem izgovoru odločat odvetniška zbornica verjetno bi pa moral kak drug bolj izviren izgovor najti za uspeh!
Hvala ker me podučuješ o realnosti! Jaz ti pa povem da je drugačna pa čeprav samo iz enega primera!
zmaga.gif

Če pa imaš težave z zobozdravniki pa si v napačni temi pa tut o zobozdravnikih s tabo ne morem debatirat, ker taam nimam prav nobenih težav (sorodnik zobozdravnik
evil.gif
)
O moji fakulteti ne boš več debatiral?

I

Izbrisan uporabnik #488

Pa kaj nisem že napisal.
Po novem se odvetniki morajo prijaviti tudi za zagovarjanje po uradni dolžnosti. Če ga ni na seznamu, ga sodišče ne izbere, prej so prišli v poštev vsi (kazenski postopek, kjer je zagovor obvezen).

Za BPP je tako, da se prav tako odvetnik sam PRIJAVI za Bpp in ko mu s sklepom določijo stranko jo lahko zavrne samo zaradi utemeljenih razlogov (malo izjem).

N_AGENT

Zelenc'
8. jan 2009
18
0
1
Obišči stran
Pozdravljeni,

opažam, da si delite različna mnenja o pravni zaščiti Arag - nekateri ste celo zašli z bistva debate, ampak sedaj imate možnost vprašati vse kar vas zanima v povezavi s pravno zaščito.
Sem zastopnik že od prihoda zavarovalnice - se pravi od 2004.

edup

Pripravnik
9. avg 2013
115
0
16
Ker je minilo kar nekaj časa od zadnje objave, me zanima, če ima kdo kakšne nove (dobre in slabe) izkušnje z ARAGom. So tudi podražili premije, zato bi rad dobil več mnenj pred pristopom v čanstvo .

edup

Pripravnik
9. avg 2013
115
0
16
Zaenkrat ne rabim, nikoli pa ne veš kaj pride jutri. Zanimajo me samo konkretne izkušnje, pa ne tiste: Se je zgodilo enemu kolegu da......, Sem slišal da..., itd

edup

Pripravnik
9. avg 2013
115
0
16
Hvala, da si delil pozitivne izkušnje z nami. Tvoje izkušnje so pika na i pri odločitvi.

Nazadnje urejeno:

edup

Pripravnik
9. avg 2013
115
0
16
Hvala, da si delil pozitivne izkušnje. Zelo mi je pomagalo pri odločitvi.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.214
1.386
113
np

Pokličeš jih. Pogledajo če je krito in ti rečejo da si izberi odvetnika ali pa ga predlagajo. Pri meni zelo pozitivno in zelo hitro rešeno.