Praska s ključem na avtu pred blokom

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Zadeva gre takole:
pred nekaj leti sem se preselil v blok, imam garažo za en avto, drugi je zunaj pred blokom. Pred cca. 2 leti je ženo napadla ena stara iz sosednjega bloka, da nima kaj tam zunaj parkirat in da ji bo avto spraskala in gume prebodla.
Takrat sem se šel jaz takoj s staro pogovorit v stilu, da naj si ne jemlje pravic v svoje roke, takrat je tudi zvedla kdo so moji starci (stara jih namreč osebno pozna) in zadevo sem takrat brez policije dokaj uspešno rešil (vsaj tako sem mislil). Od takrat dalje je bil ženin avto v garaži, moj pa zunaj pred blokom.

Do tega vikenda vse lepo in prav, jaz sem bil 4 dni na službeni poti, žena pa je pustila svoj avto samo eno noč zunaj pred blokom (in ne v garaži kot zadnji dve leti) in glej ga zlomka, lepa rajsa s ključem čez prednjo havbo.

Blok ima par stopnišč, pred blokom je dovozna cesta in slednja ter tistih nekaj parkirišč je vse v lasti občine. Nikoli ni bilo razdeljeno kdo lahko kje parkira, je pa načeloma dovolj prostora za parkirat, to neuradno parkirišče kot tudi tisto na ulici je seveda brezplačno.

Vprašanje pa je sledeče: kaj na naredim, razen da grem na policijo prijavit škodo?
Skoraj 100% sem, da je rajso naredila taista stara (je tudi drugim, obiskovalcem, lepila listke, da je to privat parkirišče), ampak dokazat ji seveda ne morem.
Ali pustim vse skupaj pri miru, spomladi uveljavljam kasko in ob morebitnem ponovnem parkiranju pred blokom žena čaka novo rajso? Naj staro malo vprašam po zdravju? Ste imeli sami kdaj tak primer, kako rešit tako zadevo?
Stara ima svoj avto, vendar v garaži, tako da zob za zob izvedba odpade, je pa res, da živi v pritličju direktno pred temi parkingi.

In da, še vedno obstaja 1% možnosti, da je rajso naredil kdo drug, čeprav nekih sovražnikov z ženo nimava, ker nisva glih konfliktni osebi.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.515
1.107
113
Obišči stran
Grozit ji ne, te bo prijavila in boš imel samo štalo.

Lahko pa ji lepo rečeš, da imaš posneto ka je naredila in da pač ji daš možnost, da se sama prijavi na policijo, v nasprotnem primeru posnetek odneseš tja sam
wink-1.gif

Boš videl, kako bo reagirala.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Staro povrašaj, če je slučajno kaj vidla, kdo je ženi haubo popraskal (ko ima stanovanje nad parkiriščem). Vprašaj še druge sosede, da ne bo stara mislila, da jo kaj obtožuješ, ker se bo takoj postavila v obrambni položaj. Predvsem pa ne obtožuj, vprašaj na lep način in čistko bajdvej.
Uveljavi kasko.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Hm, tole s posnetkom je tud iz trte zvito in se lahko grdo zakomplicira.
Kaj pa če je prasko res naredil nekdo drug in potem stara mene prijavi, da jo nadlegujem?

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Staro povrašaj, če je slučajno kaj vidla, kdo je ženi haubo popraskal (ko ima stanovanje nad parkiriščem). Vprašaj še druge sosede, da ne bo stara mislila, da jo kaj obtožuješ, ker se bo takoj postavila v obrambni položaj. Predvsem pa ne obtožuj, vprašaj na lep način in čistko bajdvej.
Uveljavi kasko.
To sem tudi sam nameraval narest ja.

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
Škodo prijavi na policiji in povej, da ti je ta ženska grozila, da bo spraskala avto potem se bodo že oni pogovorili z njo.
Seveda te bodo policaji vprašali zakaj nisi prijavil grožnje.

Pred pol leta so tudi meni spraskali haubo in celo levo stran, uveljavil sem kasko in ob naslednjem zavarovanju sem ostal v istem premijskem razredu.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Ma te tstari, sploh v kakih starejših blokih so prov bolani in so skor tko kot nadzorne kamere...vse majo pod kontrolo, nič jim ne uide, v vse se utaknejo
stupid-1.gif
. Dobr da nisem več v takem bloku.

Jaz bi naredil prijavo na policijo.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.438
6.952
113
Niso samo starci, to je fenomen starih blokov s premalo parkirišči. Jaz sem v istem bloku živela od rojstva, ko sem si kot študentka omislila drug avto (starega so vsi poznali), sem v parih dneh pridelala prasko. Nekdo je pač mislil, da je avto od nekoga, ki ne živi tam. Seveda se je hitro razvedelo kdo je kdo, čigavo je kaj in od takrat je mir. Zdaj ne živim več tam, ko bom pa spet menjala avto, bom pa za brisalce listek obesila, od koga je in sem sigurna, da ne bo problemov. Hočem reči, da je treba biti previden s staro. Če je enkrat zaradi tega že bil konflikt, zna biti, da si je zapomnila, čigav je avto in ga ni ona spraskala, ker ste "njihovi". Ker se je pa 2 leti v garaži skrival, ga je nekdo tretji opraskal, ki tega pač ni vedel.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik asko pravi:
Ma te tstari, sploh v kakih starejših blokih so prov bolani in so skor tko kot nadzorne kamere...vse majo pod kontrolo, nič jim ne uide, v vse se utaknejo
stupid-1.gif
. Dobr da nisem več v takem bloku.

Jaz bi naredil prijavo na policijo.

Mah, vidijo vse kdaj je kdo šel, s kom, kdaj je prišel... A ko ima nekdo popraskan avto, spraznjene gume, vlom v kletni boks itd. pa nikoli nič ne vedo
stupid-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Samo kaka glupa logika je to (mislim starcev, ne tebe), kaj pa če ti nekdo pride na obisk in je pri tebi od jutra do večera? Se boš mu moral na koncu zvečer opravičevat za prasko čez cela vrata?

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Pridem pred blok z novim avtoma pa začnem trobit ko zmešan, da bojo ja vsi vedli, da je to domači avto.Če pa to nebi pomagalo , pa bi starce začel strašit z woodoo.Pa me naj prijavijo lol

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.438
6.952
113
Zato pa čakajo par dni... enkrat prideš na obisk, parkiraš večkrat pa si se pa navadil park plac krasti... ironija je, da to počnejo najbolj tisti, ki avtomobila sploh nimajo, ampak ker je lastnik stanovanja, si ga pač lasti, kot da je njegov.
Ko pride do parkirnih mest pred bloki, gre na nož. Tukaj odpove vsa zdrava pamet in vsa spodobnost.

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
ksz

Pri nas imamo pa šerifovskega hišnika. Ki pa je izgleda tipična peechka, saj teži le stanovalcem, medtem ko obiskovalcem bližnjega lokala, ki parkirajo na parkirišču bloka, ne upa nič. Mogoče ima to kaj opraviti z dejstvom, da so obiskovalci lokala večinoma žešæi momci, koji voze jebaæka nemaæka kola
grims-1.gif

Sicer sem uspel rešiti problem preko upravnika, ampak sem resno razmišljal, da bi začel furat žešæi stil ... like "A je kak prob£em?"
evil.gif

Je bil pa enak problem, 2 avta, od tega eden v garaži, eden zunaj. Tisti zunaj je bil včasih tudi po cel teden parkiran na istem mestu (ker se ga ni rabilo) in sem dobival dvignjene brisalce ter razne listke - na srečo nobenih prask.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.433
3.820
113
davorinm.wordpress.com
Po opisu sodeč zgleda, da sva soseda. Tudi jaz se kregal s sosedo, češ da nimam tam kaj za parkirat (javni prostor, ni od bloka)...so mi vzeli zadnji brisalec, enkrat naredili raso po vratih, enkrat gumo spustili. Sem klical policijo in je pač zapisal...drugega ni mogel.

Sem bil pa takrat tok jezen, da če bi koga dobil pri dejanju bi se mi snelo.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Polom ji vse rože kar jih ma
evil.gif
Grem v naslednjih dneh k njej na informativni pogovor, pa potem poročam o morebitnih nadaljnjih ukrepih.
evil.gif