Pralni stroj

pazok

Pripravnik
10. apr 2008
580
10
18
Moje izkušnje z Gorenjem:

Pralni stroj star 15 let,zamenjal samo stikalo vklopa in tesnilo na vratcih
zmaga.gif

Hladilnik star 6 let....dela brezhibno
cheer.gif

Clancy

Majstr
20. avg 2007
835
400
63
Še moje izkušnje z Gorenjem.
V sedmih letih dvakrat šel glavni ležaj. Enkrat v garanciji, drugič izven garancije (menjal sam), vodna črpalka (popravil sam), nekajkrat se je programator kar naenkrat zavrtel na konec in ni opral perilo, tako, da lahko pričakujem odpoved. Kar pa je najhuje je, da močno rjavi.

Z ženo imava v planu, da ga zamenjava. Ciljava pa na LG-ja za okrog 500€.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.828
113
Gorenja so danes odpeljali... Star cca 10 let, crknil dosedaj trikrat, prvič se je nekaj zaštekalo, drugič je šla pumpa in čez par tednov še "elektronika", kar ga je dokončno pokončalo.

Glede na dobre izkušnje z Boschem (pomivalc dela že 10+ let brez kakršnihkoli težav) smo zdaj vzeli enega za 500 eur (to imajo zdaj po celi slo znižano na 500 eur - model mislim da je neki MAXX 7 Football Edition). Ima 7 kg, 1200 obratov, navadni motor, klasika skratka. Upam da bo dobro delal (zdaj ko je doma dojenček je non-stop v pogonu). Gledali smo tudi enega LG-ja z inverterjem za podoben denar, a je res oguljen model (še displaya z prikazom trajanja pranja nima) in pa enega Electroluxa ki je manjši, a hitrejši (1400 obratov), ki bi nam bil verjetno premajhen.

Gledal sem tudi Bosche z inverterjem, a so takoj 800+ eur in gleda ne to da je v kurilnici in ne moti nikogar se mi ni zdelo vredno dodajati toliko.

P.S.: kar se tiče Gorenja: ne enem seminarju nam je direktor nabave Gorenja svetoval da so se morali z materiali prilagoditi turkom,kitajcem in ostalim. Da so torej zavestno zmanjšali kvaliteto da so ostali konkurenčni (uporablja se načelo: ravno še dovolj dober - to se pravi verjetno za tistih 5 let kar je garancije + par let še morda bonusa)

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
No da še sam malo napišem o pralnih strojih.
Najprej o Gorenju. Prva stvar, ki je za omenit je ta, da se njihovih pralnih strojev proda daleč največ. Zato je tudi največ napak. Ker če Gorenje proda 200 enih strojev, Samsung pa 10 in jih crkne 10% je to pri Gorenju 20 strojev pri Samsungu pa 1. In zato tudi včasih izgleda da Gorenje ful crkuje. Sicer priznam, da nižji cenovno razred Gorenja res dostikrat kaj gre narobe, samo servis pa zadeve običajno reši v 1-3 dneh, kar je vrhunsko. Kar se tiče dražjih Gorenjevih strojev z inverter motorjem so izkušnje zelo dobre ravno tako kot z vsemi ostalimi proizvajalci (Bosch, Electrolux, Aeg, Hoover).
Če gledam cenejše stroje se v rangu 300 eur splača kupit Beko, v rangu 400- 500 eur pa so zelo zanimivi tudi Boschevi aparati.

Glede no name znamk kot je Samsung sam nimam najboljših izkušenj. Sicer so stroj včasih zelo dobri in imajo tudi serviserje, problem pa se pojavi ko nekaj crkne in se rabi rezervni del. Tako se je npr ravno pri Samsungovem ameriškem hladilniku zgodilo da se je pol leta po izteku garancije aparat pokvaril in je bilo treba na rezervni del čakati 1 mesec, ker pa je bilo trba zadevo dobiti iz vzhoda je bilo tako drago, da je stranka 2 leti in pol star hladilnik raje peljala na odpad, kot da ga je popravljala.

Če bi sam iskal trenutno stroj v rangu 500 eur bi izbral BOSCH WAE 28463 za 560,00 eur. Če pa je to predrago pa BOSCH WAE 24467ME za 470,00. Slednji je trenutno le malo dražji od WAE 2437 FBY (football edition) pa precej boljši po funkcijah.

lp

Stipe

Pripravnik
4. sep 2007
366
0
16
Potem sem vzel Boscha WAE2437FBY ... trenutno ga imajo vsi (enaa, GA) za cca. 430€, bo punca vesela k bo lahko prala
smile-1.gif
)) hvala za pomoč.

lp

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
ojoj,kupi prelni stroj da bo PRAL ,za katero firmo pa se sam odloči vsak bo svojeg verjetno hvalil,pa koliko si pripravljen odšteti za njega,ojoj kaj še ne vse .jaz imam gorenje ti ga priporočam za njega pa sem odštel dobrim 1200€ pa mi ni žal,
uf-1.gif

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Citat:
Uporabnik jurga pravi:
ojoj,kupi prelni stroj da bo PRAL ,za katero firmo pa se sam odloči vsak bo svojeg verjetno hvalil,pa koliko si pripravljen odšteti za njega,ojoj kaj še ne vse .jaz imam gorenje ti ga priporočam za njega pa sem odštel dobrim 1200€ pa mi ni žal,
uf-1.gif

A to si se hotel mal pohvali, da si dal 1200€ za pralni stroj?

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
ne da bi se hvalil,ampak če kdo sprašuje za mnenje mu ga posredujem pa ceno tudi,hvalim pa se ne ,koliko je kdo pripravljen odšteti za mašino je pa njegova stvar
uf-1.gif

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Pol se pa opravičujem, sem razumel kot hvalo. Saj zato pa je forum, da se vpraša za mnenja in izkušnje.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.238
1.397
113
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Nič ! Top kos! Inverter motor, samo cena mi je sumljiva...prenizka
smile-1.gif

Hmm

519,90 € (879,90 €, -40,9% )

No če je skoraj jurja res nizko pa ne vem...

Pop drugi strani pa je v Avstriji 550€ redna cena. Tako da si lahko vsak misli svoje.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
AEG je luksuz Electrolux, tako kot Siemens pri Boschu....Audi pri VW..... In logično je , da je cenovna politika temu primerna. In 520€ je cena za Electroluxa
smile-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
mi smo zadnjič kar hoferjevega vzeli, varčen pa do 7kg, v primerjavi z prejšnjim pa tudi dosti tišji

stal pa je 330€

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
mi smo zadnjič kar hoferjevega vzeli, varčen pa do 7kg, v primerjavi z prejšnjim pa tudi dosti tišji

stal pa je 330€

Če je ELIN je to bolj slaba kvaliteta. Na Youtube je precej posnetkov te robe iz Hoferja z različnimi vrstami okvar. Od elektronike do mehanike...

Mi smo pa doma meli sušilnik ELIN in je že po 2 tednih tako odpovedal, da smo ga nesli kar nazaj v Hofer za vračilo kupnine.
Že od prvega dneva je zelo slabo sušil, na koncu odpovedal pogon kompletno.
Potem smo dobili Zanussi pri katerem pa do sedaj še ni bilo nobene napake.

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Ariston je zakon še posebej ta super silent majka sploh ne vemo, da ga mamo, naspram gorenju 5 mesecev se je sprehajal po kopalnici pa smo ga prodal, potem whirpool pojedu ogromno cot, sedaj imamo drugo leto Aristona sicer smo grelc menjal ampak to je tko k bremze na avtu pač trda voda. Je pa v garanciji bilo zamenjano smo ga v GA vzeli z 5 let garancije.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
AlioMatic, garancije ima 3 leta, hofer pa z reklamacijami in garancijami minimalno komplicira, nazadnje sem nesel pokvarjeno sobno kolo, ki je eno leto stalo na balkonu nazaj, in dobil polno kupno ceno vrnjeno...

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
AlioMatic pa ne poznam. Saj pri nas tudi niso komplicirali z reklamacijo. Mi ni blo treba prit s policijskimi čevlji...
evil.gif