pralni stroj

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Candy je res en velik jajc. Na vseh področjih. Pralni stroji, kuhinjske naprave itd.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.253
329
83
Citat:
Uporabnik ergo pravi:
Hm, bom prečekiral. Koliko pa kaj pije štroma in vode?
A klasa je. Prečekiraj. Aja, če ga boš kupoval v GA je precej drag. Če si iz Lj pojdi proti Črnučam, malo naprej od Ježice imaš železniško progo in potem je savski most. Takoj za štreko še preden zaviješ na Nemško cesto iz smeri centra imaš na levi eno gostilno, pred njo pa še en Candy servis. Jaz sem ga tam pri takojšnjem plačilu dobil za dobrih 100 ojrov ceneje kot v GA v akciji.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
Sami smo mi doma delali primerjavo med centrifugo 1.200 (mama, Bosch) in našo 1.600 (electrolux)...ker smo k mami nosili sušit cote, pa takole na otip praktično nisi opazil razlike...v smislu da bi bilo perilo na 1.600 obratih bolj posušeno (ter bi posledično sušilec manj pokuril)....tudi pri količini ujete vode v posodi (kondenz pri sušenju) se ni poznalo.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Ja se strinjam.
Nisi prvi, ki je to napisal. Naši imajo doma AEG-ja s 1400 obrati in mami pravi, da jih redko rabi, razen če da notri kakšne večje stvari (rjuhe, deke). Drugače pa vglavnem ožema na 1200 Zato sem tudi napisal, da se več kot 1400 ne rabi. Kar je več se itak samo hitreje vrti, ovije pa ne kaj bolje.

lp

lp

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.253
329
83
Citat:
Uporabnik Samojed pravi:
Če res nima jermena (kar sicer močno dvomim in tudi ne vem zakaj bi to bila prednost) je tak stroj lahko velika jeba ko kaj crkne. Hitro prideš do točke ko ti javijo da se določena reč menja samo v kompletu s pol drobovja stroja.

Sam bom verjetno izbiral med bosch in gorenje robo, vsaj tako mi je svetoval en serviser, ki popravlja zadeve (s.p. servis, ne pooblaščeni od ene znamke).

Samo dva detajla bi izpostavil:
1. A se boš sekiral pri 5-letni garanciji če kaj crkne?
2. Če boš kupil Gorenje za 600+ EUR (višji rang) si med lastnostmi preberi "motor z inverterjem" - no to je bilo mišljeno. Jaz samo povem da lahko prideš pogledat. Ko vrti boben (ne centrifuga) slišiš samo padanje cunj iz vrha proti dnu bobna, motorja pa ne - fascinantno če mene vprašaš.

Saj ne silim nikogar, povem samo da je imho best buy - opereš 9kg (pri 4članski familiji z majhnimi froci kjer prereš raktično vsak dan je to zakon), AAA klasa, zaenkrat dela brezhibno in tiho.

Nazadnje urejeno:

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.616
716
113
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Sami smo mi doma delali primerjavo med centrifugo 1.200 (mama, Bosch) in našo 1.600 (electrolux)...

Je premer bobna enak?

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Ni ravno problem pljunit še nekaj zraven.
Kako pa se obnese miele? Čujem same pohvale.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
oba stroja 7 kg ....zdaj kakšen je pa točen premer bobna pa pojma nimam (kvečjemu da je v electroluksu večji, ker ima tudi funkcijo sušenja in so mogoče tudi boben temu prilagajali..čeprav dvomim).

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Berem tele poste, ker sem tudi sam pred nakupom pralnega stroja .. in se vam moram včasih kar nasmejati ..

Vsi bi neke "industrijske" stroje .. z možnostjo pranja 10kg perila .. pismo, a nimate treh gat, pa treh parov nogavic, da morate pravi vsak dan??

1400 ali pa 1600 ali pa 2456 obratov .. Ej, tile naši stari stroji perejo z veliko manj obrati, kot se zdaj prodajajo, pa noben stroj ne opere perila slabo ..

Gorenje, Candy, Miele, Bosch .. Kajjazvemkajše .. Lahko kupiš najboljši Hoover, pa ti bo crknu po letu dni .. lahko kupiš pa najslabši Candy, pa ti bo delal 15 let ..

Poleg tega pa cena ni odraz kvalitete. Marsikdaj mora kakšna "no-name" firma narediti veliko boljši stroj kot neka znana firma .. in to potem prodati za veliko manj denarja ..

Trenutno smo še tričlanska družina in peremo v povprečju 2x na teden v 5kg stroju za 100€ .. Ne, ne hodimo okoli cel teden v istih stvareh
wink-1.gif
Ne vidim potrebe, da bi ob nakupu novega moral kupiti 1400 obratov, pa za vsaj 9kg perila .. potem pa se še cenkal za popust 20€, da bom zanj plačal samo še "860€"!

Kaj hočem povedati? Ne nasedajte vsem inovacijam! Pa cenam in popustom. Kupite tisto, kar potrebujete. Za enega je to Candy za 150€, za drugega pa Hoover za 1500€ .. NIkakor pa vsi ne potrebujemo istega z neko hudo zadevo namesto bobna al kaj je že .. Zakaj bi nekdo imel čisto tih stroj, če ga ima pa v kleti, kjer ga nihče niti ne vidi, kaj šele sliši? Pa saj nimate pralnih strojev v dnevni sobi! .. Če se pa malo sliši, pa tudi ni tako grozno, da bi bilo vredno dati 200€ več, da ga ne slišiš ..

Nekateri ste/smo res razvajeni glede določenih stvari.

Zdej me boste popluval, ampak na koncu je res, kar sem napisal.

Tudi vsi ne potrebujemo thee latest and thee best PC, da greš lahko na net
wink-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.120
4.090
113
Dej pusti boljši polovic pranje in se ne oglašaj tukaj!
evil.gif

Si že kdaj probal prat kaj večjega v stroju npr.? Ko mi zbašeš in opereš kovtr (prešito odejo) v stroj z bobnom za 5 kg ti bom čestital. Isto je s kakšnimi bundami, jaknami itd. v 5 kg ne spraviš nič. Da ne rečemo da je bolj ekološko prat enkrat na teden 8kg kot pa dvakrat na teden 5 kg.

Glede centrifuge pa tako, stvar uničuje cunje kot recimo "kuhanje", in se je temu pametno izogibat. Ampak pozimi ni lepšega kot dat centrifugo na 1400 rpm in dobiš ven skoraj suhe cunje. Tudi če imaš sušilni stroj (kondenzacijski) je ceneje (ekološko) če zavrtiš cunje na max. v pralnem stroju in potem samo dosušiš.

Koneckoncev če si nezahteven je še najbolje prat na roke; najlepše se opere in najmanj časa vzame!
cheer.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik ergo pravi:
Ni ravno problem pljunit še nekaj zraven.
Kako pa se obnese miele? Čujem same pohvale.

Miele je razred zase, razen osnovni model brez satastega bobna. Ko kupiš Miele, kupiš z namenom, da zaključiš zgodbo o pralnem stroju za vrsto let, samo to bom rekel !