Pralni stroj v kopalnico ali pač ne?

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Najbolje v kopalnico saj imas tam vodo in odtoke. Razen ce zidas novogradnjo in naredis namensko sobo z vodo in odtoki.
Lahko ga das samo se v kuhinjo recimo.
Drugo je susilni stroj kjer rabis samo elektriko...

Nazadnje urejeno:

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Ja če nimaš pralnice ga pa daš v kopalnico- je primeren prostor, ker so ploščice in ponavadi talni odtok plus druge istalacije .Fensy pa ni glih najbolj, posebej, če imaš namen voditi prijatelje v đakuzi.
cool-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.302
1.925
113
Če ni prostora drugje..potem pač tja.

Jaz če česa ne prenesem je to pralni stroj v kopalnici..ker imaš še od otroštva v glavi tisti zvok stroja, ki je vedno ob sobotah dopoldne (in ponavadi nedeljah tudi) nažigal kopalnici.

Zato smo si omislili posebej pralnico, kjer sta noter dva stroja in sušilec...v pritličju (en štuk narazen) pa tam zganjajo kaj hočejo in želijo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.976
113
pri taščici
Imam v kleti pod kopalnico. Ker lika in sušiva v prostoru zraven je kar ok. V vsakem primeru bi morala cunje v klet nositi. Ker v dnevni jih pa res ne mislim sušiti če imam drugje dovolj prostora. Je pa dobro imeti tudi začne sifon ker prej ali slej imaš kaj vode na tleh. Ravno danes mi je uspelo montirati tuš pipo po kateri bo sedaj tekla direkt topla voda v pralni stroj. Naj sonce greje vodo, namesto elektrika. Vsaj poleti.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.531
7.050
113
Meni se zdi bolj vazno od tega, kje je pralni naslednje:
- da je tam kjer je tudi ostalo namenjeno opravljanju s perilom, npr susilec, stojalo, kaki radiator ali lojtra, likalna miza, korito/lijak, da ne nabiras kilometrov
- da susilec ni v koplanici, ce je to mogoce, ker praši
- da ce imas stvari ze nastimane (voda ipd), da ne razsujes pol bajte, ker bi zdaj dal stroj nekam drugam. Skoda zivcev in stroskov, ker ti stroji so danes tako tihi in nemoteci, da se ni za obremenjevati.

Mi imamo sicer posebej pralnico v kleti, ker je prostora dovolj in ker smo delali hiso na novo, pa smo si izmisljevali na papirju, kar je prakticno zastonj. V ze narejenem projektu bi moralo biti res glupo narejeno, da bi sla prestavljat. Ali pa v stanovanju, kjer itak nimas kam drugam dati. Je pa tako, klet zna biti za koga moteca, ker je pa cisto izven vsega dogajanja. Nobeden ne uziva, da se gre nekam izolorat od vseh ostalih, dosti jih poznam ko so potem gor nosili, da so likali, da so bili z drugimi clani druzine. Da ne recem, ce je tak prostor majhen, temen in fajhten - neprijetno...