Pravilna izbira GPS naprave...

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Citat:
Uporabnik Drago pravi:
Citat:
Uporabnik Jodlar pravi:
24

hysterical-1.gif

In kaj je tu smešnega?

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Vprašanje se je glasilo:

Citat:
"Okoli zemlje kroži 24 gps satelitov. Nagradno vprašanje. Koliko jih lahko teoretično vidiš največ naenkrat? "

Sateliti niso geo-stacionirani, so prosto vodljivi. Upravitelj jih lahko teoretično pripelje vse zelo blizu enega k drugemu ...... In potem teoretično lahko iz ugodne točke na Zemlji vidiš vse naenkrat!

Vprašanje je res "tricky" !

EDIT: Dodano besedilo

Nazadnje urejeno:

ginekolog

1.300. registrirani uporabnik
1. okt 2007
585
7
18
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Jaz sem ga kar vzela oz. naročila. v imenu deda mraza, ker se sam na razne gadgete, do katerih imam tako veselje, ne spozna najbolje
smile-1.gif

p.s. sem pogledala tisti link z ebaya, pa ne vem zdaj a gre za q818 z 32 kanali ali z 51 kanali. po moje gre za prvega. saj za te kanale je itak vseeno, 32 čez glavo in preko dosti, ampak q818 z 51 kanali ima baje boljši MTK čip notri (razlika naj bi se pokazala predvsem pri počasnem gibanju, torej hoji ali prisilnemu počasnemu kolesarjenju, recimo po celovški). samo opozorim, ker enkrat ima ta prodajalec napisano z 51 kanali večinoma pa z 32.

Prav imaš, hvala za opozorilo. Verjetno res prodaja stareše verzije čipov. Bom raje vzel tega, nova verzija, za 50€.

http://cgi.ebay.co.uk/Holux-M-...1QQcmdZViewItem

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
12 ih je nad severno poloblo, drugih 12 pa nad južno. Misliš, da v Avstraliji ne potrebujejo navigacije
grims-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
Če se vrnemo k temi...

Malce sem bral review-e in sem našel enega, kjer se govori da je MTK boljši od SIRF III.

Ima kdo izkušnje glede tega?

ginekolog

1. okt 2007
585
7
18
prebral sem enih 5 testov... in dejansko je MTK z novim firmwareom (več kot v1.92) bolši od sirf III v vseh pogledih. Sprejema več satelitov in manj porabi. Star firmware pa ima težave pri hoji ali statični navigaciji, ker bi naj malo skakal. In tile ko imajo oznako "51 kanalov" bi naj imeli nov firmware.

matj

Pripravnik
5. nov 2007
59
0
6
ksz

ne gledat kolk kanalov lahko obdeluje. to je čista nategancija. 6 al pa 10 je čist zadost. četudi bi lahko lovil iz 25 satelitov signal na 2 frekvencah je to 50 kanalov...

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.927
6.558
113
jah, saj sem rekla, da kar se kanalov tiče, je to čisto vseeno. gre pa se za to, da lahko tako na lahek način ugotoviš, kakšen MTK čip je notri. Če je novejši in boljši, potem se naprave hvalijo z 51 kanali.

kvark22

2100. registrirani uporabnik
18. dec 2007
5
0
1
Hoj!

Je stevilo kanalov edino merilo za firmware ali se da to kje drugod videti? Sam se namrec ogrevam za nakup BT GPS loggerja i-blue 757 pro pa ima "samo" 32 kanalov. Podatka o novem FW pa nekako ne najdem pa me zanima ce kdo mogoce ima ta sprejemnik ali pa vsaj ve kaj se nahaja v njem.
Poleg tega prosim za kaksen nasvet v kolikor bi se nahajal notri star FW, kaj kupiti. Rabim BT sprejemnik+logger, vecinoma za planinarjenje, ki bo omogocal prenos loga preko BT na dlancnik.

Lp, Matej

CDS

Pripravnik
17. nov 2007
430
4
18
Ljubljana
www.cassettedeck-service.com
Jest mam Royal Tech...k pride zraven SE P1i....in BT-Q818. Jaz sem opazil samo razliko v tem, da ko stojim pri miru in imam BT-Q818, se še zmeraj "premikam" levo/desno/naprej/nazaj....nisem pri miru...medtem ko pa z uni Royal Tech-om....sem pri miru. Vse ostalo enako dela.

ginekolog

1. okt 2007
585
7
18
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Če se vrnemo k temi...

Malce sem bral review-e in sem našel enega, kjer se govori da je MTK boljši od SIRF III.

Ima kdo izkušnje glede tega?

Testiral sem sirf III BT in MTK holux 1000 . Pri hoji sem opazil, da sirf takoj zazna hitrost 0, ko sem se ustavil, mtk še je malce skakal (0,1 km/h). To pa pravzaprav edina slabost, ki sem jo našel, v vsem ostalem bi naj bil mtk boljši (sodeč tudi po testih).

Tule pa imaš top forum na to tematiko. http://www.gpspassion.com/forumsen/

kvark22

2100. registrirani uporabnik
18. dec 2007
5
0
1
Hoj!

Se vedno brez uspeha iscem podatek o firmware na "iblue 757 pro" (mtk cipset).
Ce je kdo kje zasledil ta podatek, naj ga prosim deli z mano.

Lp, Matej

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Spuščam se v področje navigacije s pomočjo notebooka. Potrebujem pa receiver. Zanima me, če so naprave iz spodnjih linkov ravno to kar potrebujem?
http://cgi.ebay.de/NEU-SiRF-II...1QQcmdZViewItem
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=200190100001&ssPageName=STRK:MEWA:IT&ih=010

Zanima me tudi, če je potrebna še kakšna dodatna plačljiva programska oprema, da bo to vse skupaj spodobno delovalo. Za začetek imam v planu notebook + receiver + Telefonski imenik Slovenije , kasneje bom poskusil še za tujino z nekim drugim programom (predvsem Avstrija in Nemčija).

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.927
6.558
113
če imaš na notebooku bluetooth, bi bilo p moje smotrno misliti tudi na bluetooth GPS receiver. bolj praktičen, brez kablov, lahko ga daš v žep, kaki predal v avtu, ni treba da visi tam od laptopa stran. poleg tega ga lahko uporabiš tudi drugje - npr na telefonu ali dlančniku, medtem ko je usb omejen pač na naprave, ki podpirajo usb - računalnike.