'Požrtija' pri varuhinji čl. pravic

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Varuhe človekovih pravic nujno potrebujemo v tej državi in ne vidim potrebe, da se jim teži zaradi enega dogodka.

Medtem se pa drugi dnevno mastijo na račun davkoplačevalcev, pa nič.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.726
6.501
113
varuh.jpg

Kaj je bilo narejeno: Letno poročilo 2013.

bugmenot3

Pripravnik
21. mar 2014
862
-1
16
Citat:
Uporabnik zvezdica8 pravi:
Tako je, naša varuhinja je zelo zgledna glede tega, po njej bi se moral marsikdo zgledovati. Poleg tega da iz lastnega žepa pomaga ljudem s socialnimi problemi, pomaga njihovim otrokom pri šolanju, izobraževanju, pomaga jim da preživijo mesec in to mesečno plačuje, pa tudi zaposleni imamo večkrat dobrodelne akcije, letos bomo za praznike poleg ostalim darovali razne stvari, predmete, obleke, hrano... kraljem ulice, brezdomcem.
In ni treba verjeti, mi nimamo slabe vesti, marsikdo bi se lahko zgledoval po nas, saj večino dogodkov, ki jih imamo sami investiramo, v primerjavi z ostalimi.

Ob koncu leta vedno vračamo neporabljena sredstva nazaj v proračun, v nasprotju z drugimi organi, ministrstvi, ki na veliko porabljajo sredstva ob koncu leta.

Pa lep pozdrav!
No, bodimo tukaj zelo jasni - varuh človekovih pravic je eno, dobrodelne akcije pa drugo. Kar počnete ni slabo, jasno dejstvo pa je, da dobrodelnost ne predstavlja dokončne rešitve nobenemu problemu. Če posamezniki s svojim darovanjem optimistično pomagate 10% brezdomcev v Sloveniji, jih še vedno ostane 100% na ulicah.
Konec koncev je najbolj pomembna sprememba s strani države, ki bo naredila dovolj konkretnih ukrepov, da bodo postali takšni pomagači povsem odvečni faktor - za večino ogroženih, ki niso deležni njihove pomoči, to velja že danes in za njih še vedno več naredi država preko MDDSZIEM kot pa dobrodelne akcije.

Trdno pa sem tudi prepričan, da ne obstaja niti en brezdomec, ki ne bi raje živel v toplem domu (s toplim tušem, redno toplo hrano in TVjem) za računalnikom tako kot ti, kot pa da je oklican za "kralja ulice" pri negativnih temperaturah ozračja po tem, ko se obleče v rabljene obleke. Pa lep pozdrav tudi tebi.

Nazadnje urejeno:

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Tako nujno kot nujno potrebujemo 220 obcin, 220 zupanov, 220 x XXX obcinskih svetnikov, uradnikov, tajnic in fikusov, ki so sami sebi namen? Koliko enega denarja za prazne besede vrzemo stran. Varuhi clovekovih pravic so se pa v preteklosti zal zelo izkazali, predvsem se je izkazalo, da so politicno nastavljeni in delujejo pac po vzgibih svojih botrov, ki pa s pravicami nimajo dosti skupnega, clovekovimi pa se manj.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.547
5.100
113
Zvezdica8: moje mnenje je, da če institut varuha v RS obstaja, potem morajo biti tudi taki dogodki. Torej se strinjam s tabo. Ne strinjam se edino s tvojim obupnim poskusom, da bi koga razsvetlila ali spremenila njegovo mnenje
ne-ne-1.gif
. Če je nekdo proti, ga v Sloveniji ne spreobrneš. Ne trudi se.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Stibru se je dokončno odpeljalo....

Mislim, da so predvsem poštarji tisti, ki se jim 'dokončno odelje', kar so že večkrat dokazali, predvsem v ameriki. Nastala je celo fraza 'going postal'.
Si mogoče pomislil zakaj se je kakšnemu poštarju odpeljalo? Mogoče zaradi dela, zaradi preobremenjenosti? Si prebral knjigo Poštar? Itak pa nima smisla razgrabljati o temu, ker si žaljiv do mene in poklica. Jaz sem pač mislil, da je vsako delo častno. Izgleda, da sem živel v zmoti....
crazy1.gif

Sicer pa glede na to kakšne teme odpiraš zadnje čase resno dvomim o tvoji zdravi pameti!?
shocked-1.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Ej ful je castno delo, ko ne znas prebrat kaj pise na kaslcu pa not vrzes napacna pisma. Vsaj abecede bi vas naucili v postarski soli, ce je postevanka pretezka. Odkar ni vec pravilo sosesk soda-liha stevila, vsaka na svoji strani imate tudi s tem hude probleme.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Aha, iščeš krivdo v okolju, to je značilno za neko motnjo, ampak sem malo pozabil, katero...ti nam samo odgovori na nekaj vprašanj...
evil.gif

- ponoči kukaš ljudem skozi okna?
-kosiš travo sredi noči?
-imaš psa privezanega za jekleno zajlo za ograjo?
-se ti zdi, da te večina sodelavcev ne mara?
-so nadrejeni zadovoljni s tvojim delom?
-imaš skrajšan delovni čas?
-imaš stalen rajon ali ga pogosto menjaš?
- se počutiš preobremenjenega?

Evo, ta vprašalnik sem sestavil na podlagi mojega strokovnega znanja in ob preučitvi primerov ameirških poštarjev, ki se jim je 'dokončno speljalo'...

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Ej ful je castno delo, ko ne znas prebrat kaj pise na kaslcu pa not vrzes napacna pisma. Vsaj abecede bi vas naucili v postarski soli, ce je postevanka pretezka. Odkar ni vec pravilo sosesk soda-liha stevila, vsaka na svoji strani imate tudi s tem hude probleme.

hysterical-1.gif

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
V samo treh stavkih si natrosil toliko neumnosti, da vidim, da je popolnoma brez veze razlagat, sicer pa je to popolnoma off topic.
In še enkrat: Globoko zaničujem ljudi, ki žalijo druge zaradi dela ki ga pošteno opravljajo, pa naj bo to delo poštarja, čistilke ali pa sobarice. Če tebe, ki si najbrž kak mamin sinček ali faliran študentek, ki nisi doživel niti ž od življenja, še nekako poskušam razumeti, pa ne morem razumeti Štible, ki je odrasel moški. Izgleda pa, da ima probleme psihične narave, najbrž mu je kak komunist pokavsal ženo ali pa mu jo je speljal moški v pajkicah. Odpiranje vedno novih in novih tem o komunistih in njihovih "hudobijah" že presega meje dobrega okusa, prav tako žaljenje drugače mislečih uporabnikov. Ampak res si bogi!
priden.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.386
1.250
113
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Res ste krasni, ni kaj. Pač smo v situaciji, ko si država zelo težko privošči nekakšne sprejeme na elitnem brdu, pa opravičuj, kolikor hočeš. Precej bolj na mestu bi bil 'dan odprtih vrat' na vašem sedežu z minimalno zakusko v bližnjem lokalu ali celo v vaših prostorih.

Izgovori, da 'drugi porabijo več' ali celo, da se drugje 'krade', pač ne opravičujejo.

Jurja evrov za 200+ ljudi je minimalna zakuska.
Si ziher, da je kje blizu lokal za 200 ljudi? Si ziher, da so njiovi poslovni prostori primerni (ne le velikost, tudi varovanje os. podatkov ipd je tu problematično) ...

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Saj dejanski stroški torej davkoplačevalcev, verjemi, da so bili čez jurja, brdo je namreč 'davkoplačevalski' objekt, skupaj s priborom, prti, kozarci, strežnim osebjem, ogrevanjem, elektriko, čiščenjem itd itd...

Okoli bežigrajskega dvora bi se že kaj našlo, mislim, da je že v stavbi sami v spodnjem delu nekaj gostinskih površin, v 4. štuku kjer je varuh, pa tudi mislim, da niso ravno zelo na tesnem.

Kar se pa osebnih podatkov tiče...ko zaključijo z delom, morajo biti vse zadeve ustrezno varovane, tu ni dileme, ne smeš ničesar takega pustiti na mizi, da snažilka vidi (razen če je nimajo). No, šalo na stran, obstajajo predpisi, kje in kako se hranijo podatki, že če greš na malico, mora biti tedaj vse zaklenjeno, prepričan sem, da se držijo tega in če bi popoldan prišli gostje, ne bi smeli videti ničesar.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Hm, če sem prav videl, ima 'urad varuha' zelo veliko zaposlenih, morda imam napačne podatke, če ne, jih je približno 35 (brez varuhinje)
13.gif

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Saj dejanski stroški torej davkoplačevalcev, verjemi, da so bili čez jurja, brdo je namreč 'davkoplačevalski' objekt, skupaj s priborom, prti, kozarci, strežnim osebjem, ogrevanjem, elektriko, čiščenjem itd itd...
.
A ko so se kupovali stoli za Brdo po več kot jurja za kos so te tudi tako skrbeli stroški in zapravljanje?

Je bil kolega tam, je rekel da če so jih že vabili, bi jih lahko s čim boljšim postregli, kot z vodo.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.726
6.501
113
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Hm, če sem prav videl, ima 'urad varuha' zelo veliko zaposlenih, morda imam napačne podatke, če ne, jih je približno 35 (brez varuhinje)
13.gif
Pri Varuhu je bilo na dan 31. 12. 2013 skupaj 41 zaposlenih. Med njimi šest funkcionarjev (varuhinja, štirje namestniki in generalna sekretarka), 23 uradnikov, osem strokovno-tehničnih uslužbencev in dve javni uslužbenki, zaposleni za določen čas, ki sta nadomeščali javni uslužbenki na porodniškem dopustu in dopustu za nego in varstvo otroka, ter dve pripravnici, zaposleni za določen čas, tj. za čas opravljanja pripravništva.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik shift pravi:
ksz....

idioti zarukani,buniti se ker je šlo par tisoč € iz proračuna,ko vaši idoli, ki jih veselo obkrožate vsake volitve pokradejo,pokurijo in potalajo med svoje par milijonov € pa vam je vseeno.pa jaz res ne vem ali na svetu obstaja še bolj zahojen narod od nas

+1

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
V samo treh stavkih si natrosil toliko neumnosti, da vidim, da je popolnoma brez veze razlagat, sicer pa je to popolnoma off topic.
In še enkrat: Globoko zaničujem ljudi, ki žalijo druge zaradi dela ki ga pošteno opravljajo, pa naj bo to delo poštarja, čistilke ali pa sobarice. Če tebe, ki si najbrž kak mamin sinček ali faliran študentek, ki nisi doživel niti ž od življenja, še nekako poskušam razumeti, pa ne morem razumeti Štible, ki je odrasel moški. Izgleda pa, da ima probleme psihične narave, najbrž mu je kak komunist pokavsal ženo ali pa mu jo je speljal moški v pajkicah. Odpiranje vedno novih in novih tem o komunistih in njihovih "hudobijah" že presega meje dobrega okusa, prav tako žaljenje drugače mislečih uporabnikov. Ampak res si bogi!
priden.gif

Uhu, globoko zanicujes tiste, ki zanicujejo, preziras zaljenje drugace mislecih uporabnikov ipd... a se najdes kle notri, ali ti naj stieber se kaksno diagnozo postavi? Ker glede slednjega ti citiram kaksne tri ducate tvojih postov, ki se nanasajo samo na zaljenje katoliske Cerkve in ljudeh, ki ji pripadajo.
A ne vidis, da svet ne bo boljsi, ce se sam ne popravis, pri sebi je treba zaceti mojster.