Pravna zaščita Arag

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Čeferin ni najboljši.
smile-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
vem dam sem ga dal samo kot primer, ker je bil že kot edini naveden. Upam da tega dela odvetnikov ne bom rabil kdaj spoznavat kot tudi se posluževat raznih oblik zadolževanja.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
<<te vodijo čez predkazenski postopek

Treba je pogledati Splošne pogoje:

2. Kaj je zavarovano?
Zavarovalno varstvo zaobjema
2.1. obrambo v kazenskih postopkih pred sodišci
2.1.1. v primeru obtožbe kaznivih dejanj, storjenih iz
malomarnosti ali opustitve, neodvisno od izida postopka;

2.1.2. pri dejanjih in opustitvah, ki so kazniva ne glede na to ali
so storjena iz malomarnosti ali z naklepom, obstaja
zavarovalno varstvo za nazaj od trenutka obtožbe, ce sledi
dokoncna opustitev postopka, pravnomocna oprostitev ali
pravnomocna obsodba za kaznivo dejanje, storjeno iz
malomarnosti;

I

Izbrisan uporabnik #488

Odvetniki bi se naj ocenjevali po kvaliteti dela, vendar je pri nas zadeva drugačna
smile-1.gif

"Najboljši" so tisti, ki so največ na tvju, imajo velike firme, ki opravljajo farbajoče posle za svoje bogate tajkunske partnerje.

Pa maš potem takšne cvetke kot je bila Kresalova, ki je izjavila, da se je ona zaradi svojega delža že preskrblea za celo življenje, da se je tako nadelala... Jaz se spomnim samo ultra mastnega honorarja nekaj deset mio SIT za svetovanje pri Vegi, ki je seveda propadla ...

Odvetništvo je tudi in predvsem biznis...

Še vedno smo mala Slovenija.

p.s. pa ne se med sabo obkladat, je naš narod že itak dovolj kverulantski

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
spet ni res..... odvisno kaj je zate celoten postopek....

recimo si obsojen... seveda ne pravnomočno, ker drugače je postopek zaključen.... ampak da greš z pritožbo naprej...., ter potem če višje sodišče zopet vrne na prvostopenjsko....

in znova določi izvedence...

vaginko......... ni vse tako kot ti pravišč... sorry

In zopet vprašanje, kje sem napisal, da je Čeferin dober ali celo najboljši......

dej prosim strezn se.. napisal sem, da so dobri odvetniki praviloma dražji....... Zdej pa analizirajmo, kaj od tega ti ne rarzumeš in kje si dobu Čeferina..

Vaginko........ osnove........ komuniciranja in razumevanja ti manjka.. očitno ti potem takem vse narobe zastopiš, kar se mi skoz bolj zdi iz posta v post...

ne mešam nič.. enostavno neki trdiš, nato ti napišem kje sem to napisal in zopet odgovarjaš neko tretje pitanje..

pol se pa pejt.....

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Dobro o tem sicer nisem na tekočem, je pa čeferinska odvetniška pisarna sestavljena iz kr nekej odvetnikov... tko da posploševat.... Primer Perič, je bil v glavnem izgubljen case....

Verjetno je pa Perič imel denar in to marsikateri odvetnik tudi zagrab... to je samo moje mnenje....

Pri Vegi, koker jest poznam zadevo je šlo za poravnavo in so slab biznis dobr prodal... V osnovi američani niso bli pripravljen na naš trg, kjer je vladal monopol in še dons tega niso vajeni, sploh v državah kot smo mi.....

Sigurno, pa američani niso šli praznih rok... to sem 100 procenten...

Veliko firm je ustanovljenih pri nas samo za pralnico in zato da propadejo.. naši uradi pa so itak nesposobni.. kot je naprimer urad za prep. pranja denarja.....

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
odvetniki se plačajo po tarifi oz če se zmeniš za procente, kaj ti tu ni jasno?
confused-1.gif
Čeferina je menil nekdo drug kot primer zato sem z njim nadaljeval jaz! Kar se tiče tvojega primera in vračila v prvostopenjsko obdelavo pomeni da je zadeva že na sodišču in tu ti arag ne pomaga kaj preberi pogoje!

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Citat:
vaginko je napisal
sem enkrat samo spraševal kako pa kaj in dobil konkreten odgovor na pm! Verjetno si mislil da za nasvet vprašam tebe? Hvala za pomoč in nasvet!
Pa tut pogodbe z odvetniki baje obstajajo, lahko pa si izbereš tut kakega po svoji izbiri, odvetniki pa se plačujejo po tarifah al kako že?

to je tvoj post.....

in zdej moj...

Citat:
Veliko odvetnikov pri odškodniskih tožbah ali pri poravnavi računa po procentu ne po tarifah......

in zdej tvoj post
Citat:
Vaginko meni
odvetniki se plačajo po tarifi oz če se zmeniš za procente, kaj ti tu ni jasno? Čeferina je menil nekdo drug kot primer zato sem z njim nadaljeval jaz! Kar se tiče tvojega primera in vračila v prvostopenjsko obdelavo pomeni da je zadeva že na sodišču in tu ti arag ne pomaga kaj preberi pogoje!

Zdej pa mene zanima kva teb ni jasn, a pozabljaš kr si prej napisal...
naj ti povem razliko, prej si trdil da je odvetnik plačan samo po tarifah.... zdej dodajaš procente...

s'tabo je resnično nekaj narobe......

Povedal sem ti iz prejšnega posta, da ni res, da se odvetniki plačujejo samo po tarifah.. Glede Čeferina... repliciraj potem tistemu drugemu ne meni...... Jest nisem dajal nikakršne primerjave Čeferinov, samo povedal sem, da so dobri odvetniki praviloma dražji...

Kr se tiče nadaljevanja postov drugih --Ti z drugim ne morš nadaljevat, ker še iz svojih postov ne znaš izhajat.... upam, da ti je vsaj to jasno.....

bumbar, druzga ne morm reč...

Nazadnje urejeno:

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
na tvoj nivo izražanja se pač ne bom spustil. Kar se tiče plačil odvetnikom ti bom dal za primer brezplačno pravno pomoč, (nudi država) kjer si lahko izbereš kateregakoli odvetnika v sloveniji in ta je plačan po tarifi tut če izbereš ..... (dodaj po želji)! se pravi da ni nič dražji kot je lahko!

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
jao, jao...

Pa kdo spet govri, kolk je kdo drag.........
pa kva je stabo.......

kdaj sem reku, da ni mogoče plačan po tarifi???

dej povej...

ne morem verjet, da si iz posta v post bolj zadet........

tvoje vprašanje v prvem postu je bil, kako so lahko odvetniki plačani razen po tarifah...
ti odgovorim

V drugem postu meni razlagaš da so lahko tudi procentualno in kaj mi ni jasno

Ti si totalka prfuknjen, resno...

potem mi pa nakladaš neki o brezplačni pravni pomoči...

člouk, pa kdo te kaj sprašuje............????

dej skolirej se

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Bomo zaklenili?

p.s. pri BPP si lahko izbereš samo odvetnika, ki je pristopil k BPP, torej ne vsakega... toliko mimogrede.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Citat:
zbereš kateregakoli odvetnika v sloveniji in ta je plačan po tarifi tut če izbereš ..... (dodaj po želji)!

Tud to ni res......

KAP............. ni pomoči... res ne!

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
očitno veš veš kot jaz tudi prav, si kdaj slišal odvetnika, ne tebe pa ne bom zastopal?
Čisto iz teme zato se ne bom več oglašal!

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Citat:
očitno veš veš kot jaz tudi prav, si kdaj slišal odvetnika, ne tebe pa ne bom zastopal?
Čisto iz teme zato se ne bom več oglašal!

bolje da se ne oglašaš, ker si z svojimi posti prou junfer....

Dejstvo je, da ti BPP nudijo samo odvetniki, ki so pristopili BPP in NE KATERIKOLI, KOT TI POSPLOŠUJEŠ, VSAKO STVAR NA TEJ TABLI....

Za tvojo smešno glavo primer zobozdravnika, kot zavarovanec greš lahko k zobozdravniku koncesionarju in ne k tistemu ki to ni..... tam si samo samoplačnik.....

ZDEJ KVA JE ZATE KATERIKOLI JEST IZ TVOJIH POSTOV VEČ NE VEM, KER ENKRAT PIŠEŠ ENO, DRUGIČ ME BOŠ PODUČEVAL RAVNO TISTO, KAR SEM TI NAPISAL...

CEKAR KVA ČEM REČ.......

in še enkrat tvoje kozlanje pavšalno, da se bomo razumeli:

Citat:

Vaginko je napisal:

na tvoj nivo izražanja se pač ne bom spustil. Kar se tiče plačil odvetnikom ti bom dal za primer brezplačno pravno pomoč, (nudi država) kjer si lahko izbereš kateregakoli odvetnika v sloveniji in ta je plačan po tarifi tut če izbereš ..... (dodaj po želji)! se pravi da ni nič dražji kot je lahko!

skratka komentirati tvoje shizofrenične floskule je nemogoče......

ne lapaj, če nimaš osnov, to sem ti že enkrat napisal... pa ne citiraj, če ne znaš citirat in odgovarjaj tistemu, kateremu odgovarjaš, ter ne dopolnuj uporabnikov, ker sam za sebe ne veš kva flancaš v svojih prejšnih postih....

Nazadnje urejeno:

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
kopirano iz zakona 29 člen!

Pravno pomoč po tem zakonu izvajajo odvetniki, ki so po zakonu, ki ureja odvetništvo, vpisani v imenik odvetnikov, in odvetniške družbe, ustanovljene po zakonu, ki ureja odvetništvo, ter notarji v zadevah, ki jih opravljajo po zakonu, ki ureja notariat (v nadaljnjem besedilu: odvetnik).

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Ej drgač se mi stabo ne da več ukvarjat...

29 člen pravi, samo kdo lahko nudi pravno pomoč..

in drugič skopirej ceu člen.....

"29. člen

Pravno pomoč po tem zakonu izvajajo odvetniki, ki so po zakonu, ki ureja odvetništvo, vpisani v imenik odvetnikov, in odvetniške družbe, ustanovljene po zakonu, ki ureja odvetništvo ter notarji v zadevah, ki jih opravljajo po zakonu, ki ureja notariat (v nadaljnjem besedilu: odvetniki).

Prvi pravni nasvet iz 25. člena tega zakona ter brezplačno pravno svetovanje iz prve alinee prvega odstavka 26. člena tega zakona lahko nudijo tudi osebe, ki brez namena pridobivanja dobička opravljajo dejavnost brezplačne pravne pomoči s soglasjem ministra, pristojnega za pravosodje.

Osebe lahko pridobijo soglasje iz prejšnjega odstavka, če izpolnjujejo naslednje pogoje, da:

– so registrirane v Republiki Sloveniji;

– po predpisih, po katerih so ustanovljene, lahko opravljajo dejavnost pravnega svetovanja;

– imajo sklenjeno pogodbo o zaposlitvi z univerzitetnim diplomiranim pravnikom oziroma pravnico z opravljenim pravniškim državnim izpitom ali da ima oseba sama tako izobrazbo;

– imajo ustrezne prostore in opremo za pravno svetovanje;

– s pravili delovanja zagotovijo ustrezen nadzor nad dajanjem pravne pomoči po tem zakonu;

– sklenejo zavarovalno pogodbo za zavarovanje odgovornosti za morebitno škodo pri svetovanju vsaj na najnižjo zavarovalno vsoto.

Število oseb, ki lahko pridobijo soglasje iz drugega odstavka tega člena, postopek za preizkus izpolnjevanja pogojev, natančnejše pogoje glede prostorov in opreme ter postopek za izdajo soglasja, pravila nadzora nad dajanjem pravne pomoči ter višino in način plačila za pravno pomoč in najnižjo zavarovalno vsoto iz prejšnjega odstavka podrobneje predpiše minister, pristojen za pravosodje, s pravilnikom.".

torej naj ti razložim, to pomeni kdo sploh lahko izvaja BPP..

VAGINKO NE SE SMEŠIT..... oz. sej si se že... popravljam...
again
and
again
.... never ending story

Nazadnje urejeno:

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
ti si bral to : U K A Z
o razglasitvi Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o brezplačni pravni pomoči (ZBPP-B) ,
Zdaj pa preberi še zakon in se ustavi pri 30 členu in ga počasi preberi da ga ne bom kopiral!

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
ja pa ti si začel stem členom...

Citat:
Pravno pomoč po tem zakonu izvajajo odvetniki, ki so po zakonu, ki ureja odvetništvo, vpisani v imenik odvetnikov, in odvetniške družbe, ustanovljene po zakonu, ki ureja odvetništvo, ter notarji v zadevah, ki jih opravljajo po zakonu, ki ureja notariat (v nadaljnjem besedilu: odvetnik).

..... pol pa drugič copy paste nared.. jes pa res ne vem od kje ti bereš......

Četudi prosilec predlaga odvetnika za izvajanje pravne pomoči, lahko pristojni organ sodišča za BPP z odločbo o dodelitvi BPP določi nekega drugega odvetnika....

evo tukaj je resnica..... kr se tiče BPP more organ najprej odobrit BPP predvsem moraš izpojevat premoženske kriterije.....

Odvetnik pa lahko tako pomoč tudi zavrne, ob tem zopet BPP dodeli drugega odvetnika......

torej ni katerikoli in tudi vsak ne more dobit BPP............ (govorimo pa o Državljanih rep. Slo in ostalih upravičecev)

tvoj post pa je bil.....

Citat:
Kar se tiče plačil odvetnikom ti bom dal za primer brezplačno pravno pomoč, (nudi država) kjer si lahko izbereš kateregakoli odvetnika v sloveniji in ta je plačan po tarifi tut če izbereš ..... (dodaj po želji)!

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
pa grema po tvoje:
Če pišem o zakonu pomeni da berem iz zakona in ne iz revije Nova.
O ekonomskih kriterijih nisem nič pisal ne vem zakaj jih naštevaš, ker o tem drugače govorijo drugi členi (prihodki, navarčevan denar, premičnine in nepremičnien...) O tem nisem pisal nič, ker mi rad kaj potem pod nos mečeš.
Odvetnik lahko pomoč zavrne to pa ne pomeni da si ga najprej ne moreš izbrat je res? Če odvetnik zaradi opravičljivih razlogov ne more prevzeti izvajanja pravne pomoči, navede poleg svojega imena in priimka še razlog, zaradi katerega ne more prevzeti izvajanja pravne pomoči.
O utemeljenosti razlogov odloča pristojni organ za BPP po predhodnem mnenju Odvetniške zbornice Slovenije oziroma Notarske zbornice Slovenije, ki je obvezujoče. Torej se lahko tut zgodi da te mora!
Tut o tem da lahko BPP dobi vsak nisem pisal jaz!
Drugače pa je to tema o ARAG pravni pomoči!
Še vedno čakam da me razkrinkaš o fakulteti?