Power Bank

22. jul 2007
13.440
1.679
113
124
Ok
zmaga.gif

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
ksz... kje bi se dalo izmeriti kapaciteto power banka? Sem si sicer kupil power bank v Leclercu, a imam teh kitajcev z aliexpersa ze polno kapo. Ta njihov protection je za en drek. Kje v Ljubljani bi lahko na hitro izmeril kapaciteto baterije? Vem da se gre za drobiz, a tu se mi gre za princip, <5000mAh pac ne morejo zavit v 20000mAh in prodajat po 15$.

vuk

Pripravnik
19. nov 2007
499
4
18
ksz
Ze kaksno leto uporabljam tega: Anker
Spila super...5-6 x napolnim iPhone 6S ali dvakrat iPad Air

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Citat:
Uporabnik Dacho pravi:
ksz... kje bi se dalo izmeriti kapaciteto power banka? Sem si sicer kupil power bank v Leclercu, a imam teh kitajcev z aliexpersa ze polno kapo. Ta njihov protection je za en drek. Kje v Ljubljani bi lahko na hitro izmeril kapaciteto baterije? Vem da se gre za drobiz, a tu se mi gre za princip, &lt;5000mAh pac ne morejo zavit v 20000mAh in prodajat po 15$.

Lahko zelo enostavno sam stestiraš...

Kupiš tole:
https://goo.gl/d8kXF1
in tole:
https://goo.gl/NNjbXY

Potem ju priključiš na nek X 100% poln powerbank in pustiš pri miru, dokler se powerbank ne sprazne. Pogledaš na zaslonček koliko mAh je "preteklo" in to je to.
(Namesto tistega usb uporčka lahko seveda uporabiš tudi kak večji porabnik npr tablico, da bo sigurno popolnoma izpraznilo powerbank)

aktdesc_1074673124_00.jpg

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Hvala za nasvet, vendar mi kaj pretirano ne pomaga. Aliexpress mi je dal 3 dni da dokažem zadevo. Sem jim poslal sliko pred in po polnjenju in stanje baterije, pa hočejo meritev. Telefon mi napolni 1 charge (3450 mAh baterija) + drugi charge 3% in potem powerbank crkne. Očitno bom kitajcem podaril 15$ za škart powerbank, ki je zmožen 1x polnjenja telefona.
bonk.gif

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
Citat:
Uporabnik vuk pravi:
ksz
Ze kaksno leto uporabljam tega: Anker
Spila super...5-6 x napolnim iPhone 6S ali dvakrat iPad Air

Anker packi so topšit.. Malo dražji, ampak še vedno sprejemljive cene.. Kvaliteta se pač plača...

Sem pa pred nekaj meseci naročil čungalunga batterypack pa moram rečt da sem zaenkrat kar zadovoljen.. Zdrži kar nekaj polnjenj, ampak bo verjetno življenjska doba napram Ankerju krajša.. Ko bo crknil kupim Ankerja.. For sure!

Še xiaomi pack - http://www.gearbest.com/mobile-power-bank/pp_144271.html

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Citat:
Uporabnik RoMeX pravi:
Sem pa pred nekaj meseci naročil čungalunga batterypack pa moram rečt da sem zaenkrat kar zadovoljen..
Pod "čungalunga" najbrž ne misliš Xiaomi? Ker Xiaomi so top powerbanki s Samsung in LG Li-Ion celicami.

Pa še za tiste ki tega mogoče ne veste... VP pri Xiaomi je Hugo Barra, ki je bil prej VP pri guglu in bolj kot ne glavni pri razvoju androida in Nexusov....

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
to je normalna cena, ne pa 25.
sam sem kupil tocno takega pri banggood in je top. mogoce mal velik, ampak lahko 3x nafilam telefon.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.973
6.589
113
1 mesec nazaj je bil 14€. Kao 14 let mimovrste... No, kdor rabi mu bo vseeno za te 4€ ali pa 10€... V nobenem primeru ni to denar, ki bi bil dilbrejker.

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Dobil tega xiaomi-ja, vse ok, me pa zanima čemu je namenjen power button. Če ga pritisnem, se samo pokaže nivo na lučkah, to pa je to.

Bi pogledal navodila, pa so samo kitajska...

Dare1

Pripravnik
20. jul 2007
524
2
18
Gumb tudi služi za preverjanje fake/original
Citat:
Though the essential function of the power button in the Xiaomi power bank and in any other power bank is to check the amount of power juice left in the portable power bank, yet this same power button can be used to test whether the power bank is fake or not. In the case of the portable charger which is original, when the power button would be pressed, the LED would go off momentarily and then again start to glow and indicate. But in the case of the fake or the counterfeit ones, such a provision is absent
pa še ostali načini za preverit, če je power bank original: http://powerbanky.com/blog/how...-mi-power-bank/

Z gumbom tudi vklopiš/izklopiš razne dodatke - LED svetilko, ventilator...

Rajc

Pripravnik
22. jul 2007
571
5
18
a uporablja kdo solarni power bank? neki bi nabavu dobrega za okol 30€ pa sm mal gledal tud te solarne...
best buy? Anker? kva pa Aukey?

Nazadnje urejeno: