Pravkar me je nekdo prek paypala nabrisal

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
se je meni zgodilo da ko sem bookiral hotele so klicali iz xyxyxyxyx cifre in je zraven pisalo newyork, tak da je možno da zraven piše

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.046
3.731
113
Če imaš android je za to verjetno kriv google, ker ima nekdo iz Sierra Leone tako številko. Mislim, da se da to izklopiti v nastavitvah.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Citat:
Uporabnik Mont pravi:
Nisem izpustil klic namerno. Zjutraj sem ga opazil.
Samo ko sem videl, da številke nimam v imeniku in vseeno piše "SIerra Leone" me nekako ni mikalo, da bi klical nazaj.

Kako pa je to sploh možno (da kar napiše sierra leone zraven)?

Saj te tipi ne zvonijo ravno do konca, toliko, da imaš zamujen klic. Njim ni v interesu, da se ti oglasiš.

Morda imaš bolj napreden telefon in pač pozna kode držav, ni slaba funkcija.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Telefon je Kitajec (Huawei ascend P6).
Samo očitno oni nekako skrijejo del številke (napisal sem pravo št.: (031) 313-491) in zgleda kot naša.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Sem malo pogooglal. Če ne bi bila 031 v oklepaju, bi me klicali iz finančnega sektorja gozdnega gospodarstva Maribor.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.265
1.400
113
Tudi meni je pred leti nek slovenček vdrl v paypal, zamenjal mail in poskusil nekaj prenakazati, vendar je paypal takoj to ugotovil, vse aktivnosti blokiral in me kontaktiral po mailu, da naj zadeve preverim, spremenim geslo itd. Tipa sem preko maila in googla našel in se je ob grožnji s policijo usral.

Grim

Pripravnik
8. jul 2013
137
0
16
Včasih pride do zmede zaradi tega, ker bi mi po ISO standardu morali za tričrkovno kodo države uporabljati SVN, uporabljamo pa SLO. Potem pa odvisno od implementacije. Ker SLO ni na seznamu, lahko vzame samo prvi dve črki in poišče tisto državo. SL je pa Sierra Leone.
Pri telefonih je sicer bolj logično, da vzamejo mednarodni del telefonske številke, ampak kaj pa veš kaj se v resnici dogaja v ozadju.
Kar sem hotel povedati je, da ni nujno, da te je klical nekdo iz Sierra Leone. Lahko te pa je. Morda ti je do sedaj neznani stric zapustil miljone.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik Mont pravi:
Telefon je Kitajec (Huawei ascend P6).
Samo očitno oni nekako skrijejo del številke (napisal sem pravo št.: (031) 313-491) in zgleda kot naša.

Sam ce bi te klicali iz tujine bi bila zraven se +386, oz. cifra iz kjer klicejo...

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.079
11.185
113
Citat:
Uporabnik Miikech pravi:
Tudi meni je pred leti nek slovenček vdrl v paypal, zamenjal mail in poskusil nekaj prenakazati, vendar je paypal takoj to ugotovil, vse aktivnosti blokiral in me kontaktiral po mailu, da naj zadeve preverim, spremenim geslo itd. Tipa sem preko maila in googla našel in se je ob grožnji s policijo usral.

in ti je dal 500 € odškodnine?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.197
6.990
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Poglej zadnje prijave, zamenjaj geslo, vklopi dodatno avtentikacijo.

In seveda, nikakor ne imeti enakega gesla kot za Gmail na drugih straneh (Facebook in podobno).
POnovno danes.
Geslo je samo za gmail.
Danes sem lahko preveril današnje prijave na laptopu. So samo moje prijave z mojega IP. (laptop + gsm). Kaj je dodatna avtentikacija. Gsm in varnostno vprašanje mislim da imam vpisano.
se telefonu kaj dogaja?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.197
6.990
113
pri taščici
Upam da ne.
Ker telefon mi ur v zgornji statusni vrstici dal trikotnik ki je potem zahteval geslo. Vendar gesla nisem ponovno vpisoval, pa sedaj Gmail normalni dela. Na gmailu ni videti med dostopi nič sumljivega. Prijave s kodo še nimam aktivirane, sem pa kodo prejle naročil in dobil na Sms.
Sumim da ga telefon nekaj serje, čeprav sem raje previden.