Pralni stroj

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Priporočam, da greš v trgovino in ga kupiš ...
Podaril ti ga ne bo nihče, ukradel ga boš težko, mislim pa, da trenutno ni v nobeni nagradni igri, tako, da ga tudi zadel ne boš.

Trgovina torej

LP

Zanzibar

Majstr
16. sep 2007
1.069
128
63
To kar je meni najbolj pomembno:

Karkoli, ki ima dober servis za prvim vogalom.
Kaj ti pomaga 10 let garancije, če pa čakaš na popravilo ali rezervni del 1 mesec, ali pa sploh ni serviserja kje blizu.
Pralni stroj rabiš tedensko. Težje pogrešam pralni stroj (npr. 1 teden) kot pa če mi crkne npr. avtoradio ali pečica.

Oprat pa bi v teh cajtih morali znati že vsi. In to različne sorte cunj.

Poglej še malo glede energijskih razredov. Fuuul varčni so tudi fuuuul dražji. Ne vem če se ti splača kupit kaj ultra varčnega.

Stipe

Pripravnik
4. sep 2007
366
0
16
Kot sem gledal rang je cca. okoli 500€ če hočeš nekaj spodobnega, katere znamke so najbolj zanesljive, seveda tudi glede servisa ... etc.

Ne rabim fuuul fancy zadeve, ampak nekaj srednjega, zanesljivega, se pravi price/performance/quality .... nimam 4 članske družine da bi se pralo 10x na teden
smile-1.gif

hvala.

Zanzibar

Majstr
16. sep 2007
1.069
128
63
Jaz bi gledal bosch/gorenje...

Zaradi servisa. Sam imam boscha. Je bil malo dražji (~650€), a mi ni žal denarja. Nima pa fensi lučk ipd.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Mene zanima kakšna je razlika med pralnim strojem za 300€ in takim za 650. Kaj je tisto več kar ponuja in zakaj mi naj ne bi bilo žal denarja? Sam imam že n let bekota za 300€ (pač sem ga kupil še v najemu, ker se mi je zdelo škoda dnarja), ki se dobro zlorablja in vedno pridno vse opere. Ponoči pa ga niti ne slišim čez hodnik v spalnico.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Recimo, da boljše izpira pizdarije ( alergije na prašek , mehčalec ), dela tišje ( inverter motor ), in ima pralno avtomatiko ( prilagodi vse parametre pranja sam ).
Imam sosedo v zgornjem nadstropju, ki ima Beko-ta ( sem videl, ko so ji ga pripeljali pred vrata in so šli....ženska se naj pa sama znajde, kako ga bo spravila v 2.nadstropje
bonk.gif
). V glavnem zadeva tako ropota, žvižga, da pere samo še čez dan, ko je večina v službi ( ona je na socialni )...

john

Pripravnik
27. sep 2007
646
0
16
Citat:
Uporabnik tado pravi:
Z Gorenjem ne boš nič zgrešil. http://www.gorenje.si/gospodinjski_aparati/pralni-in-susilni-stroji

bejž stran od gorenja.

Res da ima gorenje 5 let garancije, ampak sem že z vsemi serviserji na TI
smile-1.gif

Hladilnik star 3.5let servis 5x (še niso odpravili napake)
Pečica stara 3.5let servis 3x
Steklokeramična stara 3.5let servis 2x
Pralni stroj star 4.5let servis 2x (še niso odpravili napake)

nikoli več ne kupim nobenega gorenjevega izdelka.

LP Mare

Nazadnje urejeno:

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Trenutno ima Mercator tehnika super ponudbo, za imetnike Pika kartice, Samsungov stroj znižan iz 570€ na 370€, 7kg, vse možne funkcije, diamantni boben, nano tehnologija, 1400 obratov...

Midva ga greva danes kupiti.

Pred slabim letom sem kot butelj gledala za stroji in je lastnik stanovanja potem sam kupil Bekota, ki je sicer ok, ampak me par stvari zelo moti pri njem, ne iz tehničnega pač pa iz praktičnega vidika. ... ampak na koncu enako pereš z vsakim strojem... al tistim za 300€ ali pa tistim za 700€.

Če nebi bila dobra ponudba za tega Samsunga pa bi zagotovo vzela Boscha.
Mercator tehnika, Samsung, stran 2, klik

Stipe

Pripravnik
4. sep 2007
366
0
16
Kako pa je s servisom za Samunga? Na papirju deluje dobr ... sam so mi vsi isti
smile-1.gif

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
2 leti garancije, servis imaš v ljubljani, mariboru in murski za belo tehniko.

2 kolega imata samsungov pralni stroj in sta zadovoljna, znamka je le predsodek če imaš zaradi tega pomisleke, cena je vrhunska glede na to, kaj dobiš.

ima ogromno funkcij, je dosti tih, miren, realne obrate... blabla. odlično razmerje med ceno in kvaliteto.

meni največ pomeni to (pa veliko perem), da so dovolj velika vrata, da imam 7kg stroj, da imam kratki program in možnosti antialergijskih programov, dolg in intenziven program, zamik vklopa, realne obrate... na koncu mi vsak nudi to, le da bi dala za drugega verjetno pol več ali ceno enkrat več, zaradi "boljše" znamke.

tudi beko je ok, ampak me izredno moti filter, ki ga moram vsake 3 pranja čistiti, saj je tako majhen, da se takoj zabije in to čiščenje filta pomeni ogromno vode po kopalnici, ker pač vse ne gre ujeti oz. odtočiti drugam, ponovna centrifuga in ponovno čakanje... malenkost za nekoga, meni gre pa že pošteno na jetra. samsung ima kar dobro narejen sistem za čiščenje filta, saj prvo odtočiš vodo preko cevi in šele nato očistiš filter, ko ni več vode.

Nazadnje urejeno:

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
čisto vseeno je katera znamka je.
meni je važno da je servis nekje blizu in čim več garancije, ker je včasih lahko popravilo dražje kot je stroj vreden.
ker ne morem biti brez imam dva. čeprav sem rekel nebom od gorenja jemal, ker sem imel slabe izkušnje sem vzel 1 ker je pač servis nekje v mestu in 5 let garancije, pa še v akciji je bil. dela kot urica. 7 x na teden. imam pa še en noname backup, ki je v garancijski dobi 2 x crknil in so ga na srečo takrat porihtali. serviser je rekel, da je to zelo redko, da tak crkne kot je meni.
veretno ponedeljkova serija.
en kolega je imel gorenje vsaj 5 x na servisu, eden je za bekota denar nazaj dobil, ker ga niso zrihtali, drugemu dela kot urica...

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
978
175
43
Jaz imam pa z Gorenjem drugačne izkušnje:

pralni stroj 10 let bp
pečica, steklokeramika, hladilnik 5 let bp
mikrovalovka 5 let 1xservis (trajalo je en dan in koštalo 15 EUR, servis oddaljen pet minut z avtom)

tako da jih lahko priporočim.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
za gorenjeve pralne stroje sem slišala dosti "slabega", težave z elektroniko, nekateri slabo ohišje, nerealna centrifuga - obrati ki so napisani v TP naj bi veljali za prazni stroj, tako da ima polni dejansko manj obratov...

je pa tako, odvisno verjetno katerega kupiš in na kakšnega naletiš, eni imajo zelo slabe izkušnje, drugi pa zelo dobre.