Pralni stroj

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.003
-1.289
113
Katerega priporočate, cena okoli 600 do 700 EUR, razen
tega.
20945-pralni_stroj_(wa64163).jpg

Fiatista

Pripravnik
1. sep 2007
670
0
16
Tudi jaz ne vem, zakaj ta ni dober, lahko npr. vzameš kakega Boscha (najbrž te skrbi znamka, kao Gorenje ni kvaltetno - res je neka razlika, ampak spet vprašanje kolikšna dejansko) in doplačaš za podaljšano garancijo (zaneslivi stroji, ampak če gre kaj naroe zna biti drago, zato podaljšana garancija). Vem da v Bigbengih imaš to opcijo, poleg tega zastonj dostavijo (celo postavijo ti ga v stanovanje kamo češ) in odsluženega revčka odpeljejo. Kaj te češ lepšega
cheer.gif
!

Nazadnje urejeno:

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
pri nas imamo gorenje.. podn.. res da je mogoče mal bolj trda voda, samo 2gorenja obakrat v 1/2 leta šel ležaj.

sosed pravtako, frend ma boscha dela bp.

potem TV gorenje... 1leto so se začeli kr eni kvadratki delat... no smo mel povn kufr gorenja.. se fotr še zmrzovalno omara sprav kupt seveda od gorenja ker je slovensko.... no ta dela..

mene je gorenje razočaral, lahko da smo samo osamljeni primer....

smo pa mel pr mami en no name pralnistroj pa je delal brez problemov..

lp x5x

Nazadnje urejeno:

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.003
-1.289
113
Citat:
Uporabnik MG3 pravi:
1x bosch---ta mi je crknil prej ko v letu dni
ne-ne-1.gif

Situacija na kratko:

Crknil pralni stroj, ki je na sliki zgoraj. Pride serviser in še nekaj poškoduje. Zahteval sem denar nazaj (stvarna napaka in ne garancija) in so mi odobrili (pred pol ure - klic servisa). Ker so me prijetno presenetili (in kot vidim, crkne lahko tudi Bosch), sem se kljub temu odločil, da mi pripeljejo novega, isti tip. 5 letna garancija po mojem začne teči znova.

Upam da mi ga kmalu pripeljejo in da bo opravljal svojo funkcijo.

Hvala vsem za info.

Lep pozdrav!

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Pri nas je že od nekdaj candy, pa polek enega servisa (crknil senzor za vodo) ni bilo drugih problemov. Ta ki je zdaj, dela že nekje tri leta, prej smo imeli pa enega vsaj 15 let (verjetno še kakih 5 več, ampak se ne spomnem).

lp
Peter

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Naš Gorenje pralni stroj je letos crknil pri starosti 18!!! let. Kupili smo novega, prav tako Gorenje seveda, model WA 64163. Zaenkrat zelo zadovoljni - stvar je zelo tiha, baje (
grin1.gif
) pa tudi preprosta za uporabo in dobro opravi delo.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Uf, naš rekord ima mama, ki ji je stroj začel nagajat po nekje 25letih. Je bil pa nek italjanski, je še delal, samo centrefuga je nekaj štrajkala (verjetno kriv programator), pa sva ga z očetom ravno lani zamenjala za candy se mi zdi. Na začetku sploh ni upala sama prat, čeprav je pol tišji in ima še enkrat več obratov
grin1.gif

Se pa pozna pri izdelavi... ko sva nesla gor novega je šlo brez kakšnih naporov, tistih 60kg, itq
grin1.gif
- je bil pa cel projekt tistega ven spravit, ker je bil pa masa...se je zdel še enkrat težji.
Je pa škoda, ker smo en teden po tistem, ko je šel na odpad opazili neko akcijo za najstarejši delujoč pralni stroj - bi ga mogoče še popravla.
grin1.gif

lp
Peter

alcazar

Pripravnik
3. sep 2007
878
19
18
Slovenia
No če bi ga tile popravli, bi najbrž gladko zmagali:

Citat iz te teme.

No čisto tako za info: po 35 letih uporabe nam je predvčerajšnjim crknil Miele pralni stroj. Gre za prvi model z 900 obrati. V 35 letih smo menjali samo tesnila in ležaj. Žehtal je pa za 8 člansko družino, tako, da ni mu bilo prizanešeno. Smo ga poslikali in poslali sliko in zahvalo v Miele za tako mašino. Aja, sesalec, ki je bil istočasno nabavljen pa še sedaj dela. Mislim, da veste kaj si mislim o Miele strojih. Definitivno so vredni enkrat višje cene. Konec koncev se jih enostavno splača nabaviti.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.259
1.891
113
tudi sam osebno ne bom nikoli kupil Gorenje..ker imam same slabe izkušnje z njimi (stroji na splošno), pa ko malo pogledaš okoli kdo ga ima sameokvare....

sestra in mat imata obe Bscha..načeloma čisto OK, le kar me blaznomoti pri njemu, je to, da pri centrifugi prav nadležno piska (ležaj) in to piskanje nikakr ne ustreza glasnosti, ki jo navajajo.

Drugače pa...doma ima va z ženko Candyja (10 let starega še zapakiranega, sva začela uporabljati pred 6 leti...torej ima sedaj od oka 15 do 17 let), in moram rečt da glede na to kolikor se zlije gnoja na to znamko prav presenetljivo dobro dela...tudi mama je doma zamenjala Candyjev stroj (za Boscha) ki je brez okvare delal 15 let...podobne izkušnje so s pomivalnimi..lani smo zamenjali (candyja) 15 let starega...tudi ni crknil v tem času - šel je noter spet Candy.

Osebno pa se mi zdi od znamk precej dobra stvar AEG.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.205
1.371
113
Nemreš Miele primerjat z Boschem ali Gorenjem
to je popolnoma drug razred...

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.501
1.092
113
Da ne boste preveč pljuvali po Gorenju. Pri nas imamo takorekoč vse gospodinjske aparate od Gorenja. Vse za pohvalit. In kar kupimo novega, najprej pogledamo za Gorenjem. Pa naj bo to pomivalni, pralni, sušilni stroj, štedilnik, televizor, skrinja, itd...

In ko je že govora o pralnih strojih. Nam je le 2x crknilo stikalo pri vratih. Strošek minimalen.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.654
5.843
113
Najbolj smešno se mi zdi kako pljuvate po Gorenju in hvalite Bosha. Dejstvo pa je da oba koncerna dobro sodelujeta med seboj in si kar nekaj sestavnih delov tudi delita. Pravtako si delita znanje in razvoj. Tako da bi na koncu sklepal da sta obadva ali dobra ali slaba.
Pri nas se že dolgo uporabljajo Gorenje aparati in pri vseh (pečice, pralni stroji, hladilniki itd) ni bilo nobenih problemov. Mogoče so se nove serije poslabšale, pa vendarle če ponujajo 5 letno garancijo ni razloga za kakršenkoli preplah.
Osebno pa sem malo skaptičen do teh pralnih strojev z 1600 obrati. Tukaj se mi pa zdi razumljivo da bi lahko kdaj crknil ležaj na bobnu, ker je to kar velika hitrost.
Spet se pa je treba vprašat če resnično potrebuješ teh 1600 obratov. Moja ženska naprimer iz deklariranih 1000 obratov celo zmanjša na 800 ker pravi, da se perilo preveč zmučka. Če citirm njene besede: "Sonce lahko posuši perilo, likat ga pa moram jaz!".
Sedaj sma kupila novo kohinjo in vsi aparati so naročeni Gorenejvi. Če bodo kaki problemi se bo videlo čez čas, ko bo ta tema že zamrla. Če pa res bodo problemi, jih bom pa z veseljem objavil in poročal. Za enkrat pa nimam slabih besed čez Gorenje.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Določen model pomivalca se razlikuje samo po napisu. Na enem je Gorenje, na drugem Bosch. Identičen stroj, narejen v isti tovarni. Torej če verjamete da je bosch veliko boljši, potem kar.