Pozor, če ste mlajiši kot 25 let in greste v HR

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Naj isto še za slovenske mlade v sloveniji naredijo... Mogoče mejo na kakega konja višje, pa za "mlade voznike" - mislim, da tri leta izkušenj.

Bo precej manj problemov na cestah.

Nazadnje urejeno:

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik nejc111 pravi:
Tale hrvaški zakon je totalna bedarija.
Sam sem eno leto vozil avto s 180 konji ter 2 leti s 280 konji, vmes sem se približno enkrat na mesec vsedel v očetovo pando s 90 konji.
Rezultat? Z tamočnima nisem imel po 60.000km in treh letih vožnje nobene nesreče, medtem ko sem se s pando enkrat prevrnil.

Manjši, slabši, švohnejši avto NI bolj varen avto in NI vedno bolša izbira za mladega voznika.

Vse je v glavi!

Če smem vprašat. kaj pa si delal s Pando, da si jo uspel prevrniti?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.515
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Poglej Francoze, ki so uzakonili obvezen alkotest za VSE voznike v Franciji (torej ga moraš imeti tudi kot tujec).

Alkotest stane menda cca. 1 € ... Najem drugega, svohnejsega avta pa je malo vec kot to
smile-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik nejc111 pravi:
Sam sem eno leto vozil avto s 180 konji ter 2 leti s 280 konji, vmes sem se približno enkrat na mesec vsedel v očetovo pando s 90 konji.
hysterical-1.gif

Evo, se vidi, da nisi za na cesto. Še 90 KM avta ne znaš obvladovat. Tebi bi morali na ene 60KM dat.
grin1.gif

Sicer pa je to debilno, če že bi morali dati na KM/kg. Namreč recimo ena 2 toni težka gara si s 100 KM ne more nič pomagat, drugo pa je, če je teh 100 KM v Swiftu. Brez veze, take omejitve furat.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Po preteklih izkušnjah bi verjetno sprva talali kazni, tujci bi lahko od svoje države (MZZ) dobili refundacijo kazni, ta bi pa kasneje znesek izterjala od Hrvatov (plus mogoče še kakšne stroške), oni pa bi končno spremenili zakon oz. navodila policistom.

Samo ugibam...
In ker se vsak tujec nebi jebal in zahteval refundacije kazni, bi se hrvatom tudi to splačalo.
Kako pa naj bi zahtevali refundacijo tisti, ki so plačali na roko in niso dobili potrdila o vplačilu? kot je pogost slučaj na hrvaškem?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.288
7.055
113
Enostavno se pač ne gre tja, ne vem kaj se komplicira, kot da je hrvaška raj na zemlji.

Madona, slovencelji.

nejc111

Pripravnik
15. sep 2007
601
12
18
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik nejc111 pravi:
Rezultat? Z tamočnima nisem imel po 60.000km in treh letih vožnje nobene nesreče, medtem ko sem se s pando enkrat prevrnil.

Manjši, slabši, švohnejši avto NI bolj varen avto in NI vedno bolša izbira za mladega voznika.

Vse je v glavi!

Slabe gume, ledena cesta, ovinek, brez ESP. Zavrtelo ob električno omarico, na bok ter čez 3 metre visoko škarpo.

S Pando me je zmeraj strah se vozit. V ovinkih se tko nagiba, da je rez grozno.

Zase vem da če bi imel avto za 500€ bi ga gonu dokonca, ker mi ga nebi blo škoda. Ko so v igri deset tisočaki mi pa ni vseeno.

Zame velja: Močnejši, dražji avto -> mirnejša vožnja

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Fetici pravi:
So že napisali, da to za nas ne velja
cheer.gif
In s tem priznali, da smo Slovenci večvredni državljani kot Hrvatje, za nas veljajo drugačnio zakoni.

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik nejc111 pravi:
Slabe gume, ledena cesta, ovinek, brez ESP. Zavrtelo ob električno omarico, na bok ter čez 3 metre visoko škarpo.

Zase vem da če bi imel avto za 500€ bi ga gonu dokonca, ker mi ga nebi blo škoda. Ko so v igri deset tisočaki mi pa ni vseeno.

Brez zamere, ampak ti nisi diht. Torej hočeš povedat, da voziš varnejše v dražjem avtu, ker ti je škoda denarja, če ga usuješ. Gajbo bi pač teral do konca
rolleyes-1.gif

Da bi vozil varno zato da drugih ne ogrožaš in da recimo morda tudi sebe ne ogrožaš ti ni padlo na pamet?
shocked-1.gif

Ali pa, da recimo z Jugecom ne moreš zdelat ovinka tako kot s Poršem?
grims-1.gif

Potem o prilagoditvi vožnje svojemu psihofizičnemu stanju, avtomobilu, cesti in prometu predvidevam, da tudi še nisi slišal.

nejc111

Pripravnik
15. sep 2007
601
12
18
Gonu do konca ne mislim s hitrostjo. Sam se bojim visokih hitrosti. Mislil sem na speljevanje itd...

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik nejc111 pravi:
Gonu do konca ne mislim s hitrostjo. Sam se bojim visokih hitrosti. Mislil sem na speljevanje itd...
Ne vem kaj si mislil, ampak tvoja prometna s Pando ne potrjuje teh besed.
Eh...

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.197
3.567
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik nejc111 pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik nejc111 pravi:

Vse je v glavi!

Ti si en klasični primer nesposobneža za volanom. Tvoj 30 let starejši foter, ki ga že dioptrija jebe, reflekse ima 5x počasnejše, pa verjetno se že pošteno pajtla za volanom se verjetno že leta in leta uspešno vozi s Pando. Ti pa si jo sposodiš za nekaj minut in jo skantaš v prvem ovinku ...
bonk.gif

zakon

Guru
16. maj 2008
8.819
842
113
toti Maribor
Tu je odgovor našega AMZS-ja:

Spoštovani!

Zakon je sicer v veljavi že od leta 2008, sedaj se le dvignili mejo iz 74 na 80 KW. Po podatkih hrvaškega notranjega ministrstva velja zakon za vse.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik nejc111 pravi:

Naj ti appolo kaj napiše o "speljevanju" ter kaznimi povezanimi s speljevanjem.
smile-1.gif

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Tu je odgovor našega AMZS-ja:

Spoštovani!

Zakon je sicer v veljavi že od leta 2008, sedaj se le dvignili mejo iz 74 na 80 KW. Po podatkih hrvaškega notranjega ministrstva velja zakon za vse.

A ni en prej nalimu odlok iz zakona da velja samo za tiste s hrvaškim vozniškim dovoljenjem?
sprasujem se.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.603
1.131
113
Titograd
Resno, avta brez ESP-ja ne znaš voziti? Jaz nisem imel tega še v nobenem avtu, pa v več kot 10 letih še nisem uspel prevrnit avta. Hebote saj ne igraš kake arkadne dirkačine, pač če se nagiba pelješ malo počasneje.

Bi znal vžgat in speljat yugota?
crazy1.gif

Ne za vse, ampak za večino zelencev velik in močan avto NISTA primerna izbira. Še približno 1 krat močnejši kot avtošolska gajba potegne bistveno bolj, če je še večji pa itak nimaš takega občutka hitrosti, še manj dobro pa ocenjuješ kdaj je treba bremzati, da sploh ne rečemo kakšne okrog parkiranja z velikim avtom. Vožnje sem se veliko bolj in lažje učil z mojim malim avtom kot z očetovim velikim, zdaj imam pa res raje večje avte.