Poziv k linču!

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
Dajte naslov teme vzet malce z rezervo ...

Danes v Dnevniku berem, da imajo na Celjskem pacienta (iščem sicer bolj grobo besedo), ki je v zadnjih dveh letih 274-krat kršil cestno-prometne predpise, ob njem pa še par idiotov, ki so tudi prekoračili mejo 100, policaji pa imajo bojda zaradi trenutne zakonodaje zvezane roke. In to je podatek, ki se tiče zgolj Celja, ne dvomim pa, da je v ostalih občinah situacija podobna. Vsi ti slaboumneži so seveda še vedno na cesti in brez neke slabe vesti dnevno ogrožajo ljudi. Nočem zdaj razglabljat o tem, kako poostrene kazni niso najbolj smiselne dokler taki primeri lahko obstajajo. Se pa vprašam zakaj se naši politiki toliko raje ukvarjajo s par njivami na SLO-CRO meji, kot pa da bi končno sprejeli zakone, ki bi tako golazen, ki dejansko vsakodnevno aktivno ogroža državljane, zabrisali v zapor za lep čas. Dokler pa se to ne bo zgodilo (in nič ne kaže na to, da bi se kmalu), pa čakam, da bo javnosti prekipelo in se bo nabrala skupina bolj vročekrvnih mladcev in pref00kala te paciente (bojda vsi kar znani v domačem okolju) tako, da jim bo policija še najmanjša grožnja. Trenutno ne vidim rešitve, ki bi bila bolj vzgojna.

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
V bistvu taka scena res ni nič novega. Nek normalen državljan pač ne bo delal takih težav na cesti, ker ve, da bo dal pol plače in nekaj pik. Potem imamo pa cel kup pacientov, ki jih kazni ne ganejo in se jim lahko izognejo. In potem se vrtimo v krogu, ogrožajo pa vedno isti in to tisti, ki jim ni treba nikoli plačati ali odgovarjati za svoja dejanja.

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Jp. Pa prej še 20 udarcev z bičem.
evil.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Nič novega.

Na Dolenjskem in v Posavju se to dogaja že leta in leta pa nikome ništa.

Glavni akterji pa so cigani.

zetko

Pripravnik
18. avg 2007
916
0
16
40
To je zato, ker Celjani ne znajo vozit. V Ljubljani ziher nimamo taksnih
grin1.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Moj znanec je imel kazni za bivsih 3.000.000SIT+ in ni nic placal, ker ni bil zaposlen in mu niso imeli kje trgati. Nic mu niso mogli. Sedaj pa se je zaposlil in mu ttrgajo 1/3 place, ampak je to prepozno, mogli bi ga prej da bi nehal bedarije delati po cesti.
Sedaj pa placuje stare grehe, tudi to je nekaj.

LP

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Dokler ni neumnosti se ne bo nič zgodil. Ko bo zaradi njega nekdo podlegel poškodbam in bo krajanom prikipelo in se bo vse skupaj znašlo na televiziji, potem se bo začelo mogoče kej odgajat.
smirk-1.gif

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Citat:
Uporabnik leprotto pravi:
V bistvu taka scena res ni nič novega. Nek normalen državljan pač ne bo delal takih težav na cesti, ker ve, da bo dal pol plače in nekaj pik. Potem imamo pa cel kup pacientov, ki jih kazni ne ganejo in se jim lahko izognejo. In potem se vrtimo v krogu, ogrožajo pa vedno isti in to tisti, ki jim ni treba nikoli plačati ali odgovarjati za svoja dejanja.

Ja, sej, jest sem se pred časom eni zaletel v avto od zadaj, pa vse sva se zmenila (ampak je šla k zdravniku, [censored]*a), no in pred tednom sem bil pri sodniku za prekrške.
Rezultat: brez policije, manjša poškodba, takojšnje priznanje etc. kazen pa 125 EUR za premajhno varnostno razdaljo, povprečnina sodišča (ne vem, koliko je to, še nisem prejel "nagrade"), 3 pike in (saj ne moreš verjet), hoteli so mi zaplenit vozniško za 1 mesec (no, mogoče sem se sodnici zasmilil). Vse zato, ker sem eni malo priletel v rit, brez posledic, s takojšnjim priznanjem krivde. Eh, pa taka država, ni čudno, da vse propada (razen plač funkcionarjev)

Noker

Poti

VIP titula
21. avg 2007
5.060
0
36
40
Ja no, mogoče me boste linčal, sam jaz naredim vsak dan vsaj 10 prekrškov
redface-1.gif

no sj kdo od vas pa gre na izvozu iz avtocete 40? kdo se pri vsakem stop znaku ustavi, in ne le malo upočasni? kdo upošteva vse omejitve? če vsa ta pravila upoštevate, ste eden izmed, po moji oceni 1% voznikov. verjetn bolj nedeljski vozniki.

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Mislim, da vsi vemo o kakšni vrsti prekrških se tukaj govori, zato se ne bomo ponavljali. Nedeljski vozniki tudi naredijo marsikatero napako (spregledajo kakšnega pešca medtem ko se vozijo 30 itd.).

@ noker: Zakaj pa ona ni poklicala policije? Zakaj moraš sedaj to ti plačevat? A njej pa ni treba?
confused-1.gif

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Jah, ravno danes sem prijel "nagrado" sodišča v višini 170 EUR za povzročitev nesreče, ter 110 EUR povprečnine, skupaj 280 EUR + provizijo za sledeč dogodek:
oktobra 2006 sem spregledal pred seboj vozeče vozilo, ker je šlepar na odprti cesti zavijal levo na parkirišče, za njim se je voznica uspela ustavit, jaz pa zaradi "firbca" ne (na desni strani so stala 3 policijska vozila, pa me je zanimalo, kaj se dogaja). No in jaz sem prepozno zaviral, ter se voznici zaletel v zadnji del vozila. OK, krivdo sem priznal še isti trenutek, pristopili so tudi policisti, a tako jaz, kot voznica sva predlagala, da se zmeniva sama. In celo policist se je strinjal, da res ni kaj posebnega, da naj se zmeniva sama, saj če je zapisnik,kot povzročitelj nesreče nosim brezpotrebne stroške.
Z voznico sva šla celo takoj ocenit škodo, dal sem ji kupon in ... OK, se je zgodilo, zdaj je gotovo.
A ne !!! Zvečer na vrata dobim policiste, z obtožbo povzročitve prometne nesreče, saj je šla voznica k zdravniku, ker naj bi jo bolel vrat in bogve kaj še ( a beri do konca, rezultat bo presenetljiv !!! ). Njen tip dela na zavarovalnici in seveda jo je prepričal, da lahko še kaj iztrži (no, v zapisniku piše: lahke telesne poškodbe, zvin vratne hrbtenice, za kar pa ne dobiš absolutno nič). Še pred prihodom policistov me je poklicala, da bom dobil obisk, ker je šla k zdravniku in blalala (ker ni bilo nič narobe, se mi je opravičevala, ker me je spravila v težavo in hotela obtožbo umaknit, a vem, da to ni možno).
No, danes je dan D, dobil sem nagrado pravosodnega organa, ki si na tak zelo enostaven način služi kruh in nadpovprečno plačo. Ko berem, da imajo nekateri "n" prekrškov, pa ne dobijo nič, ker jih ne morejo izterjat, mi močno dvigne pokrovko !!! To pa je bil moj nasploh 1.prekršek (nikoli pijan, nikoli kazni za prehitro vožnjo, samo 1 nepravilno parkiranje), pa me obravnavajo kot zločinca. Torej, poleg kazni sem prejel še 3 kazenske točke (ki se mi odpravijo po 3 letih), za konec pa so mi hoteli odvzeti vozniško. K sreči piše takole: "Stranska sankcija prepovedi vožnje motornega vozila B kategorije se na podlagi 4.odstavka 23.člena Zakona o prekrških (ZP-1E) ODPUSTI. Kaj takega !
Če bi se to dogajalo povsod vsem, bi bile ceste prazne ...
Epilog: omenjeno dekle sem po dveh dneh (petek nesreča, nedelja srečanje) srečal 1488 m visoko, v hribih. Ma ne no, sem hribolazec, poznam, kako je, če te kaj boli, še posebno poškodba vratu, hrbtenice, in ne mi reč, da to ni ovira za hribe. Svašta ! Pa še reče mi: veš, saj ni nič narobe !
Kaj ni narobe !!! 280 EUR !!! Jebe*ti tako pravno državo, ki se obesi na take, ki lahko plačajo oziroma jih lahko izterjajo.
p.s. če bi mi odvzeli prometno, sem že na sodišču dejal, da se bom vozil naprej brez vozniške, saj to ni normalno !!!
Jasno je, da sem povzročil nesrečo, temu ne oporekam, jasno je, da sem kriv sam, jasno je, da poškodb ni bilo, jasno je, da sva se zmenila vse sama (evropsko poročilo), jasno je, da se državi ne bi bilo potrebno vmešavat. Ja, ampak potem ne bi zaslužili 280 EUR ...!
13.gif

Noker
10.gif

Nazadnje urejeno:

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik Kinimod pravi:
Dajte naslov teme vzet malce z rezervo ...

Danes v Dnevniku berem, da imajo na Celjskem pacienta (iščem sicer bolj grobo besedo), ki je v zadnjih dveh letih 274-krat kršil cestno-prometne predpise, ob njem pa še par idiotov, ki so tudi prekoračili mejo 100, policaji pa imajo bojda zaradi trenutne zakonodaje zvezane roke. In to je podatek, ki se tiče zgolj Celja, ne dvomim pa, da je v ostalih občinah situacija podobna. Vsi ti slaboumneži so seveda še vedno na cesti in brez neke slabe vesti dnevno ogrožajo ljudi. Nočem zdaj razglabljat o tem, kako poostrene kazni niso najbolj smiselne dokler taki primeri lahko obstajajo. Se pa vprašam zakaj se naši politiki toliko raje ukvarjajo s par njivami na SLO-CRO meji, kot pa da bi končno sprejeli zakone, ki bi tako golazen, ki dejansko vsakodnevno aktivno ogroža državljane, zabrisali v zapor za lep čas. Dokler pa se to ne bo zgodilo (in nič ne kaže na to, da bi se kmalu), pa čakam, da bo javnosti prekipelo in se bo nabrala skupina bolj vročekrvnih mladcev in pref00kala te paciente (bojda vsi kar znani v domačem okolju) tako, da jim bo policija še najmanjša grožnja. Trenutno ne vidim rešitve, ki bi bila bolj vzgojna.

Eh ja,ko si kdaj poslusal policaje ko so za dolocene pacienta na IÆ govorili o 150x prometnih prekrskih,130x krsenje javnega reda in miru,10x tezja kriminalna dejanja pa se kaj in da je hkrati ta oseba se vedno na prostosti,si dojel da imamo zakon totalno v pyzdi.

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Ti bom jaz dal pobča
10.gif

hysterical-1.gif

Ne, saj ni šlo za goljufijo, ker ni dobila odškodnine, poanta je samo v tem, da se v tem primeru državi/sodišču ne bi bilo potrebno vmešavat, a kje lažje zaslužiš, kot na poštenem človeku?
Noker

Nazadnje urejeno:

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Ni šlo za goljufijo, ampak za poskus goljufije, ki je ravno tako kazniv.
Ker včasih so za vratne bolečine (14 dni komata za vratom - bolečin in poškodb ni mogel nihče dokazati, niti negirati) zavarovalnice izplačevale cca 300.000 bivših sit (se pravi 1300€), ampak češpla se je zajebala, ker tega ne izplačujejo več. Je pa igrala na to karto. Danes se na rentgenu vidi poškodba in mutenje ni več možno.
aplauz.gif

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik zetko pravi:
To je zato, ker Celjani ne znajo vozit. V Ljubljani ziher nimamo taksnih
grin1.gif

Heheheheheheheheheheeeeee

nekateri nismo original LJ, pa se sedaj skrivamo pod LJ tablicami in rdečim grbom
grims-1.gif

Čeprav punca je pa ponosna na štajersko tablico, tudi sredi LJ
grin1.gif