Citat:
Uporabnik sevlje pravi:
Jah potem pa bolje, da nehamo tiščati nekam, kamor se ne sme
No glede pralnega stroja in lastnih izkušenj. Pri nas imamo sedaj kakšna tri leta Gorenjevega in moram reči, da smo popolnoma zadovoljni z njm. Peremo približno 10-15 na teden in do sedaj je bil samo en problem. Sicer ne vem kaj, samo vem, da smo zvečer ugotovili, da nekaj ne štima, zjutraj sem poklical serviserja, ki je še isto dopoldne prišel, rezervni del je imel s sabo, ker sem mu uspel kar dobro razložiti kaj je narobe in stvar zamenjal. Se pravi smo bili brez pralnega stroja samo eno noč.
In to je zame prednost, ki jo vidim v Gorenje v primerjavi z drugimi aparati.
lp
Imam pralno-sušilni stroj Candy (sušil je bolj redko). Kupljen je bil septembra 1990 - se pravi je star 18 let! Količino pranja si lahko predstavljaš, če ti povem, da je družina že 10 let 5-članska in da smo leta 1991 oprali precej plenic (Pamperske so bile šele na začetku).
V vsem tem času sem enkrat razdrl črpalko in z mastjo namazal tesnilo, ker je škripalo. Drugič sem zamenjal plastični nastavek pri filtru - poškodoval sem ga sam.
Ja, danes je stroj že malo zmahan - jermen vsake toliko časa zaškripa, vrata nimajo več plastične obrobe (je počila), nosilec za gumbe je polomljen, po 14 letih je odpadel gumb za nastavitev temperature. Ampak stroj dela. Tesnilo pri vratih je še vedno originalno.....
Pomivalni stroj, ravno tako letnik 1990 (sedaj veste kdaj sem se poročil
) še vedno dela. Res je že močno zmahan (mikrofilter, vetrnice, plastika na vratih itd.), če se nebi drugo leto selil, bi ga zamenjal. Ta stroj je serviserja videl 2x - enkrat, ko se je "precvikala" žica, ki vodi do komand na vratih (šparanje na kablu - od tedaj - 12 let, ker je kabel silikonski ni nikakršnih težav več), drugič je šel dozator za prašek. Serviser je prišel naslednji dan - nobenih težav s servisom.
Hladilnik - Gorenje - ja uganili ste, star 18 let - serviser ga je v drugem letu obiskal 2x - prvič je (brez potrebe) menjal termostat, drugič (zaradi enkaih simptomov) plin. Hladilnik še vedno ne dela tako kot mora, ampak smo se že navadili. Led se v hladilniku nabira, kljub funkciji "brez nabiranja ledu"
TV - 1991 - Gorenje - pripeljal domov in ugotovil, da je zadnja stran tako zamaknjena, da niti antenskega kabla ne morem vtakniti, menjava naslednji dan. 2x je ob poletnih nevihtah skurilo TTX kartico (ostalim TV-jev v hiši ni bilo nič, niti računakniku). Vratca za ročno upravljanje so odpadla po 2 letih, v 16 letih sta šla 2 daljinca...
Štedilnik - Gorenje samostoječ kombiniran, širina 50 cm - žena čisti štedilnik z običajnim čistilom in "počisti" še vse oznake na gumbih
Hladina omara - Elektolux - 7 let - sploh ne vem, da je - samo dela (1x letno je očiščena - not by me).
In zakaj natančno naj bi se sedaj odločal za Gorenje? Ker je slovenska znamka? Ker ga v Sloveniji kupim dražje kot v Avstriji? Ker bo serviser takoj pri meni (hej, tudi Candyjev je bil)