Najbolj smešno se mi zdi kako pljuvate po Gorenju in hvalite Bosha. Dejstvo pa je da oba koncerna dobro sodelujeta med seboj in si kar nekaj sestavnih delov tudi delita. Pravtako si delita znanje in razvoj. Tako da bi na koncu sklepal da sta obadva ali dobra ali slaba.
Pri nas se že dolgo uporabljajo Gorenje aparati in pri vseh (pečice, pralni stroji, hladilniki itd) ni bilo nobenih problemov. Mogoče so se nove serije poslabšale, pa vendarle če ponujajo 5 letno garancijo ni razloga za kakršenkoli preplah.
Osebno pa sem malo skaptičen do teh pralnih strojev z 1600 obrati. Tukaj se mi pa zdi razumljivo da bi lahko kdaj crknil ležaj na bobnu, ker je to kar velika hitrost.
Spet se pa je treba vprašat če resnično potrebuješ teh 1600 obratov. Moja ženska naprimer iz deklariranih 1000 obratov celo zmanjša na 800 ker pravi, da se perilo preveč zmučka. Če citirm njene besede: "Sonce lahko posuši perilo, likat ga pa moram jaz!".
Sedaj sma kupila novo kohinjo in vsi aparati so naročeni Gorenejvi. Če bodo kaki problemi se bo videlo čez čas, ko bo ta tema že zamrla. Če pa res bodo problemi, jih bom pa z veseljem objavil in poročal. Za enkrat pa nimam slabih besed čez Gorenje.