Power Bank

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:
Je pa tole zelo ugoden kompromis, namreč en standarden 3A USB izhod, drugi pa QC 3.0:
http://www.aliexpress.com/stor...2598913633.html
Za 8.5€ skupaj s poštnino v domači nabiralnik.
cheer.gif

Vidim, da njihovi Power banki še ne vključujejo QC3.0, imajo pa nekateri 2.0.

LP

Je mozno polnit non QC mobitel tudi na QC izhodu? Pac da hkrati polnim dva non QC mobitela na tem polnilniku...in imam opcijo QC polnjenja za future phone?

LP

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Seveda, na QC, ne glede na verzijo (2.0, 3.0) lahko polniš vsako naprao, čeprav ni QC kompatibilna.
Ampak takrat se QC izhod obnaša kot standarden USB izhod.

Torej ne bo ultra hitro polnjenje, ne bo povišal napetosti na 9 ali 12V, ampak bo ves čas polnil s 5V.

LP

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Citat:
Uporabnik dem pravi:
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
ksz... Leclerc ima sedaj v akciji Xiaomi Powerbank 10000mAh za 17€...
http://www.e-leclerc.si/prenosna-polnilna-enota/

Je to še vedno top buy? Sem imel ravno takega, vendar sem ga prodal kolegu. Mogoče bi bil lahko samo malenkost manjši:)

Sigurno je best buy za ta denar.
Ne bo ti peljal psa na sprehod, kot nekajkrat dražji modeli, ki imajo 1001 funkcijo ampak ima pa kvalitetne baterije in elektroniko in ti napolni telefon ko ga rabiš...

Obstaja tudi zelo tanek 5000mAh model, ampak pri nas ga še nisem videl. Jaz sem ga vzel v banggood:

http://www.banggood.com/Origin...e-p-957081.html

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Ql hvala za tole. Bom kar naročil tega. Takrat sem ga vzel iz Gearbesta, pa je prišel v par dneh, ker so ga imeli v evropskem skladišču. Si preveril če je original?

ozaz

Pripravnik
5. mar 2010
132
12
18
Se dobi kaj kvalitetnega v velikosti ene celice ki jo ima Xiaomi? Tako da je res za najnujnejše ko zmanjka baterije.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Citat:
Uporabnik dem pravi:
Ql hvala za tole. Bom kar naročil tega. Takrat sem ga vzel iz Gearbesta, pa je prišel v par dneh, ker so ga imeli v evropskem skladišču. Si preveril če je original?

Ja seveda sem preveril s QR kodo na Xiaomi strani... Ampak Banggood nebi imel čez 120k prodaj, če bi fejke prodajali...

mare92

Pripravnik
17. avg 2007
941
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Citat:
Uporabnik dem pravi:

Ja seveda sem preveril s QR kodo na Xiaomi strani... Ampak Banggood nebi imel čez 120k prodaj, če bi fejke prodajali...
Banggood ima 100% originale in trenutno kupone na Xiaomi izdelke.. Kode so v opisu vsakega izdelka, 12,99 usd pride 5000 mAh,13,99 usd pa 10000mAh, res zastonj 😊

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Ne poznam banggood.com-a. Ali zadeve dostavljajo iz EU skladišč. Ali iz tujine in mora zadeva še čez carino?

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Imajo EU site: http://eu.banggood.com/

Če je to dejansko EU skladišče ne ve nihče. Ampak itak nimajo powerbankov v tem skladišu.
Imajo jih pa na glavnem sajtu: banggood.com
Carine in DDVja ni ker oba 10000mAh in 5000mAh powerbank staneta manj kot 22$.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Hvala.
Nisem imel v mislih ravno power bank-a, ampak tudi druge izdelke. Tukaj lahko carina in DDV naredita takoj kar nekaj razlike pri ceni.

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
10.000 pa imajo v Leclercu. Kupil enega včeraj. Prodjalka je rekla, da jih mora non-stop na polico zlagat. In da je najbolj kvalitetena taka zadeva kar jih imajo (s čimer sem se strinjal).

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Včeraj naletel na Chuwi 10050 mAh Power bank, kateri ima tudi Qualcomm Quick Charge 3.0 (QC3.0). In to celo v obe smeri. Torej, hitro se napolni, ko ga priključimo na QC3.0 polnilnik, ravno tako pa bo po hitrem QC3.0 standardu napolnil napravo. To se mi zdi Bestbuy s trenutnega trga.

http://www.banggood.com/CHUWI-...-p-1089734.html

mr_

Guru
20. sep 2007
9.365
2.739
113
Saj je napisal razumljivo. Power bank lahko polnis hitro in tudi napravo, ki je polnis s PBankom lahko hitro polnis. Paj pa je QC 3.0....google.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Morda nisem bil najbolj jasen, a težko bom še bolj. No, da najprej pogledamo, kako se Li-Ion baterije polnijo:
Lahko jih polnimo na običajen način s konstantnim tokom, na koncu pa s konstantno napetostjo, saj začetnega toka več ni možno zagotoviti. Tipična karakteristika:
97FmmEu.jpg

Seveda se z manjšanjem toka podaljšuje čas polnjenja. Temu "zlemu" manjšanju toka pa se lahko izognemo, da povišamo polnilno napetost in s tem vse skupaj pohitrimo. Točno to naredi Standard QC2.0 in še efektivnejši QC3.0.
Da pa to deluje, morata standard omogočati polnilnik in naprava, katere baterija se polni.

Sedaj pa smeri:
1.) Prva smer je hitro QC 3.0 polnjenje Samega Power Banka oz. baterij v njem. Pogoj torej, da je polnilnik tipa QC3.0 in tudi Power bank-ovo prejemanje "štroma".

2.) Druga smer pa je hitro QC 3.0 oddajanje električnega toka Power banka oz. baterij v njem. Pogoj torej, da je izhod Power banka tipa QC3.0 in obenem tudi, da ima naprava (telefon) QC 3.0 prejemanje "štroma".

Pri konkretnem Power banku to pomeni, da sta vhod in izhod (Input/output) QC3.0 kompatibilna. Še drugače: sposoben je prejemati štrom po QC3.0 med njegovim polnjenjem in sposoben tudi oddajati štrom po QC3.0, kadar on polni drugo napravo.

Meni je drugi post bolj kompliciran...
cool-1.gif

Skratka, komot postaviš še podvprašanje, kjer sem bil spet nejasen.
LP
pozdrav.gif

Nazadnje urejeno: