Pozor, motoristi smo na cesti

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Citat:
Uporabnik SpidiGonzalez pravi:
Citat:
Uporabnik elvir_vr6 pravi:
Vsaj malo se je premaknilo v pozitivno smer, vendar je žal še vedno prisotna miselnost, da smo sami podivjani norci....Takih je res cca 10% in žalostno je, da vedenje 10% populacije zasenči ostalih 90%.
Glih kontra, 90% je norcev, če ne še več. Sicer pa ne štakam one reklame zgoraj, a tam je motorist v stranskem ogledalu? V čemu je problem če oba voziva po omejitvah + - 10km/h?
confused-1.gif
Problem je samo v enotah. Ti voziš +-10 kmh, un pa +-100 kmh.

elvir_vr6

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
22. avg 2007
3.297
0
36
In od kje ti ta podatek? Kot sem že stardecu pisal, opazite samo norce, normalnih pa ne....Začni malo bolj gledat okoli sebe in boš videl, da je moje razmerje realno. En primerček, npr. odločiš se, da boš kupil nov avtomobil...npr. C2...do trenutka odločitve jih na cesti ne boš zaznal, ko pa se boš ti odločil nabavit C2 jih boš pa začel videvat na vsakem vogalu....in tako je tudi z motoristi, če imaš v glavi, da so vsi norci, boš videval same norce....

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.769
169
63
V bistvu je prava analogija za tvoj primer če si norec, potem okoli sebe videvaš same norce
hysterical-1.gif

lp

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Povej mi potem zakaj VSAKIČ ko vidim da mi od zadaj prihaja motorist VEM da me bo šel prehitevat in potem to tudi dejanko naredi? Zakaj v življenju še nisem videl da bi nekdo prehitel motorista?

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
motoristi so hitrejši!
motorist tam je, ampak ker je tako hiter, ga ti ne vidiš. kar posledično pomeni da tudi če ga ne vidiš še ne pomeni da ga ni. je enostavno prehiter. in če se tega ne zavedaš, si avtomatsko kriv! tudi če je omejitev tam 30, 50, 70 ali 90. oni so hitrejši, a vseeno zakon spoštujoči bogaboječi vzorni motoristi. tudi dolga luč za njih je zakonsko dovoljena. in za to, da zalepijo voznike avtov bi morali biti še nagrajeni, saj jih dobesedno razsvetlijo!

phja, motoristi,... ko vas bo res samo 10% norcev se oglašajte, dokler vas pa 90% skozi vasi drvi vsaj z 50% nad omejitvijo pa prosim... molčite!!!

ghibli

18. sep 2007
2.132
1
38
Citat:
Uporabnik SpidiGonzalez pravi:
Povej mi potem zakaj VSAKIČ ko vidim da mi od zadaj prihaja motorist VEM da me bo šel prehitevat in potem to tudi dejanko naredi? Zakaj v življenju še nisem videl da bi nekdo prehitel motorista?

Zakaj te nebi prehitel? Razlog? Btw prehitevajo motoriste prehitevajo pa še kako. Danes smer Bohinj-Bled jaz pa moja na Yamahi 120-130 kmh pa pade mimo naju model v starejši petki... in kaj? A bi to mogel bit fenomen? Mislim da se preveč obremenjuješ z vožnjo motoristov in premalo z tvojo.
bonk.gif

ghibli

18. sep 2007
2.132
1
38
Citat:
Uporabnik dekca pravi:
Jaz pa predvsem svetujem, da VI glejte NAPREJ po cesti, kaj se dogaja SPREDAJ in poskusite prilagoditi vožnjo in mogoče celo na bremzo stopit sekundo prej.
Ker sem že velikokrat doživel, da sem se dobesedno usral na avtocesti, ko sem s 130kmh peljal normalno po voznem pasu in mi pol metra mem okna prirohni motorist z vsaj 200+.
bonk.gif

Svoje budale najprej porihtajte, pa se bo mnenje o motoristih spremenilo. Tko vas pa budale na motorjih postavljajo vse v isti koš.

Zahvaljujem se ti na nasvetih v imenu vseh motoristov vendar!!! Ne bomo se jih držali ker: Če bi gledali in pazili izključno kaj se dogaja "naprej na cesti" bi velikokrat zaprl pot kakšnemu hitrejšemu motorju ali avtu. Če bi na bremzo pritiskal prej preden je to potrebno bi se v mene odzadi zaletavali avti ali motorji ki se vozijo za mano.

Avtocesta ni mesto za opravljanje velike potrebe!!!
evil.gif

Pa da obrnem tvoj zadnji nasvet in ga postavim tako:
Svoje budale najprej porihtajte, pa se bo mnenje o avtomobilistih spremenilo. Tko vas pa budale v avtih postavljajo vse v isti koš.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
pa ne mi kle nakldat s tem omejitvam.

zakaj se pol tok jokate k bodo kazni za radar astronomske. sej vsi vozite po predpisih.

ps
danes sem šel mimo trzina 100..pa so me vseeno prehiteli trije..z drugimi smo držali razdaljo konstantno.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
da smo na cesti tudi mi in ker smo slabše opazni je zelo pomembno,
Ej, pa od kje ste to privlekli, da ste slabše opazni? Ja hudiča, zakaj bi bli vi motoristi slabše opazni? A mogoče zato, ker ste manjši od avtomobilov, al zakaj? Jah, saj prometni znak je tud majhen, pa je potem tud slabše opazen? Za vas motoriste zelo verjetno.

Jaz pa mislim, da vem zakaj ste motoristi slabše opazni. In to je, zaradi vaše prevelike hitrosti. Izstrelka tud ne vidiš, zato te pa zadane. Vozite počasi pa ne boste nič manj opazni! Kaj ti nuca svetleč metek izstreljen iz puške?
Pha, kakšne traparije....slabše opazni....bruh.

elvir_vr6

22. avg 2007
3.297
0
36
Ja madona, sedaj si pa res dokazal svoje odlično znanje in pamet....Motorist ima cca. trikrat manjšo vidno površino od avtomobila...in zato je slabše viden...Motorista na razdalji cca. 150 metrov pokriješ s svinčnikom....
Sedaj si se pa res degradiral tovariš....

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Se pravi, da so prometni znaki, pešci, kolesarji itd...praktično nevidni, saj so še manjši od motorja.
Ejejej tovariš....

elvir_vr6

22. avg 2007
3.297
0
36
Ah, priznaj, da si se tokrat zelo blamiral in vidiš imaš se za tapravega šoferja....potem pa izjaviš, da sta motor in avto enako vidna....
bonk.gif
Evo tovariš, zaradi takega neznanja se dogajajo nesreče....

moturer

Pripravnik
28. okt 2007
89
0
6
Prometni znak je spredaj, motorist ki ga ne opaziš pa zadaj, in kot je meni znano, veliko voznikov premalo gleda v ogledalo.

Sicer pa s to temo nisem želel ustvariti neke vojne med dvema stranema. Na cesti je res ogromno divjakov z motorji in to večina mladostnikov oz. mladih voznikov, ki še niso dovolj zreli za obvladovanje takih zverin. Sam sem motorist in vem da nisem takšen. A vozniki avtov nas vse dajete v isti koš. Npr. se peljem za avtom in on, ki je odličen voznik veselo čisti njegovo čisto vetrobransko steklo in s tem še malo moj vizir. Da ne omenim npr. prehitevanje, ki je nam motoristom zakonsko dovoljena, namesto da se omakne se še bolj nastavi. To je nekaj takega kot prekršek, če takrat ko te nekdo prehiteva ti stopiš na gas. Pa prehotevanje kolone po desni. Ne vem če kateri voznik avtomobila ve, da motor lahko prehiteva po desni če je dovolj prostora. .......

Me pa zanima res, vsi ki ste pisali proti motoristom in njihovih prekoračenih hitrosti, naj nekdo vrže kamen vame, ki ni šel nikoli čez omejitvijo.

Pa lep in pozitiven dan želim vsem, tudi divjakom avtomobilistom, ki jih je bistveno več kot motoristov.

VARNO VOŽNJO

Mark

Nazadnje urejeno:

elvir_vr6

22. avg 2007
3.297
0
36
Kar navadi se, tukaj se take teme vedno sprevržejo v neko dokazovanje svojega. Nekateri pač nikoli ne bodo sposobni dojet svoje zmote....

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Tisti, ki ne gleda v ogledala, ne vidi tako motorista kot tudi ne avtomobilista. Kaj je pol tle problem, ki se tiče samo motoristov? Da ni to hitrost....a...mah ne ...to ne more biti....hitrost, to pa ne.....
Citat:
Da ne omenim npr. prehitevanje, ki je nam motoristom zakonsko dovoljena,
Kje pa piše, da je vam motoristom dovoljeno prehitevanje nekoga, ki pelje z najvišjo dovoljeno hitrostjo, ali pa čaka pred blagajno za plačilo?
In kje piše, da so motoristi samo zadaj?

moturer

Pripravnik
28. okt 2007
89
0
6
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Da ne omenim npr. prehitevanje, ki je nam motoristom zakonsko dovoljena,
Kje pa piše, da je vam motoristom dovoljeno prehitevanje nekoga, ki pelje z najvišjo dovoljeno hitrostjo, ali pa čaka pred blagajno za plačilo?
In kje piše, da so motoristi samo zadaj?

Glede prehitevanje kolone si lepo vzemi zakon o CPP.
Upam da imaš pred motoristi ki so spredaj večjo varnostno razdaljo kot za avtom, saj se ustavi precej hitreje kot avto. Sigurno te pa motorist spredaj ne bo izsiljeval
hysterical-1.gif

elvir_vr6

22. avg 2007
3.297
0
36
Takole tovariš, svetuje ti, da se nam "prilagodiš", tako bo najbolje za vse nas!

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Ne govorim o kolonah. govorim o prehitevanju, kjer motorist prehiteva avto, ki že itak vozi največ kot sme.
In še stotič: Urivanje pred blagajno nima nobene veze s CPP. To je stvar bontona, kulture in razvitosti, kjer je treba počakat da prideš na vrsto za plačat. Si že slišal za red?